Www.medborgarskolan.se Nätbaserade kurser.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
låt oss presentera SLIDEPLAYER.SE
Advertisements

Att tänka på då man har en muntlig presentation med ppt
Försäkringskassans förslag för minskat krångel • • Sida 1 Välkommen på pressträff om Försäkringskassans förslag för minskat krångel 12 april.
Det problemorienterade föräldrasamtalet Hur reagerar du själv när du ska få veta något jobbigt?  Ni kan till exempel föreställa.
Kom igång med Disgen En distansutbildning av Bengt Kjöllerström E-post: Se min antavla Kom igång med Disgen.
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
Kampanjuppföljning Hur den senaste kupongkampanjen gick totalt sett vet du säkert. Men hur gick den i exempelvis Skåne jämfört med i Göteborg? Var resultatet.
Kom igång med Disgen Distanskurs med Bengt Kjöllerström
First Class Arken - Introduktionskurs
Tomas Sandström, Adtollo
Vem i kommunen har de haft kontakt med? På vilket sätt?
Rexnet.
Skapa ett video-CV på YouTube
Varför är det viktigt att mäta?
~ Den första mobiltelefonen ~
Intagningssystemets databas Ögonblicksbild Kopia av intagningsdatabasen Uppdateras 3 ggr per dag 07:15 – 12:15 – 15:15 Roller Skola, kommun Periodiseras.
Formulär Tänkte nu gå igenom vad ett formulär är och hur man kan skapa dem i Access.
Om studentwebben Mitt Lnu – Bakgrund
Wikinggruppen Presentation av ”WIKING SMS” – Effektivisera din verksamhet.
Syo PRAO ver. 3.0 Välkommen till presentationen av Syo PRAO Vi kommer att gå igenom de flesta funktionerna i Syo PRAO.
Hur går det till att rapportera in betyg idag?
Information Informera genom besök på kommunala enheter m m samt info via mail till företag, konsulter m fl. Gör en utskickslista med noteringar om mottagarbekräftelser.
CINERGY – kreativ samverkan och verktyg för regional tillväxt Regionala nämnden 14 september 2011.
Dokumentera och utvärdera IKT-resurser Céline Rocher-Hahlin.
Certifierad miljörevisor

Norska filmen om boken  
Talböcker idag och imorgon
”Internet anpassa” bilder
Lokala teknikmiljöer Utredning GEM-0001-A NUAK Jenny H Svensson, Projektledare.
Vilka var de viktigaste lärdomarna från caset?
Att skriva en artikel.
Den uppsats ni är på väg att skriva skall en vacker dag presenteras muntligt. I betygskriterierna för Svenska C står det att eleven, skall använda sig.
Befolkningens syn på vården Vårdbarometern är en undersökning av den vuxna befolkningens attityder till, kunskaper om och förväntningar på svensk hälso-
Välkommna! till kursen HI1024 Programmering, grundkurs 8,0 hp
732G22 Grunder i statistisk metodik
Nätverk Logistikprogrammet 2012.
En PowerPoint om PowerPoint
Du ÖnskAs en rigtigt gOD jul GOD JUL Först, klicka på stjärnan på julgranen, så vi kan få ljus i den….
ArgumentationsanalysI 1. Semantiken erbjuder oss verktyg med vars hjälp vi kan: (i) uttrycka oss tydligare (när situationen så kräver), (ii) undvika missförstånd.
Pointers. int a=5; int f(int b) { a--; b++; return b; } int main() { int a=3; printf("%d,",f(a)); printf("%d",a); return 0; }
The Swedish Library of Talking Books and Braille DAISY Direkt – direktnedladdning av talböcker Vad är det och hur gör man?
Bakgrund! Piteå kommun skall lägga om strukturen i det befintliga nätverket. Det kommer att gå från tre system som löper paralellt med varandra till ett.
Exder EPC. Exder EPC Välkommen! I det här bildspelet går vi igenom hur man lägger upp nya artiklar samt skickar artikelinformation. Du bläddrar framåt.
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
EKÄNGENS IF NÄRVAROREGISTRERING MEDLEMSHANTERING ADMINISTRATION.
Stefan Johansson Är det åldern som är problemet?
Mitt första Java program Mahmud Al Hakim Copyright, Mahmud Al Hakim, 1.
Egen nedladdning i praktiken
Integrera mp3 i hotpotatoes.  Se hur test-övningen kommer att se ut: N1_Audio_01.htm
Viktigt när du upphandlar molntjänster
Målgruppsfokusering och modernt verktyg vid lansering i februari
Utbildarforum 1-2 september
Patientstyrd gruppundervisning Carina Holmesson Kliniken för njurmedicin och transplantation i Lund
Respect Hållbarhet och klimat Otto During Mirja Harryson.
Study Manager är en SharePoint-lösning som ger lärare och administratörer möjlighet att lägga till och administrera självrättande övningar och uppgifter.
Välkommna! till kursen HI1024 Programmering, grundkurs 8,0 hp
DEMOKRATI Skriv ner dina tankar kring begreppet Demokrati. Vad betyder det för dig? Vad tänker du när du hör ordet? Går det att föreställa sig hur det.
Ladok/Kursinfomöte 19 mars Agenda Katarina Holm – sektionschef för Ladok, Kursinfo och Examen Gamla kurser kvar efter AF-skalan Överlappning Nya.
Datorhjälp i Släktforskningen
Presentation av Ta ej bort detta. Om du gör det är det brott mot våra regler. Reglerna hittar du under sidan OM KLASSKLUR. Läs de innan nedladdning.
VARMT VÄLKOMMEN till utbildning i EPiServer 8
Telia Touchpoint. AcadeMedias nya växellösning Presentationen kommer att innehålla nedanstående punkter Varför byter vi? När sker bytet? Hur kommer det.
EXAMENSARBETE DEGREE PROJECT 15 HP Byggingenjörsprogrammet och Affärsutvecklingsprogrammet.
Kunskapsprogram inom digital affärsutveckling
Inner Wheel Sverige Byte av IT system
VISNINGSVERKTYGET POWERPOINT i office 365
Vad kan redskap vara? Metoder Verktyg Vägledningar/handböcker
Hosting Licensiering och program för hosters
FSO dagar 2019.
Presentationens avskrift:

www.medborgarskolan.se Nätbaserade kurser

Nu tar vi Medborgarskolans nätbaserade kurser in i 2000-talet. Att distanskurser eller ”nätbaserade kurser” som vi föredrar att kalla det är något som kommer att öka under de närmaste åren är nog alla överens om. Fram till nu har alla våra nätbaserade kurser genomförts på Folkbildningsnätet med FirstClass som plattform. Enligt många är FirstClass en föråldrad plattform och därför har Medborgarskolan nu valt att testa en helt ny plattform. Nu tar vi Medborgarskolans nätbaserade kurser in i 2000-talet.

Tidigare kunde ett ”klassrum” se ut så här www.medborgarskolan.se

Nu ser det ut så här

Vad vinner vi med den nya plattformen? Vi får en enkel inloggning direkt från webben istället för att behöva ladda ner och installera klienten för FirstClass Vi får en design och layout som är anpassad till 2000-talet Vi får ett verktyg som låter oss lägga upp text och bilder och där vi kan bädda in video direkt i textmaterialet Våra deltagare får ett gränssnitt som gör kursen lättöverskådlig och lätt att arbeta med och för våra kursledare innebär det en praktisk förenkling att genomföra kursen www.medborgarskolan.se

Snyggare och tydligare presentationer Förutom att den nya plattformen ger oss ett bättre sätt att genomföra våra nätbaserade kurser ger det också en betydligt bättre möjlighet att presentera våra nätbaserade kurser Tidigare har våra nätbaserade kurser (distanskurser) presenterats som en lista på vår hemsida Nu kan de presenteras med både infotext, bilder, video och en tydlig kursplan. www.medborgarskolan.se

Så här ser det ut nu www.medborgarskolan.se

Så här kommer det att se ut www.medborgarskolan.se

Kunderna får en ordentlig presentation av kursen www.medborgarskolan.se

Kunderna får en tydlig överblick av kursplan/innehåll www.medborgarskolan.se

Medborgarskolan byter plattform för nätbaserade kurser   Sedan 2002 har Medborgarskolan bedrivit nätbaserade kurser (distanskurser) på Folkbildningsnätet med FirstClass som plattform. FirstClass är inte en webbaserad plattform utan kräver att deltagarna laddar ner och installerar programmet. Detta har ställt till en hel del bekymmer under de senaste åren på grund av brandväggar och andra inställningar som gjort det mycket svårt för en del deltagare att både ladda ner och installera FirstClass.  Under hösten testar vi en ny plattform, Coursio, för våra interna utbildningar LIM och Rapportering samt distanscirklar i Förarintyget och Släktforskning grundkurs. Så här långt ser det bra ut och det mest troliga är att Medborgarskolan kommer att gå över till Coursio för alla nätbaserade kurser från och med hösten 2012. Till skillnad från Folkbildningsnätet som finansieras genom ett generellt avdrag från statsbidraget så betyder övergången till Coursio en faktisk kostnad för Medborgarskolan bestående av en fast kostnad driftskostnad och en kostnad per deltagare. Den fasta driftskostnaden står HK för och kostnaden per deltagare betalas av respektive region. Deltagarkostnaden är 250 kronor per deltagare och kurs. Under hösten har HK tagit alla kostnader, även de deltagarrelaterade, men inför våren måste alltså de som genomför distanskurser i Förarintyget och Släktforskning kalkylera/budgetera med en kostnad på 250 kronor per deltagare. Den nya plattformen innebär ett betydligt modernare gränssnitt och en enkel webbaserad inloggning. Vi kan också styra deltagarnas tillgång till en kurs i tid på ett effektivare sätt. När Coursio har gjort alla anpassningar för Medborgarskolan kommer det att bli betydligt enklare för kursledarna att genomföra kurserna och det kommer att krävas minimal support. När det gäller registrering av deltagare för en nätbaserad kurs (distanskurs) ska regionen/verksamhetsorten skicka ett Excelark med uppgift om deltagarnas för- och efternamn samt e-postadress till flexibelt@medborgarskolan.se. Uppgifterna måste skickas in minst 8 dagar innan kursstart. www.medborgarskolan.se

www.medborgarskolan.se