Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Nätverk Logistikprogrammet 2012.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Nätverk Logistikprogrammet 2012."— Presentationens avskrift:

1 Nätverk Logistikprogrammet 2012

2 Hemmagrupp Denna finns på NTSERVER01\grupp. Där är den placerad i mappen afflog12 (för logistiker) och kvalink12 (för inköpare). Öppna Utforskaren och klicka sen på länken Nätverk. I sökrutan längst upp till höger skriver du in NTSERVER01 och trycker Enter. Alternativt kan du skriva in adressen i adressfältet: \\NTSERVER01 och sen trycka Enter. Lägg nu upp en genväg på skrivbordet i din dator till den eller de mappar du behöver åtkomst till. Prova sedan att kopiera över någon fil (vad som helst) till genvägen genom att ”dra och släppa” filen här. Öppna sedan mappen och dra filen till papperskorgen (om du inte vill ha kvar kopian här). Observera att ingenting händer med orginalfilen när du gör detta. Att ”dra och släppa” mellan två olika enheter innebär inte att du flyttar filen utan att du skapar en kopia av den.

3 Wbalance Du ska också installera ett litet program som visar hur många utskrifter du har kvar. Se till så att du har \\ntserver01\grupp ansluten som enhet G:. I fönstret för G: går du till mappen PCOUNTER. Här hittar du en mapp som heter balance. Kopiera hela denna mapp till hårddisken (C:) på din dator. Öppna mappen. Här finns en programfil som heter WBALANCE. Högerklicka på denna och välj kopiera. Klicka nu på Windowsknappen, peka på Alla program och högerklicka sedan på Autostart. Från menyn väljer du Öppna. I mappen som då kommer upp pekar du på ett tomt utrymme, högerklickar och väljer Klistra in genväg från menyn. Om du lägger genvägen i Autostart så kommer programmet att startas automatiskt när du startar din dator. (Du kan starta det nu genom att gå till Autostart och välja Genväg till WBALANCE.EXE) När programmet är igång kommer det att visas en ny liten ikon, i form av ett dollartecken, längst ner till höger på skärmen. Om du pekar på denna så får du veta hur många utskrifter du har kvar på ditt konto. Det står uttryckt i kronor men det är antalet sidor som visas.

4 PDF Installera Adobe PDF Reader via http://get.adobe.com/se/reader/
OBS! Kryssa ur erbjudan att installera antivirusprogrammet! Installera DoPDF via

5 Filkomprimering Du kan lättast använda Windows inbyggda verktyg för detta Markera de filer du vill komprimera. Högerklicka på markeringen och välj ”Skicka till->Komprimerad mapp Nu får du en ny fil som tar mindre utrymme

6 Backup Vi rekommenderar att du har orginalfilerna på din dator och gör backup till antingen din mapp på NTSERVER01, till USB-minne eller till en tjänst som t.ex.


Ladda ner ppt "Nätverk Logistikprogrammet 2012."

Liknande presentationer


Google-annonser