Nätverket Sökguiden. Vi kommer berätta om : Nätverket Sökguiden Visa hur man: Lägger in texter och lärobjekt Kategoriserar och Redigerar.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
låt oss presentera SLIDEPLAYER.SE
Advertisements

HÄR BOR JAG Skogstrollen vt 2013
This work is licensed under a Creative Commons 3.0 Attribution License Wikispaces för lärare En guide.
First Class Arken - Introduktionskurs
Skapa ett video-CV på YouTube
Skribentutbildning SharePoint Publicera på nya intranätet
Formulär Tänkte nu gå igenom vad ett formulär är och hur man kan skapa dem i Access.
Månadsbrev oktober 2013 Måsen
This work is licensed under a Creative Commons 3.0 Attribution License Wikispaces för SBC En guide
Gå till första sidan Med användarna i fokus Användarundersökning som utgångspunkt för vidareutveckling av sökguide Borås Blekinge Tekniska Högskola.
Musik & kommunikation 50p.
Flexibla Lärmiljöer! ”Förskolan ska erbjuda en trygg, miljö som samtidigt utmanar och lockar till lek och aktivitet. Den ska inspirera barnen att utforska.
Börja blogga! Så här skapar du en hemsida för att börja blogga.
 Visa upp vår verksamhet  Kontakter med omvärlden  Möjliggör ett omdefinierat lärande  Öka medborgarnas möjlighet till insyn.
Välkommen till onlineseminariet om Webb 2.0 Stäng av mikrofonen Begär ordet via chatten... Eva Norling och Peter Giger, Blekinge Tekniska Högskola,
Webb 2.0 i utbildningen. Ett mer digitalt samhälle kunskaps.
INTERNET - källkritik Spela Faktasökning Surfa Chatta Bankärenden
Molndal.se Kultur och Fritid - Bibliotek Synliggör biblioteket - i teori och praktik Anette Eliasson
E-bläcket. E-bläcket är ett läs- och teknikprojekt för ungdomar i åldern år i Kungälvs kommun som pågick från februari 2010 fram till våren 2012.
Hur får jag använda digitalt material i min undervisning?
Logga in i Fronter och klicka på:  Rum  Alla rum  Biblioteket  Projektarbetet En plats att börja på Här hittar du massor av råd och tips – följ länkarna!
DCV Idéskiss Design Jag tror att jag ska ha en mörk och stilren design på mitt DCV. Det ska finnas dynamisk funktionalitet där designen byts utan att sidan.
E-Smart våren 2008 Välkomna!. PROGRAM e-utvecklarna inleder Jan Hylén –om lärresurser och trender Paus Samling i seminariegrupp.
Öppna en webbläsare och navigera till Om du inte redan är inloggad så logga in med.
LOPAC - ett samarbetsprojekt Göteborgs UB, Växjö, Lund, Uppsala LIBRIS.
Kartläggning Barn-Bibliotek-IT våren 2010 Visby
Om nätstödd undervisning SVF:s personaldag Helena Hurme.
Källkritik på Internet - en presentation från Kolla källan
Underhåll av Sv Down webb-guide Revision: A,
OpenHierarchy introduktion
BILDA + SENSUS SENSUS + BILDA. Beslut och vision Utgångspunkter för en vision -att möta en omvärld i förändring -tillsammans är vi så mycket mer -utgångspunkter.
Skrivarskolan KÄLLHÄNVISNING.
Så planerar och samverkar vi bättre för våra mest sjuka äldre
Manual: Att skapa ett nytt forum och att kommentera i forumet. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Ge 3 fördelar med studentbloggar som en del av kursarbetet. Vad är ditt favoritverktyg för lärande och undervisning och varför? Har du delat med dig av.
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
EKÄNGENS IF NÄRVAROREGISTRERING MEDLEMSHANTERING ADMINISTRATION.
Happy.ax lathund till WordPress
Klicka på någon av de kapitel för mer information eller klicka på knappen bredvid guide till start. 1.Hur navigerar man på hemsidan?Hur navigerar man på.
Äldreomsorgens nationella värdegrund – ett vägledningsmaterial
Kursnavet En infrastruktur med digitala lärresurser fritt tillgängliga för alla.
1 Använd gärna denna presentation! Presentationen beskriver arbetet i projektet som arbetar med det kommande landsbygdsprogrammet Presentationen.
Andra nordiska mötet, 5-6 oktober 2004, Uppsala Jessica Lindholm, Lunds Universitets Bibliotek SVEP delprojekt 3-5 Jessica Lindholm, Lunds Universitets.
Stora Sökguiden Eva Norling Anne-Marie Pettersson
Study Manager är en SharePoint-lösning som ger lärare och administratörer möjlighet att lägga till och administrera självrättande övningar och uppgifter.
Välkommen till årets andra nätverksträff Sundsvall 30 maj, 2006 Funda Denizhan och Magnus Burell Verva, Nätverket 24-timmarswebben.
Manual: Att byta lösenord. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
NETINFO Samordnat IT-stöd Lunds universitet Birgitta Lastow Anders Sjöö.
Lärobjekt  Spela in det som händer på skärmen  Ta snygga skärmdumpar  Film  Ljud  Powerpoint  Flash.
Daniel Andersson Maria Ekendahl. Alla bibliotek kan bidra efter förmåga Ett bibliotek kan visa upp mycket mer än det själv producerar genom samverkan.
Vi på EBA erbjuder kunder allt från Bungee jump till en äventyrshelg EBA gör lagstärkande helger för andra företag.
Bibliotek
Pedagogiska året Vattentornet 15/16
Idéstuga – samla en grupp med både nya och gamla medlemmar och ta tillsammans fram förslag på nya aktiviteter.
VARMT VÄLKOMMEN till utbildning i EPiServer 8
KOMMUNIKATION INTERNT Fredrik Grund och Helena Granath – Innovatum–
Planera, informera, samarbeta och mötas online Åsa Kronkvist, 2009.
Det var en gång Berätta Sagan om den lilla lilla gumman.
Att ordna utbildning för designers och behandlare i SoB Ett exempel på hur det kan gå till, tips och reflektioner KRISTINA MORÉN VERKSAMHETSUTVECKLARE.
en snabbguide till de enklaste funtionerna
Inner Wheel Sverige Byte av IT system
Kultur- och språkanpassad hälsoinformation
Workshop om det nationella RUC-nätverkets framtida roll
Utbildning Karlstad, SFAI-veckan.
Kortversion.
Läs mer om det Microsoft Nyheter i SharePoint
Så här anpassar du din Microsoft SharePoint Online-webbplats
Jeanette Schlaucher Miljöstrategiska enheten Länsstyrelsen Skåne Hej!
Nya 1177.se
Nya 1177.se
Presentationens avskrift:

Nätverket Sökguiden

Vi kommer berätta om : Nätverket Sökguiden Visa hur man: Lägger in texter och lärobjekt Kategoriserar och Redigerar

Det som genomsyrat det webbpedagogiska arbetet bakom BTH’s tidigare sökguider (Lilla och Stora) är kommunikation med användarna.LillaStora När arbetet fortsatte med Nätverket Sökguiden var det viktigt att bygga vidare på idéerna om kunskapsskapande, delaktighet och möjliggörande av samtal. Att lära genom att delta!

Om nätverket: samarbeta kring utveckling av texter och lärobjekt om informationssökning bygga upp en gemensam plattform med texter, lärobjekt och undervisningsmaterial kring informationssökning Fildelningsprincipen – den som delar med sig får också tillgång

Nätverket bygger på interaktion, kommunikation, deltagande och öppenhet. De medverkande biblioteken blir delaktiga i ett kunskapsskapande nätverk och kan delta på det sätt och i den utsträckning som passar bäst. Många bibliotek(arier) kan bidra med sina specialkunskaper Inspirerande och livaktigt samtal om utveckling av lärresurser och informationskompetens.

Till den gemensamma plattformen (Nätverket Sökguiden) laddas alla texter och lärobjekt upp.Nätverket Sökguiden De bibliotek som vill ansluta sig bidrar först med sitt egenproducerade material och kan därefter hämta hem allt det material de vill ha. Plattformen är gjord i Wordpress, ett publiceringsverktyg med öppen källkod, och har sedan anpassats till nätverkets behov.Wordpress

Illustration av relationen mellan den gemensamma plattformen - den lokala webbplatsen: (allt går via nätverket) content/uploads/skiss2_600px.gifhttp:// content/uploads/skiss2_600px.gif Lärobjekt Nätverket Lokala Lärobjekt

Det hämtade materialet publiceras på valfri lokal sökguide/ webbplats. Nuvarande guide eller en wordpressinstallation liknande BTH´s sökguideBTH´s sökguide Anpassa till lokal layout och design Hela guiden eller lärresurser man är intresserad av

Via den gemensamma plattformen kan man kontinuerligt ladda upp/hämta hem nytt material, ändringar och uppdateringar Ansvarar för det man har laddat upp (dvs uppdateringar och ändringar) Upptäcker man felaktigheter i andras texter tar man kontakt och ber snällt att det rättas till. Rätta inte andras texter. Visa respekt. Gör en egen version om mycket ska ändras.

Vi använder oss av Creative common- licensen för att beskriva hur lärresurserna i nätverket får användasCreative common- licensen CC–licensloggan måste placeras på webbplatsen liksom searchguide.se (+länk) och författarnamnet / lärosäte / bibliotek Avsiktsförklaring skrivs under i samband med att man går med i nätverketAvsiktsförklaring

Frågor? Titta på Sökguiden Börja lokalt

Adresser: Om nätverket + nyheter: Testa: Nätverket: Admin: (användare och lösenord skickas)