Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Nya 1177.se 2019-03-27.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Nya 1177.se 2019-03-27."— Presentationens avskrift:

1 Nya 1177.se

2 Mål med informationsmaterialet
Ge vårdpersonal information om förändringar som sker på 1177.se 27 mars Skapa förutsättning för att kunna hjälpa vårdsökande att hitta information på nya 1177.se. Observera! Bilder i presentationen är designskisser och utseendet kan ändras innan 27 mars.

3 Presentationens innehåll
Vad är nytt? Vad kommer inte att finnas med på 1177.se den 27 mars. Vilka funktioner tas bort? Så här ser nya 1177.se ut. Förändringar i sökfunktionen och menyer. Kontinuerlig utveckling under 2019.

4 Nyheter - nyutveckling
Innehållet kommer i stort sett vara samma som tidigare, både nationellt och regionalt, men med en ny design. Webbplatsen har byggts om för att bättre uppfylla lagstadgade krav på tillgänglighet för personer med olika funktionsnedsättningar. En äldre sökmotor är ersatt av en ny. En ny användarvänlig navigationsstruktur gör det lättare att hitta rätt i sajtens innehåll. Utvecklad för att i första hand användas i mobil.

5 Funktioner som inte kommer finnas på plats den 27 mars
Hjälpmedelsdatabasen – en ny databaslösning håller på att utvecklas, testas och införs så snart det är möjligt. Omdömen och fakta - vissa jämförelsedata, till exempel resultat från patientenkät, kommer inte att visas på mottagningarnas kontaktkort. Arbete pågår för att det ska kunna införas.

6 Funktioner som finns idag, men som försvinner i nya 1177.se
Möjligheten att jämföra upp till fyra mottagningar – mycket låg användning på nuvarande sajt, därför tas den bort. Specialbyggd utskriftsfunktion – istället får man använda webbläsarens standardfunktion för utskrift.  Anonym frågetjänst - Fråga 1177 – i samband med lansering av nya 1177.se stängs tjänsten permanent, efter ett beslut av Inera. Barnavdelningen - interaktiva bildspel/ filmer för barn – permanent stängning av tjänsten. Tjänsten är byggd på gammal teknik som inte stöds av moderna webbläsare.

7 Startsida 1177.se – olika utseende
Startsidan på 1177.se kommer vid produktionssättning ha följande funktionalitet:  Etta-puff, nationell puff som kombinerar, bild, text, länk och knapp, tänkt att marknadsföra funktioner eller innehåll på 1177 samt skapa en känsla för vad 1177 är.  Övre puffområde för regioner - Här kan regionerna om de önskar lägga in 1-4 puffar med eller utan bild.   Nedre puffområde för regioner - Här kan regionerna om de önskar lägga in 1-4 puffar med eller utan bild.  Nationellt puffområde - Här lägger man nationellt in 1-4 puffar med eller utan bild.  För de regioner som inte vill arbeta med startsidan är det etta-puff och nationellt puffområde som utgör startsidan  Upplevelsen för slutanvändaren skall inte vara att det blir tomma hål någonstans för att den valda regionen inte har eget material och det skall ändå upplevas som att startsidan är komplett.  Redaktionellt samarbete bör ses över för hur man vill arbeta med startsidan så att den fungerar för olika regioner med olika möjligheter. Rekommendationen är också att redaktörer alltid har mobil användning i fokus då hög andel användare använder 1177.se på mobilen. Detta är inte i fokus på dagens webbplats varför nya rutiner och arbetssätt måste sättas. När det gäller startsidan finns det funktioner som skall byggas för plattformen framöver som kommer 1177 tillgodo. Önskemål om att kunna regionalisera ”Etta-puffen” samt stryka enskilda nationella puffar finns, något som får prioriteras i PO-rådet efter produktionssättning. Mobil Desktop

8 Exempel på regional sida och regionalt tillägg

9 Förändringar på startsidan
Inloggning till e-tjänsterna Lyssna på innehållet Sökfunktion för Hitta vård Sökfunktionen Ändrade menyval

10 När du klickar på Sökknappen öppnas Sökfältet längst upp på sidan.
Sökfunktionen När du klickar på Sökknappen öppnas Sökfältet längst upp på sidan.

11 Hitta vård

12 Kontaktkort för vårdenhet
Vid produktionssättning kommer följande som nu finns på 1177.se inte att visas: Avvikande öppettider Telefontider idag, öppettider idag, drop-in tider idag är ev. inte med 27/3.

13 1177 Vårdguidens E-tjänster
E-tjänsterna öppnas via knappen Logga in. Inloggningssidan för e-tjänsterna öppnas. I E-tjänsterna har inga förändringar gjorts utan de ser ut som tidigare.

14 Menyerna - Liv & hälsa

15 Menyerna – Barn & gravid

16 Menyerna – Olyckor & skador

17 Menyerna - Sjukdomar & besvär

18 Menyerna – Behandling & hjälpmedel

19 Menyerna - Så fungerar vården

20 Så fungerar vården – regional samlingssida

21 Så fungerar vården - Exempel på undersida
För att visa var på webbsidan du befinner dig visas ett spår, en så kallad brödsmula, längst upp på varje sida. Dessa länkar går att klicka på om du vill navigera ett eller flera steg bakåt i strukturen.

22 Öppnad artikel - tillgång till artiklar inom samma faktaområde och att ”Hitta på sidan”
Artiklar inom samma faktaområde visas då redaktionen för 1177.se valt att ha dessa med. Hitta på sidan visas alltid.

23 1177.se i mobilen Meny Logga in i E-tjänster Sök Hitta vård

24 Utskriftsfunktionen Exempel på att skriva ut en sida på sajten:
Klicka på Skrivarknappen, längst ned i en artikel. Skrivarsidan på din dators webbläsare visas och du kan skriva ut.

25 Kontinuerlig utveckling under 2019
Efter lanseringen den 27 mars fortsätter utvecklingen av plattformen under resten av året. De viktigaste delarna av 1177.se finns på plats den 27 mars, övrig funktionalitet som planeras under året är bland annat: Fortsatt utveckling av 1177.se-funktionalitet, till exempel förbättrat internt sök. Regionalisering – till exempel anpassa startsidan regionalt.

26 Lansering 27 mars! Passa på att klicka runt på 1177.se den 27 mars, både i dator och mobil så att du själv känner dig uppdaterad och redo för frågor!


Ladda ner ppt "Nya 1177.se 2019-03-27."

Liknande presentationer


Google-annonser