Vi var i en park med brännande drakar När vi åkte till hekla gillade vi inte musik. Island är en vacker ö.där bor mycket folk.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Kroksjön är en by sydväst om skellefteå.
Advertisements

RYMDEN.
NEW YORK En stor och känd stad som kallas The Big Apple. Har ca 10 miljoner invånare och är Usa:s största stat. Stadens yta = 1214 kvadrat kilometer och.
Berättande texter Kännetecken för berättande texter –
4a Lussar för pensionärer, i Stortorp och i Medborgarplatsen
Grekerna.
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Tipspromenad om mat och klimat
Bildspel om konstnären
Solen är större än jorden.
Hållbar utveckling är kanske mänsklighetens största utmaning.
Välkommen till Sverige
Lahden Pohjola-Norden r.y. 2006
På en utflykt till havet ser vi att barnen visar ett stort intresse för vattnet, sanden och allt som går att upptäcka stranden. Det som väckte vårt intresse.
Ödehuset Måndag Det var en gång en familj. En pappa som hette Peter och en mamma som hette Mia. De hade två barn som hette Max och Tilda. En dag hade Max.
Jordens processer som formar jordytan
LÄNDER I VÄRLDEN OCH STADEN LONDON.
Grekland bestod av flera små riken/stater
Japan.
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
Inte Barbuda denna gång utan: Bermuda. Efter lite knappt åtta dygn till havs kommer vi fram till Bermuda. Bermuda Harbour Control ger oss tillstånd att.
Danderyds ungdomar och internet. 80% använder internet på datorn varje dag 10% använder internet på datorn 4-6 ggr/vecka 82% använder internet på mobilen.
Det var en gång en igelkott.
Hejsan! Nu har vi kollat in St Lucia under drygt en vecka. Vi har gjort tre stopp. Soufriere i söder, Marigot Bay ungefär mitt på och nu senast Rodney.
Vulkaner Jordens ventiler.
VÄLKOMNA TILL HALMSTAD! Nu ska vi berätta om när vi var i Halmstad.
De försvunna monstret Det var en gång en monster mamma som födde en monster bebis. Monster bebisen heter Brolle. Bebisen var jätte snäll och omtyckt. Dom.
Hawaii En drömresa jag förhoppningsvis får uppleva någon gång i livet H.
Ditt namn Din lärare Din årskurs
Den börjar i Oslo ! Vi åkte till Stavanger där hade vi jätte-kul. Vi badade i de is-kalla havet sen gick vi ut och åt god mat. Sen tog vi flyget till.
Jul, jul strålande jul. Ja visst är det strålande. eller
Till Sion! 1897 ville Theodor Herzel, att världens judar skulle återskapa den judiska staten. Målet var att skapa en judisk stat, där alla judar kunder.
Flygplan Av: Mathilda & Leona
Måndag den 17 november 2014 Olle Hellzén. Dagarna blir kortare och det blir kallare. Det blir slaskigt och det är inte kul.
Den moderna Jultomten och Julbocken
Island Katla Marín Berndsen.
Så firade vi födelsedagar förr.
SIM TEAM.
Italien Fakta om italien.
Fakta om Sverige Sveriges största landskap är Lappland. Det minsta landskapet är Öland. Det landskapet som har mest befolkning är Uppland och det landskapet.
FRANKRIKE! Frankrike ligger i västra Europa och är (544000) kvadratkilometer stort och Frankrikes huvudstad heter Paris och är väldigt känd över Eiffeltornet!!!
Min Stockholmresa ..
♥ ♥ ISLAND ☼ ☼.
skola. hamarkfilm. se/index
PESTEN.
Denmark :).
GOTD Långnästa oftast fula sagofigurer.
Rymden – vårt solsystem
Island.
Norge.
Hekla.
ISLAND!.
Grekerna.
LEDTRÅD: Hans namn betyder guld och sådana bollar har han många!
Religion, Kristendomen
Av: Linus, Clara och Agnes!
Är det någon som har besökt Island?
Ledtråd: Stort och vitt Is och snö
Norra Europa.
Vem är jag? Jag är en 17 årig kille som bor i mitten av Värmlands skogarna, i en stad som heter Kristinehamn. Jag har 2 småbröder och 1 storebror.
Istiden, Stenåldern, Bronsåldern och Järnåldern
DANMARK. LEGO ● UPFANNS AV EN SNICKARE I BYN BILLUND ● NU FINNS LEGOFABRIKER OVER HELA VÄRLDEN. ● OCH NÄSTAN VARJE ÅR KOMMER NÄSTAN EN MILJON TILL.
Lite fredagsmys vecka.... BE ® BrucElvis
Vite krist & kristna kungar
Domstolen under medeltiden Häxprocesserna
Könsroller och jämställdhet
Fritid 2017 Brukarenkät socialförvaltningen.
Domstolen under medeltiden Häxprocesserna
Jordens processer som formar jordytan
Japan.
Presentationens avskrift:

Vi var i en park med brännande drakar När vi åkte till hekla gillade vi inte musik. Island är en vacker ö.där bor mycket folk.

Island har många exportvaror som till exempel lax och lamm Island har en hel del delfiner. Vi gillade att fotografera Vi cyklade till hekla Med cyklandet blev vi starka

Tjejerna tyckte att dom skulle rida runt Island istället för att gå till fots. Vi killar tog in på ett värds hus med tv spel.i Akuregri. Till Island är det trångt i bilen. Vi var på disco och dansade det var kul Marsianer ser man inte ofta

Högst upp på snaefells topp finns glaciären,det tjocka istäcket som aldrig smälter och bär namnet snaefellsjökull,Glaciär eller jöklar finns på de högsta islänska fjällen.Europas största inlands is,glaciären vatnajökull ligger påsydöstra,island.Ytan är 8400 kvadratkilometer. Hekla är islands mest kända vulkan.Under medeltiden trodde man i Sverige och Danmark att häxorna flög dit på påsk.”Dra åt häcklefjäll” var förr en vanlig svordom.Hekla har haft femton utbrott under historisk tid och har ofta spritt död och förintelse över island. Vi skyndade oss till alla kända saker

1986 FIRADE REYKJAVIK SITT 200-ÅRSJUBILEUM. REYKJAVIK ÄR ISLANDS HUVUDSTAD. IDAG HAR REYKJAVIK DRYGT INVÅNARE. TILLSAMMANS MED SINA GRANNKOMMUNER MOSFELLSVEIT,KOPAVOGUR,GARDABAER,HAFNARFJÖRDU- -R OCH SELTJARNARNES BILDAR REYKJAVIK ETT TÄTBEBYGGT OMRÅDE DÄR MER ÄN AV ISLANDS CA INVÅNARE ÄR BOSATTA. MEN ÄVEN OM REYKJAVIK INTE ÄR STÖRRE ÄN T.EX ÖREBRO ÄR DEN I MÅNGA AVSEENDEN RIKTIG HUVUDSTAD. HÄR I REYKJAVIK FINNS ETT RIKT KULTURLIV,MUSEER,BRA RESTURANGER OCH MÅNGA MÖJLIGHETER ATT ROA SIG NATTETID.