Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Ditt namn Din lärare Din årskurs

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Ditt namn Din lärare Din årskurs"— Presentationens avskrift:

1 Ditt namn Din lärare Din årskurs
Land Ditt namn Din lärare Din årskurs

2 … flagga Berätta om och beskriv landets flagga.

3 … regering Infoga en bild på den person som styr "ditt land".
Berätta om landets statsskick och vem som är statschef Infoga en bild på den person som styr "ditt land".

4 Var ligger …? Berätta i vilken världsdel "ditt land" ligger och vilka länder som det gränsar till. Huvudstad och antal innevånare Ha gärna en karta över landet som bild här till höger Berätta vilka naturtyper som är vanliga och gärna något om viket klimat som är typsikt för landet. Infoga en karta över ditt land.

5 Geografiska kännetecken i …
Floder: Sjöar: Berg/bergskedjor: andra geografiska landmärken som finns i "ditt land". Infoga en bild på något som kännetecknar geografin i ditt land.

6 Berätta om något som är likt eller olikt i Sverige och skriv en rubrik.

7 Djur- och växtlivet i … Berätta och beskriv typiska djur och växter som finns i "ditt land". Infoga en bild på ett djur eller en växt i "ditt land".

8 Historiska händelser Berätta om några viktiga historiska händelser i "ditt land". Infoga nyckelpunkter från ditt lands historia utmed tidsaxeln.

9 Seder och traditioner Berätta om viktiga seder och traditioner som firas i "ditt land". Berätta hur och när de firas. Infoga en bild som illustrerar en sed eller tradition här.

10 … ekonomi Förklara vilka varor och tjänster som produceras i "ditt land". Inom vilka näringsgrenar och sektorer arbetar invånarna i "ditt land"? Infoga en bild som illustrerar någon aspekt av landets ekonomi.

11 Infoga en bild på en årstid i "ditt land".
Berätta om något som är typiskt för landet t ex Island – gejsrar, Finland – bastu, Norge – fjordar och skriv en rubrik. Infoga en bild på en årstid i "ditt land".

12 Turism i …… Infoga en bild på ett turistmål i "ditt land".
Berätta om intressanta platser i "ditt land" som folk från andra länder kommer och besöker. Lägg gärna till fler sidor I bildspelet om t ex musik/författare/kända personer/typisk mat eller dans m.m.. Infoga en bild på ett turistmål i "ditt land".


Ladda ner ppt "Ditt namn Din lärare Din årskurs"

Liknande presentationer


Google-annonser