Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Sonja Kalra Information och kommunikation VT13

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Sonja Kalra Information och kommunikation VT13"— Presentationens avskrift:

1 Sonja Kalra Information och kommunikation VT13
INDIEN: Mitt Hemland Sonja Kalra Information och kommunikation VT13

2 Indien, officiellt Republiken Indien, är en förbundsrepublik i södra Asien. Det är det sjunde största landet till ytan, det näst folkrikaste landet och den mest folkrika demokratin i världen. Indien kallas ofta för "världens största demokrati". Premiärminister Manmohan Singh Huvudstad New Delhi Landsnummer 91 Befolkning 1,241 miljarder Valuta Rupee Officiella Språk engelska, hindi

3 FLAGGA OCH KARTA

4 Indien är en förbundsrepublik, bestående av 28 delstater och sju unionsterritorier.
Fyra stora världsreligioner hinduismen, buddhismen,jainismen, sikhismen. Klimat varierar från tropiskt i söder till tempererat i norr. Från december till och med februari råder nordostmonsunen med mildare väder. Från mars till juni är vädret varmt och torrt. Från juni till september råder sydvästmonsunen, vilket innebär rikligt med regn. Slutligen råder det från september till december en period där nederbörden gradvis minskas.

5 Indiska nationalsymboler
Indiens national djur Indiens nationalfågel Indiens nationalblomma

6 Topp 6 turistmål i Indien
NEW DELHI  Beläget i hjärtat av norra Indien, har Delhi historiska huvudstad i ett antal linjaler i tusentals år. Platser att besöka i Delhi omfatta Qutab Minar (den högsta tegel minaret i världen), India Gate, Lotustemplet och Röda fortet.

7 AMRITSAR Gyllene templet i Amritsar är sikhernas viktigaste helgedom
AMRITSAR Gyllene templet i Amritsar är sikhernas viktigaste helgedom. Det är förgyllt med ca 200 kg bladguld. AGRA var säte för Mughal makt och kultur och hus en av världens mest berömda landmärken – Taj Mahal. Ingen resa till Indien skulle vara komplett utan en titt på detta storslagna monument att älska.

8 KASHMIR En av de vackraste platserna i världen, i Kashmir valley kallades ”Paradiset på jorden” på Mughal linjalerna. Glöm inte att besöka sjön Dal och ta en åktur ombord på en ”Shikara” på sin lugna vatten. JAIPUR är en av norra Indiens viktigaste turist fläckar, huvudstad i den furstliga delstaten Rajasthan. Det var säte för Rajput makten i Indien och har några fantastiska arkitektur. Glöm inte att besöka Amer fortet, Jal Mahal och Nargarh fort.

9 KERALA/ GOA är en liten delstata i sydligaste spetsen av landet
KERALA/ GOA är en liten delstata i sydligaste spetsen av landet. Om du söker efter en lugn och ro, är detta platserna för dig. De är berömda för sin avkrokar, där kan du spendera en maklig helg drivförmåga på lugnet, fortfarande vatten i en lyx husbåt.De har också några vackra stränder och fantastiska mat som kommer att göra din resa minnesvärd.

10 INDISKA KÖKET Det indiska köket kan delas in i tre geografiska underavdelningar: nordindiskt, sydindiskt och östindiskt. Indierna anser att matlagningen är en gudomlig konst. Maten smak, hur man äter den, hur man dukar fram den och hur man tillagar den, skiljer sig mycket mellan norr och söder och mellan de olika religionerna.

11  Kryddorna är en stor del i den indiska maten, det är kryddorna som ger maten den speciella smak som bara indisk mat har. Att det ofta används ganska starka kryddor i indisk mat kan bero på det varma klimatet .

12 ALLT OM INDIEN SPRÅK FILM OCH MUSIK FESTIVALER RELIGIONER DANS KLÄDER

13 Om ni vill veta mer om Indien, klicka här eller gå på webbsidan http://www.incredibleindia.org/


Ladda ner ppt "Sonja Kalra Information och kommunikation VT13"

Liknande presentationer


Google-annonser