Kvarnholmsförbindelsen

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Upphandling av välfärdstjänster – valet av modell
Advertisements

Processkarta över en övergripande löneöversynsprocess
Ändringar i EU:s rättsmedels-direktiv m.m.
Att göra affärer med offentlig sektor
En översikt och introduktion till den nya lagstiftningen Offentlig upphandling och e-affärer Stockholm den 17 januari 2008 Advokat Elisabeth Legnerfält.
Upphandla totalprojekt
ByggaL – metod för byggande av lufttäta byggnader
En bild av debatten Vårdskandaler Vinster
PSI Vad är det? Vad är på gång?
Kapitel 6 Offentlig upphandling
Offentlig upphandling (LOU) Ändringar från och med 15 juli 2010
vid Offentlig Upphandling
En presentation av projektet
FMN, MAJ BRA ATT VETA OM Budgivning vid försäljning av fastigheter, tomträtter och bostadsrätter som förmedlas av fastighetsmäklare Vid köp av fastighet,
De nordiska reglerings- myndigheternas arbete med att införa en gemensam nordisk slutmarknad Marielle Liikanen.
Nordisk balansavräkning 29 april
Upphandling av badanläggning
Beskriva den kommunala markanvisningsprocessen
Hållbar service i Västerbotten
LANDSTINGSDIREKTÖRENS STAB Regional utveckling Uppdrag från Landstingsstyrelsen Slutrapport e-hälsa projektet Grönbok om innovations- och utvecklingsarbete.
Kammarkollegiets upphandlingsstöd Birgitta Nelson ,
Lagen om offentlig upphandling
Samordnad upphandling av elenergi Upphandlingssamverkan Elenergi, upphandlingssamverkan Kommunförbundet Skånes upphandling av elenergi 2007 Slutsatser.
Hur stort är utrymmet för sociala hänsyn?
Preliminär rapport delas i slutet av maj till alla som deltagit i seminarieserien Tid för synpunkter till midsommar Förslag till slutlig rapport i augusti.
Ny patientlag 2015 Syftet med lagen är att stärka och tydliggöra patientens ställning samt att främja patientens integritet, självbestämmande och delaktighet.
Offentlig upphandling SFÖ-konferensen i Göteborg 20 april 2013
Inköpsrutiner.
DIVISION Service Innovationer och upphandling Ett helt nytt sätt att tänka efter före Theresa Hägglund Upphandlingsjurist Norrbottens läns landsting.
1 Svenska Kommunförbundet och Landstingsförbundet i samverkan Ramavtal i offentlig upphandling Förbundsjurist Ulf Palm Sveriges Kommuner och Landsting.
Hur fungerar innovationsupphandling med hänsyn till LOU?
Småföretagen och den offentliga upphandlingen 25 augusti 2009 Sundsvall Peter Germer Företagarna Västernorrland.
Upphandlingsutredningens slutbetänkande och aktuella domar Frukostmöte den 18 sept 2013 i Malmö Erik Backlund Juridik AB 1.
Minskad elevdokumentation Lagändring 19 nov 2013 Utvecklingssamtalet Minst en gång varje termin ska läraren, eleven och elevens vårdnadshavare.
1 Offentlig upphandling och e-affärer, seminarium den 17 januari 2008 i Stockholm Vilka krav och möjligheter innebär de nya lagarana för upphandlande enheter?
Landstingsfullmäktiges program för mål, uppföljning och insyn för verksamhet som utförs av privata vårdgivare Syfte med programmet är att lyfta frågorna.
Var det bättre förr eller Är det sämre nu? Mina ”dryga” 30 år som upphandlare Gunnar Stålberg mars 2009.
Nya föreskrifter och allmänna råd
DEN NYA KAMERALAGEN.
Några reflektioner kring LSS/LASS-verksamheten
Nytt från Sveriges Kommuner och Landsting
Upphandling, inköp och LOU
Upphandling EPC, december 2005 Upphandling EPC Olika delar i upphandlingen.
Elektronisk upphandling – nya regler för offentlig upphandling
Vad är upphandling? • Köp, leasing, hyra eller hyrköp av varor,
Vad är VFU? Cecilia Netje, VFU-ansvarig, UHS.
SOI:s årskonferens 1 april 2008 Örebro ”Hur befrämjas konkurrensen av nya LOU?” Ulrica Dyrke Företagarna.
Vill du bli Sundsvalls kommuns leverantör?
ABFF 04 - Omfattning Titel:
INKÖP/ UPPHANDLING.
Hearing om vård och omsorg om äldre. Utvecklingsområden gällande omsorg om äldre ur ett MAS perspektiv.
Upphandla tillgängligt Susanna Laurin
Ramavtalet i korthet Eldningsprodukter och drivmedel i bulk 2015
Omvårdnadsförvaltningen Skövde kommun Lag om valfrihetssystem Lennart Hagberg Förvaltningschef omvårdnadsförvaltningen.
Regler för upphandling Med offentlig upphandling avses de åtgärder som vidtas av en upphandlande myndighet för att tilldela ett kontrakt eller ingå ett.
Att lämna anbud Ett bildspel om hur du lämnar anbud Information från Upphandlingsenheten.
Den Goda affären Madelene Winbo, Upphandlingschef Region Halland
Sammanställning synpunkter remisskonferens. Övergripande målsättning Starkt stöd för den övergripande målsättningen att bättre anpassa vården för de mest.
Kontakt anbudsgivare- beställare under upphandlingstiden? ”Får man prata med varann? I så fall när och om vad?” Vad säger reglerna ? Hur hanterar man det.
Gradering av upphandlingspaket efter innovationsgrad
Upphandling Therese Klaar, inköpschef.
Malin Forssell, Karolina Henningsson
Lag (2016:1145) om offentlig upphandling LOU
Mera Innovationer Köpenhamn, Lars Jacobsson Trafikverket
Bättre brukarinflytande 2017
Genomgång inför upphandling
Dynamiskt inköpssystem (DIS)
Dialog och samarbete – vad ska det vara bra för
Ingrid Petersson, Generaldirektör Formas
Avropsvägledning – Boknings- och bidragslösningar
Presentationens avskrift:

Kvarnholmsförbindelsen Konkurrenspräglad dialog

Konkurrenspräglad dialog Vad är konkurrenspräglad dialog? Ett förfarande som varje entreprenör kan få begära att få delta i och där den upphandlande myndigheten för en dialog med de anbudssökande som har bjudits in att delta i detta förfarande. En upphandlingsform för särskilt komplicerade kontrakt. Ett flexibelt och innovativt sätt att ta vara på marknadens kunskaper, utvecklingsarbete, erfarenhet och innovationer. Förfarandet kan användas när myndigheten vet vilket resultat som ska uppnås men inte vilka möjligheter som finns för att uppnå ett optimalt resultat.

Konkurrenspräglad dialog Upphandlingsobjektet konkretiseras succesivt under upphandlingsprocessen. Vissa grundläggande och nödvändiga krav ska vara uppfyllda. Dialogen ska leda till olika alternativa lösningar. Modellen bygger på att dialogen är öppen och initiativet att föreslå lösningar läggs på deltagande entreprenörer.

Konkurrenspräglad dialog Tilldelningsgrund vid konkurrenspräglad dialog är att det ekonomiskt mest fördelaktiga anbudet skall antagas. Tilldelningskriterierna kommer att anges vid i annonsen inför upphandlingen.

Konkurrenspräglad dialog Dialogen får omfatta alla aspekter av det kommande kontraktet; Teknik Ekonomi Juridik Får dock inte innehålla väsentliga ändringar i de ursprungliga förutsättningarna.

Konkurrenspräglad dialog Dialogen förs individuellt mellan den upphandlande myndigheten och varje enskild entreprenör. Gäller endast den aktuelle entreprenörens förslag. Dialogen är inte förpliktande dock de grundläggande anbuden som är föremål för dialogen.

Konkurrenspräglad dialog Lagen reglerar inte hur dialogen ska gå till. Den ska vara ändamålsenlig. Information till deltagarna ska ske på ett likabehandlande sätt. Sekretess gäller. Möten och beslut ska dokumenteras. Dialogen ska genomföras på ett strukturerat och metodiskt sätt.

Konkurrenspräglad dialog Innan dialogen startar ska ett grundanbud ha lämnats som är bindande för entreprenören. Ska baseras på den grundläggande information som lämnats i förfrågningsunderlaget. Skriftliga förslag på lösning ska lämnas inför varje dialogetapp. Dialogen kan leda till att vissa lösningar utesluts och därmed också att den som presenterat en sådan lösning inte längre är kvar i dialogen.

Konkurrenspräglad dialog Dialogen fortsätter till dess det finns en eller flera acceptabla lösningar. Preliminära anbud. Detta ligger sedan till grund för det slutliga och bindande anbudet

Konkurrenspräglad dialog Några fortsatta förhandlingar får ej ske efter att ett slutligt anbud lämnats. Det ekonomiskt mest fördelaktiga anbudet ska antas.