Rådslag Idrott Mats Enquist, GS Ingemar Nyman, Idrottschef

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Motorstadion i Lidköping en idrottsplattform som specialanpassats för personer med funktionsnedsättning. Vi vill erbjuda funktionshindrade en fin upplevelse.
Advertisements

På väg! GK & GDF & SGF i samverkan. Inom Svensk golf finns SGF,GDF och Klubbar. Idag sker inte ett optimalt samarbete med spelaren i centrum… Vi vill.
Idrotten vill Idrottsrörelsens idéprogram Antagen av RF-stämman 2009.
En del av Svenska Fotbollsförbundet
Föräldramöte Torsdagen den 3 Maj.
Hälsa och Kondition.
Därför spelar svensken golf: Motion och hälsa 76,3% Umgänge med familj och vänner 67,6%. Gillar golf som idrott 59% Förbättra mitt spel 49,6% Personlig.
Ledarskapet – en introduktion
Genomförd av Samhällsmedicinska enheten, Örebro läns landsting.
Navigio Rekrytering & Ledarskap - Hälsobefrämjande ledarskap -
GUMBALDE GOLFKLUBB - JUNIORKOMMITTÉN BOX STÅNGA TELEFON: ”Goda exempel” Idrottskonferensen
Välkomna!.
Hur blir man världsbäst? Ledarutveckling och läget i Golfsverige 2007 Johan Kannerberg Utbildningsansvarig SGF.
Arbetsgrupp Peter Mattsson, förbundskapten
 Tullinge SK Verksamhetsidé Värdegrund Vision. Tullinge SK, Verksamhetsidé Tullinge SK erbjuder aktiviteter inom orientering, mountainbike och längdskidåkning.
BÄTTRE GOLF FÖR ALLA IDROTTSPROJEKTET. Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna prestera mera, ha roligt och må bra Idrott består av träning.
Grönt spår Välkommen till utbildningen. Kapitel 1 Skolidrottsförbundet och idrottens organisation Vad är en skolidrottsförening? Hur fungerar en förening?
Utvecklingsarbete Start 23 februari 2010 Janne Christoffersson SISU.
Karin Mattsson Weijber Föreläsningsbilder Stora ledardagen 2009.
Hur blir man världsbäst? Ledarutveckling och läget i Golfsverige 2006 Johan Kannerberg SGF Anders HammarströmSGF.
Historia och Organisation
SGF:s verktygslåda. Du befinner dig nu på en samverkansaktivitet med Bosön Idrottsfolkhögskola!
TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2014.
Inledning Initiativet till värdegrundsarbetet kommer från de tio medverkande idrotter i Göteborg som började diskutera möjligheten för barn att prova flera.
Coaching.
VISION 2008/ 2009 Alpina sektionen Alpin skidåkning för gemensam utveckling och framgång, med bredd och elit i symbios. 1.
Så hänger det ihop VISION VÄRDERINGAR MÅLBILDER
Västerbottens Idrottsförbund Studieförbundet SISU Idrottsutbildarna Välkomna till SDF DIALOG 2010.
Idrottens Grundtränarutbildning GTU, nivå 1
JH Skyttesportförbund Agenda VadTidVem Inledning/presentation 10 minJH SSF/Leif Fakta om idrottsrörelsen Sverige och i länet 30 minLeif JH.
Danssporten Vill Värdegrund, vision och riktlinjer för svensk danssport.
Ledarmöte Innehållsförteckning 1.Övergripande – Vår policy i stort 2.Att vara ledare inom SGoIF 3.Barnfotboll, upp till 12 år 4.Ungdomsfotboll,
Hälsa och Kondition.
Klubbordförandemöte -15 Visions- och verksamhetsinriktning för Göteborgs Ishockeyförbund.
Föräldramöte F 08/09 30 September Policy, spelarutbildningsplan; hur jobbar BK Höllviken med flickfotbollen? 2.Höstens planering: Tjejcupen,
Fotboll för alla - så länge som möjligt! 1. STOCKSUNDS IF Stocksunds idrottsförening (SIF) bildades den 3 januari 1935 i Stocksund, Danderyds kommun,
Förälder och ny som ledare. Svensk Idrotts värdegrund Glädje och gemenskap Demokrati och delaktighet Allas rätt att vara med Rent spel.
Idrottslyftet – mer och fler Utformning av kommande arbete.
Uppstartsmöte P02/03 Gävle Golfklubb VISION Vi är, inom golf, den ledande elit- och ungdomsklubben i Sverige och det naturliga valet när barn.
Vi är en förening med bred ungdomsverksamhet inom fotboll. Vi har 18 lag, 574 aktiva ungdomar, 3 seniorlag och totalt 1400 medlemmar. Det är fantaskiskt.
1 KIF:s AFF Black Knights Värderingar
- En filosofi, vår filosofi.. FILOSOFI -. ett sätt att tänka att tänka Inte bara ännu en plan att sätta i hyllan. Ett verktyg för förändring inom vår.
Sunderby SK - en värdefull förening -. SISU Idrottsutbildarna – Sunderby SK Lilla Sundis Cup 2012 (fotboll) SSK:s styrelse Sprids till övriga sektioner.
Välkommen till Föräldramöte P03 lag 4-6. Spångamodellen Spånga IS Fotboll är en förening vars syfte är att, utifrån Fotbollens spela lek och lär, bedriva.
Verksamhetsidé för Kalix Handboll Varför finns vi? För vems skull finns vi? Vad erbjuder vi? Vilka värden skapar vi? Verksamhetsidé Kalix HK är en förening.
Verksamhetsplan 2013/ Johan Österman2013/2014 Beslutad av styrelsen
Sundsvall Hockeys föreningsvision är ”Klubben med framtidens stjärnor”. Sundsvall Hockeys verksamhetsidé är ”Att nå en hög sportslig nivå med en ekonomi.
Kenneth Abrahamsson, Martin Björkryd, Kajsa Mumm
Fritidshem på Knappekulla
Uppstartsmöte P02/03 Gävle Golfklubb
Idrotten vill Idrottsrörelsens idéprogram Antagen av RF-stämman 2009.
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Presentation av fotbollen
Föräldra- och spelarmöte Brunflo FK P-04/05
Obbola IK.
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll
Information kring klasslagsfotbollen
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
IFK MARIEFRED VERKSAMHETSIDÉ VERKSAMHETSOMRÅDEN VÄRDEGRUND VISION MÅL
DISPOSITION AV PRESENTATIONEN
Karin Johansson Att vara ledare Varför, vem och hur?
Informerar föräldrar om Barn- och Ungdomsverksamheten
DISPOSITION AV PRESENTATIONEN
OBS! Lägg gärna in er föreningslogga på denna sidan!
Förälder och ny som ledare
VÄRDEGRUND/ SÄKERHET/ BEMÖTANDE
Medlemmar, ledare, kansli och styrelse Våren 2017
Välkomna till denna presentation av projektet Idrott för alla.
Idéseminarium för ungdomsledare Rubecks gymnasium 9 feb 2019
Presentationens avskrift:

Rådslag Idrott Mats Enquist, GS Ingemar Nyman, Idrottschef Peter Mattsson, FK Johan Kannerberg, Utbildningschef Martin Svensson, Fullerö GK Stefan Lindvall, Ljunghusens GK

Riksidrottsförbundets portalparagraf 1 kap Riksidrottsförbundets portalparagraf 1 kap Idrottsrörelsens verksamhetside* ”Idrott är fysisk aktivitet som vi utför för att kunna prestera mera, ha roligt och må bra. Idrott består av träning och lek, tävling och uppvisning. Vi organiserar vår idrott i självständiga föreningar och förbund som tillsammans utgör en fri och frivillig folkrörelse förenad i Riksidrottsförbundet.

Vi delar in vår idrott efter ålder och ambitionsnivå Vi delar in vår idrott efter ålder och ambitionsnivå. Med barnidrott avser vi i allmänhet idrott till och med tolv års ålder. Med ungdomsidrott avser vi idrott för tonåringar upp till och med 20 år. Med vuxenidrott avser vi idrott för dem som är över 20 år. I barnidrotten leker vi och låter barnen lära sig olika idrotter. Barnets allsidiga idrottsutveckling är normgivande för verksamheten. Tävling är en del av leken och ska alltid ske på barnens villkor.

I ungdomsidrotten och vuxenidrotten skiljer vi på prestationsinriktad tävlingsidrott och hälsoinriktad bredd- och motionsidrott. - I tävlingsidrotten är prestationsförbättring och goda tävlingsresultat vägledande. - I den hälsoinriktade bredd- och motionsidrotten är trivsel och välbefinnande normgivande medan prestation och resultat är av underordnad betydelse.

Vår verksamhetsidé Vi vill på alla nivåer bedriva vår idrott så att den utvecklar människor positivt såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt. Därför vill vi utforma vår idrott så att • den i alla led ständigt utvecklas och förbättras till form och innehåll • alla som vill, oavsett ras, religion, ålder, kön, nationalitet, fysiska och psykiska förutsättningar, får vara med i föreningsdriven idrottsverksamhet • den ger upplevelser och skapar kontakt mellan människor ur olika samhällsgrupperingar • de som deltar får vara med och bestämma om och ta ansvar för sin verksamhet • den ger alla som deltar en kamratlig och trygg social gemenskap.”

SGF:s vision “ Alla som vill skall få möjlighet att spela golf efter sina förutsättningar ” Detta innebär att det skall finnas en mångfald av anläggningar, olika former av finansiering för att spela golf, möjligheter för alla att utvecklas i och utöva golf oavsett ambitionsnivå, ålder, kön och fysiska förutsättningar.

Som delvision för idrotten har SGF formulerat ”Världsbäst på elit, junior och bredd” Med det menar vi att vi skall sträva till att vara världsledande avseende våra bästa spelares prestationer och den elitverksamhet vi bedriver, att juniorutvecklingen skall vara ett föredöme både avseende bredd och elit, och att den svenska breddgolfaren skall vara den mest välutbildade i världen avseende spel, etik och regelverk.

Spelare Hcp Tränarkår 54 80-90 % 5-10 %

Svenska Golfförbundets utbildningsstege - i samarbete med PGA Syftet är att skapa: Tydlighet Meningsfull stegring Kompetenshöjning Status

Svenska Golfförbundets utbildningsstege - i samarbete med PGA Svensk Golfledarutbildning Svensk Golftränarutbildning PGA SGF SGF + PGA Specialtränarutbildning STU Högskola Högskola Elitledare Tränarutbildning (TU) Vidareutb för tränare (VTU A1 A2 ) Coach Tränarassistent Golf för ungdom Golf för barn ”Uppdrag Golf” En grundläggande ledarutbildning

Spelare Hcp Tränare med många ledare 54 80-90 % 5-10 %

Rådslag Idrott Juniorexemplet Martin Svensson, Fullerö GK

Rådslag Idrott Breddexemplet Stefan Lindvall, Ljunghusens GK

En världsstjärna föds… ”Vi hade massor av juniortävlingar. Kompisar, korvgrillning och annat” ”Det var mycket lek och inte så seriöst” ”Vi kunde spela hur mycket vi ville” ”Bra tränare. Mycket närspelslekar” ”Spelade mot spelare som var bättre” Världsstjärna 2020, Hassmén, Mattsson

Hans Chrunak, 2003-03-06 Landslaget skapas i klubben. Se på din omgivning. Låt inte din omgivning ha lägre mål än du. Målbilden avgör vägen.

Elever som gått på Golfgymnasiet vid ansökningstillfället; 50% hade ingen tränare 50% av de som hade upplevde ingen bra relation 100% uppgav att de hade varit bättre om de haft en bra relation 72% hade ingen utbildning i träningsplanering Johan Almgren, 2002

Var är framtidens världsstjärna?

Bred bas, spetsig topp

Sveriges bästa klubb? Riksranking Klubbligan LPGA/PGA tour Enköping Bäckavattnet Kalmar Gävle Riksranking Bankboken

Rådslag idrott Hur kan vi gå vidare? Samtal och reflektion Mats Enqvist, GS Ingemar Nyman, Idrottschef