Att införa PAtientens Primärvårdsjournal - PAP. Vid övergången - sammanfattningsvis: De fastställda sökorden läggs på maskinell väg in i sökordsregistret.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Frågor som vi brottats med
Advertisements

Integrationsplats För ett mänskligare och tryggare Göteborg.
Det problemorienterade föräldrasamtalet Hur reagerar du själv när du ska få veta något jobbigt?  Ni kan till exempel föreställa.
Avtalsdatabasen kommer att byta utseende
Hur du själv kan räkna ut dur och mollackord för piano/keyboard!
Säters förskolor fastställd vt.2009 ( rev.ht. 2010)
Underlag för att utveckla ett nytt ”Vinna”
Föreläsning 7, Kapitel 7 Designa klasser Kursbok: “Objects First with Java - A Practical Introduction using BlueJ”, David J. Barnes & Michael Kölling.
”Språk, lärande och identitetsutveckling är nära förknippade
”DU KAN ENDAST BLI BÄTTRE PÅ ATT SKRIVA GENOM ATT FAKTISKT SKRIVA” Doris Lessing – Nobelpristagare 2008.
Pedagogisk dokumentation i det systematiska kvalitetsarbetet
BEANS NÖJD KUND INDEX (e-survey undersökning)
IT-kompetens Svenska & Engelska. IT-kompetens Svenska & Engelska.
Publicera användbar information Erik Geijer tydligare.se Internetdagarna
Kort information om lasarettets brandskydds- & säkerhetsarbete,
Utlandsstudier för I:are
TRYGG LARMMOTTAGNING.
DIVISION Primärvård VAS-administratörsträff
HÖRA LÄSA MÅL KURS C SKRIVA PRATA.
Att skriva en artikel.
Planering.
Detta är en presentation tänkt att användas som information till vårdpersonal där enheten planerat att starta med Mina vårdkontakter. Gör så här: 1. Skriv.
DCV Idéskiss Design Jag tror att jag ska ha en mörk och stilren design på mitt DCV. Det ska finnas dynamisk funktionalitet där designen byts utan att sidan.
IT-kompetens Svenska & Engelska. IT-kompetens Svenska & Engelska.
Projektet IT-coacher 2013 Enkäter angående intresset av IT-utbildning för seniorer gjordes i kommunerna Lidköping, Götene och Munkedal. De som svarade.
Kvalitetsarbete Lindängehus förskola.
Dokumentation av MEWS i Cosmic
Tanken med presentationen Det här är en basal power point-presentation av Göteborgs universitet, framtagen med studentmålgruppen i åtanke. Tanken är att.
En PowerPoint om PowerPoint
Källor! Hur gör man egentligen?
PIRATPARTIET Rubriksnitt: Impact, vanlig text Arial Här kan man lägga en lite ingressbetonad text på ett par tre meningar (men funkar även utan). Vill.
Distriktssköterska Annelie Bobeck-Axling
Vetenskapligt PM Svenska 3 Svenska som andraspråk 3.
Presentation 5 p (kräver närvaro hela lektionen) Fundera under presentationen på hur de olika bakgrunderna fungerar ! SRH.
Ärendeöversikt VIS-utb Gruppera på status VIS-utb
Att tillsammans påverka!
Elisabeth Ingesson, Kalmar Läns Landstingsavdelning 097
Fråga nr.1 Hur många högskoleförberedande program finns det? Hur många yrkesprogram finns det? Ge ett exempel på ett högskole- förberedande och ett yrkesprogram.
Nya föreskrifter och allmänna råd
Fråga nr.1 Hur många högskoleförberedande program finns det? Hur många yrkesprogram finns det? Ge ett exempel på ett högskole- förberedande och ett yrkesprogram.
Titel på ditt arbete -undertitel, vad handlar det mer specifikt om? Introduktion Här bör man skriva en kortfattad introduktion till sitt arbete, eller.
KÄLLKRITIK & INFORMATIONSSÖKNING
”Ett ledningssystem är ett verktyg för företaget att nå framgång”
Engelska Människokroppen
Studieplan Arbetsmetod studieplan - befintlig studieplan - övningar i utbildningsinfo - dokumentation Målgruppen - bokning av samtal - webbguide.
pedagogisk dokumentation
Jobbansökan När du ska söka ett jobb är det viktigt att fundera över på vilket sätt du matchar de kvalifikationer som efterfrågas i platsannonsen. Skriv.
Leva tillsammans.
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Linnea projektet 2014 Förändringsarbete i Palliativvård Björk Maria Carlsson Helena Liljegren Gunilla.
U TBILDNING I NYA L ADOK Underlag från informationsdag den 4 juni 2015.
Exempel på skriftligt omdöme
Så arbetar du på Mina sidor - välkommen
Lärande, enligt PUH om hur du kan bli ägare av ditt eget lärande
På vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet.
Projekt Vårdokumentation LE Karin Nilsson Projektansvarig
SKRIVA TEXTER Vad är uppgiften? Berätta om det inte något annat! Skriv mycket! Bättre med lång text och fel än lite och rätt. Några exempel på bisatser.
Dokumentation enligt HSL §2g Barns behov av information, råd och stöd ska särskilt beaktas av hälso- och sjukvården om barnets förälder eller någon annan.
173 dagar kvar ….. Nummer 4 vecka
Grunddata i nya Ladok Workshop
4 processer att behärska:
151 dagar kvar… Nummer 5 vecka
Vägledning 5 steg för att följa Dataskyddsförordningen
Grunddata i nya Ladok Webbutbildning
Utrullning av Nyps november.
CD (Care Documentation) 1 i COSMIC
Studieplan Arbetsmetod studieplan - befintlig studieplan
Referat och källhantering.
LSF 1951 – år.
Hantering av nya Diploma Supplement under övergångsperioden 2019
Presentationens avskrift:

Att införa PAtientens Primärvårdsjournal - PAP

Vid övergången - sammanfattningsvis: De fastställda sökorden läggs på maskinell väg in i sökordsregistret på vc Övriga sökord inaktiveras. De går fortsättningsvis att läsa och söka, men inte skriva på Ny journaltyper kopieras in på maskinell väg, med sökord och tabeller. De gamla journaltyperna inaktiveras. Behörigheterna kompletteras med de nya journaltyperna. Behörighet till de inaktiva journaltyperna ska ligga kvar.

Konvertering? En möjlighet att få med sig tidigare dokumentation in under ett nytt sökord -om innehållet överensstämmer helt, eller till största delen

Förberedelsearbetet : Lär känna den nya strukturen. Utgå från de nya sökorden och deras definitioner: - har ni i er nuvarande journal sökord som till innehållet överensstämmer, men som inte har samma kod eller text? - skriv in den nya koden och/eller texten i konverteringsunderlaget - dessa nuvarande sökord kommer vid övergången att konverteras till det nya sökordets kod och text. Har ni sökord som ser likadana ut som ett nytt, men använts med annan innebörd? - det gamla sökordet måste få en annan kod Konverteringen innebär att det nya sökordets kod och text kommer att slå igenom bakåt i alla gamla journalanteckningar, och ger en obruten kedja åt innehållet.

Att tänka på…. Skilj på vad som är värt att konvertera bakåt och den framtida användningen. Sökorden blir betydligt färre. Gamla sökord som blir en delmängd av ett nytt sökord är inte alltid en fördel att konvertera. Exempel: PEF ska i fortsättningen kommenteras under sökordet Lungor o respiration. Det är inte fel att konvertera bakåt, men då kan man inte längre söka på sökordet PEF bakåt i tiden heller. Eftersom rubriken PEF (det gamla sökordet) inte följer med vid konverteringen kan det bli svårt att hitta PEF- kommentarer i den löpande texten Olika yrkesgrupper kan ha använt samma sökord olika

Jokkmokks förberedelse Eftersom centrala kodregister för sökord och journaltyper inte är i bruk ännu görs allt kodregisterjobb lokalt i Jokkmokks vårdcentrals kodregister. Ansvarig kontaktperson på Jokkmokks vc utsågs: Ann- Charlotte Westin, VAS-administratör Genomgång av den nya journalstrukturen för en tvärprofessionell arbetsgrupp och vc-ledningen på plats i Jokkmokk Arbetsgruppen sattes in i sitt arbete med att gå igenom sökorden och utforma ett underlag för konvertering Arbetsgruppen har träffats upprepade gånger under Ann- Charlottes ledning och arbetat med - konverteringsunderlag för sökord - dokumentationsrutiner

Det som blir över? Det blir ganska många sökord över som inte kan konverteras Förbered er genom att fundera över och studera hur den informationen ska dokumenteras i den nya journalstrukturen Ställ frågor!