Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Dokumentation enligt HSL §2g Barns behov av information, råd och stöd ska särskilt beaktas av hälso- och sjukvården om barnets förälder eller någon annan.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Dokumentation enligt HSL §2g Barns behov av information, råd och stöd ska särskilt beaktas av hälso- och sjukvården om barnets förälder eller någon annan."— Presentationens avskrift:

1 Dokumentation enligt HSL §2g Barns behov av information, råd och stöd ska särskilt beaktas av hälso- och sjukvården om barnets förälder eller någon annan vuxen som barnet varaktigen bor tillsammans med: Har en psykisk sjukdom eller psykisk funktionsnedsättning Har en allvarig fysisk sjukdom eller skada Är missbrukare av alkohol eller annat beroendeframkallande medel Oväntat avlider

2 Dokumentation enligt HSL §2g Sökord Barn enl HSL §2g  Värde b§2g01 Det finns barn under 18 år Alla vuxna patienter som stämmer in på beskrivningen ska tillfrågas om de har minderåriga barn. Om det finns minderåriga barn ska värdet användas i sökordet. I fritext anges barnets födelseår och annan relevant information utifrån familjeformulär, tex graviditet, skyddad identitet, föräldern är inte vårdnadshavare mm.

3 Dokumentation enligt HSL §2g Sökord Barn enl HSL §2g  Värde b§2g02 Barnet har fått info/råd/stöd I fritext anges vilken typ av information som givits och på vilket sätt barnet har fått information, vilken typ av råd/stöd som getts och vem som gett detta. Kontakt med BUP, Socialtjänst, anhöriggrupper, metod mm anges.  Värde b§2g03 Barnet har ej fått info/råd/stöd I fritext anges varför barnet inte fått information, t ex att föräldern har avböjt ett sådant erbjudande.  Värde b§2g07 Det finns ej barn under 18 år Registrering här visar att frågan om patienten har barn under 18 år har ställts och att patienten inte har några minderåriga barn.

4 Sökord Barn enl HSL §2g

5 Fri text kan anges till varje värde

6 Läsa anteckning i journalöversikt

7 Dokumentation av orosanmälan Socialtjänstlagen kap 14 beskriver skyldigheten om anmälan till socialnämnd vid kännedom eller misstankte om att ett barn far illa. I journalen dokumenteras att en anmälan är upprättat. Innehållet i anmälan dokumenteras inte i journalen.

8 I vems journal ska jag dokumentera anmälan? I regel ska journal alltid upprättas även för barnet, se 3:1 PDL som säger att ”en journal får inte vara gemensam för flera patienter”. Så fort en person är att klassificera som patient ska alltså alla uppgifter om honom/henne dokumenteras i den egna journalen. Det blir därför en fråga om tolkning av patientbegreppet. I de fall barnet inte har haft någon kontakt med vården alls och följaktligen inte är patient så får en prövning göras i det enskilda fallet om det finns anledning att anteckna i förälderns journal enligt PDL:s regler, d.v.s. om uppgiften krävs för vården.

9 Ankomstregistrering vid hälso- undersökning inför placering enligt SoL eller LVU

10 Ankomstregistrering i VAS

11 Dokumentationsrutiner Landstingsövergripande rutiner finns på Insidan, Hälsoinformatik A-Ö och är även sökbara i VIS Dokumentation enligt HSL §2g: https://vis.nll.se/process/administrativ/_layouts/15/VISDocIdRedir.aspx?ID=lgverk-4- 65 https://vis.nll.se/process/administrativ/_layouts/15/VISDocIdRedir.aspx?ID=lgverk-4- 65 Ankomstregistrering vid hälsoundersökning: https://vis.nll.se/process/administrativ/_layouts/15/VISDocIdRedir.aspx?ID=lgverk-4- 57 https://vis.nll.se/process/administrativ/_layouts/15/VISDocIdRedir.aspx?ID=lgverk-4- 57


Ladda ner ppt "Dokumentation enligt HSL §2g Barns behov av information, råd och stöd ska särskilt beaktas av hälso- och sjukvården om barnets förälder eller någon annan."

Liknande presentationer


Google-annonser