Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

LSF 1951 – 2016 65 år.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "LSF 1951 – 2016 65 år."— Presentationens avskrift:

1 LSF 1951 – 2016 65 år

2 Vad är Läkarsekreterares och Sjukvårdsadministratörers Förbund - LSF?
Startade 1951 Sveriges största nätverk för medicinska administratörer!! Cirka medlemmar. Branschtidningen LSF Magazinet - tar upp aktuella frågor, reportage, debatter och nya trender Finns på sociala medier för snabb information ut till våra medlemmar och med praktiska länkar Jobbar nationellt och lokalt. Vi är vad medlemmarna gör oss till. Har samarbete med Vision men är inte någon facklig organisation.

3 Påverkan på omvärlden referensgrupper på Socialstyrelsen, debattartiklar, bevakar aktualiteter, informerar politiker och beslutsfattare i syfte att förändra och förbättra för vår yrkeskategori. Nätverksbyggande Och ge medlemmarna möjlighet att utbyta erfarenheter om den framtida utvecklingen för att höja sekreterarenas kompetens Arrangerar kongresser och seminarier för din kompetenshöjning. Har verkat och verkar för en grundutbildning av hög kvalitet – utbildningen har ständigt blivit bättre. Deltar i många ledningsgrupper. Har lyckats stoppa utbildningar som inte hållit måttet. Vill se fler LSF-ambassadörer som jobbar i LSF:s anda på olika sätt.

4 Ständigt ett framtidsyrke!

5 Alltid moderna och på hugget!

6 Och detta på grund av diverse fysiska svagheter, till exempel dåliga ryggar!

7 Och här kommer repliken från förra artikeln.

8

9 Det här var hett ett tag, men frågan är om vi någonsin kommer hit
Det här var hett ett tag, men frågan är om vi någonsin kommer hit?Journaler på nätet är en variant.

10 Kan vi hålla med om. Vi är många som letat journaler utan att hitta dem…

11 Ibland går det ner för att sedan gå upp igen. Ständiga svängningar
Ibland går det ner för att sedan gå upp igen. Ständiga svängningar. Vi hoppas att man med dagens YH-utbildningar kan utbilda lagom många medicinska sekreterare så vi inte behöver se sådana rubriker framöver.

12 Redan 1994 röt LSF:s ordförande till om att sjuksköterskorna ska återgå till att arbeta med det man är utbildad för och inte sno åt sig våra arbetsuppgifter. Känns det igen från diskussionen 2017?

13 Det går framåt! Idag är det nästan en man i varje klass och fler som söker.

14 Folkpartiet gjorde en enkät bland LSF:s medlemmar våren 2014.
55% tycker inte att kompetensen tillvaratas. 60% är inte nöjd med möjligheterna till vidareutbildning FP kontaktade oss förra sommaren för att intervjua oss om hur verkligheten ser ut för medicinska sekreterare. Man har i sitt sjukvårdsprogram skrivit in att man ska ”uppgradera medicinska sekreterare till 2.0”. Det innebär att man vill att den gruppen ska ta ansvar för med administration för att lösgöra vårdpersonal till ren sjukvård. De har därefter gjort en enkät bland LSF:s medlemmar för att ta reda på mer och några av svaren visar att man inte tycker att kompetensen tillvaratas och man är heller inte nöjd med möjligheterna till vidareutbildning. Jag återkommer till vad man har svarat på lite andra frågor längre fram. Det man kan konstatera är dock att man från politikerhåll är intresserade av vår yrkesgrupp så på något sätt har vi sett till att dom ser oss. Även Moderaterna har bjudit in oss tillsammans med övriga yrkesgrupper om hur vi ser på arbetsfördelningen – och surprise! Vi lät alla som vi träffats innan seminariet och synkat våra åsikter om att arbetsfördelningen är helt uppåt väggarna.

15 Utdrag ut Göran Stiernstedts utredning Effektivare vård 2016:2
På grund av ett minskande antal vårdadministratörer har det administrativa arbetet i vården genomgått en ”amatörisering”, dvs. det arbetet utförs i högre grad av professioner som har en annan kompetens än administration. Förutsättningarna att fördela arbetsuppgifter som ett led i ändrade arbetssätt i vården är goda och kan minska ineffektivitet.

16 En annan tydlig trend är minskning av antalet vårdnära administratörer
En annan tydlig trend är minskning av antalet vårdnära administratörer. Antalet administratörer i vården har varit tämligen konstant sedan många år kring 15–20 procent. Det har emellertid skett en tydlig förskjutning. Antalet vårdnära administratörer har minskat samtidigt som antalet centrala administratörer (controllers, planerare, utvecklare) har ökat. Den administrativa servicen till vårdpersonalen har minskat.

17 Uppmärksammade i litteraturen….

18 Skulle man ju vilja läsa!

19 har en hel del att göra i framtiden!!
Med andra ord: LSF har en hel del att göra i framtiden!!


Ladda ner ppt "LSF 1951 – 2016 65 år."

Liknande presentationer


Google-annonser