Struktur och ledning Rektor Styrelse samt ansvar: Tony Roth, rektor

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
HÄR BOR JAG Skogstrollen vt 2013
Advertisements

Planering, genomförande av undervisning och bedömning enligt Lgr 11
TILLSAMMANS KAN VI GÖRA SKILLNAD VAR MED I EN ENTREPRENÖRIELL UTMANING.
Musik, ljud och teknik i Lpfö 98 rev 2010 ”Att skapa och kommunicera med hjälp av olika uttrycksformer såsom bild, sång och musik […]” (s.7) ”Multimedia.
En förskola att förundras i!
Säters förskolor fastställd vt.2009 ( rev.ht. 2010)
Läroplan för förskolan (Reviderad 2010)
Föräldramöte 12 september 2011
ATT UTVECKLA KOMPETENS I VAD SOM SKA BEDÖMAS OCH HUR Martina Lundström universitetsadjunkt LTU och pedagogista i Piteå kommun.
Exempel utifrån ett antal målområden
Matematik med föräldrar
Närvaro!!.
Systematiskt kvalitetsarbete 2012/2013
Lgr11 Ny läroplan, inklusive nya kursplaner
Ulla Wiklund 2013/Reflektum AB
Kvalitetssäkring 2010/2011 Tullens förskola, avdelning: Kobben
Föräldramöte 11/ Välkomna till Syskonavdelningarnas föräldramöte 2011.
Nu har våren kommit till Pollux
Kvalitetsäkring , avd. Holmen, Tullens förskola, Tema: Matematik i vardagen Varför matematik? Matematik används dagligen i många olika situationer.
Pedagogisk dokumentation i det systematiska kvalitetsarbetet
Vi vill att varje 5 – åring som lämnar våra förskolor i Avesta kommun…
Utveckling av Kapellbacken 2013/2014
En reviderad läroplan för förskolan
VART SKA VI…?.
D = delaktighet I = inflytande A = ansvar
Naturvetenskap och teknik i förskolan
Mattebana i Holmedal.
FÄRGER Verksamheten ska utgå från barnens erfarenhetsvärld, intressen, motivation och drivkraft att söka kunskaper. Barn söker och erövrar kunskap genom.
Ett temainriktat arbetssätt
Förändringarna av förskolans läroplan och den nya skollagen
Vi upptäcker matematik på vägen...! Det vi gör med kroppen sätter sig i knoppen! Vi cyklar över bron, undrar vad som finns under bron.
Kick Off 16 september 2014 Kl 8.30 Ankomstfika med macka
Information till föräldrar Madenskolan Hösten 2014
Läroplan för förskolan Victoria Blom Solna 5 maj 2011
Vår tolkning av Förskolans Läroplanenfastställd december 2010
Förskolan Sandviks lärmiljöer utifrån läroplanen
Välkommen till Skogsduvans föräldramöte!
Läroplansnätverk förskola
Språk och lärande hänger oupplösligt samman liksom språk och identitetsutveckling. Förskolan skall lägga stor vikt vid att stimulera varje barns språkutveckling.
Skellefteåmodellen – kompetensutveckling med Nämnaren
Barnens bild av Sigtuna, Sigtunas bild av barnen Avdelning: År:
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
Demokratibegreppet Det offentliga skolväsendet vilar på demokratins grund. Skolans uppgift är att låta varje elev finna sin unika egenart och därigenom.
Systematiskt kvalitetsarbete i förskolan
Datorn som skrivredskap på förskolan
Ifous Små barns lärande APT 22 april 2015
Det vi vet Barn utvecklar språk; talat-, skrift-, kropps- och teckenspråk i samspel med sin omgivning och möten med den andre.
Förskolechefsträff Välkomna. Dagens arbete Kenth inleder med lite ekonomi Arbetsgång för barn i behov av stöd Implementering av läroplanerna.
Läroplansträff Välkomna.
Nämndplan 2015.
Sävja Danmark- vår plats i världen -barns inflytande och delaktighet
Annika Kraft Biträdande utbildningschef Michael Rystad
Välkomna Klassbloggen Lärare i klassen Skolrådsrepresentanter
Naturkunskap i förskoleklass
VERKTYG FÖR BEDÖMNING AV FÖRSKOLANS MÅLUPPFYLLELSE Funktionell kvalitet.
Förskoleklassen Jonstorpsskolan Förskoleklassens verksamhet Förskoleklassverksamhetens syfte är att ge barnen en trygg övergång mellan förskola och grundskola.
Sege parks förskola våren 2016 Utvecklingsområde Miljö Material Alla barns rätt till stöd 1.
VÄLKOMNA TILL MYGGANS FÖRÄLDRAMÖTE
* Smileprojektet är ett konkret stöd i implementeringsarbetet med de nya läroplanerna. * När projekttiden är slut har vi utvecklat metoder.
Lustfylld och meningsfull matematik i förskolan
Välkomna till styrd helpdesk: Lek
Funktionell kvalitet VERKTYG FÖR BEDÖMNING AV FÖRSKOLANS MÅLUPPFYLLELSE OCH PEDAGOGISKA PROCESSER.
Föräldramöte Välkomna!.
Välkomna till styrd helpdesk: Naturvetenskap & Teknik
Computational thinking progression F-9
Funktionell kvalitet- måluppfyllelse
IBSE Viktiga punkter i IBSE
Viggen veckobrev v. 4 Pedagoger: Mia, Jossan och Linda
Verksamhetsbeskrivning
Presentationens avskrift:

Struktur och ledning Rektor Styrelse samt ansvar: Tony Roth, rektor Malin J Gustafsson (förskola), sammankallande och ekonomi Helén Moberg (skola), sammankallande och fortbildning Pernilla Andersson (förskola), information Tina Andersson (förskola), fortbildning Gunilla Carlsson (skola), ekonomi

Kopplingar till Läroplanerna LGR 11 Utvecklas efter sina förutsättningar och samtidigt stimuleras att använda och utveckla hela sin förmåga. Identifiera och analysera tekniska lösningar utifrån ändamålsenlighet och funktion. Föra och följa matematiska resonemang. Lpfö  Förskolan ska sträva efter att varje barn: Utvecklar sin matematiska förmåga att föra och följa resonemang. Utvecklar sin förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap.   

Matematik, naturvetenskap och teknik kopplat till Lpfö 98:   Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förståelse för rum, form, läge och riktning och grundläggande egenskaper hos mängder, antal, ordning och talbegrepp samt för mätning, tid och förändring. utvecklar sin förmåga att använda matematik för att undersöka, reflektera över och pröva olika lösningar av egna och andras problemställningar. utvecklar sin förmåga att urskilja, uttrycka, undersöka och använda matematiska begrepp och samband mellan begrepp. utvecklar sin matematiska förmåga att föra och följa resonemang.  utvecklar intresse och förståelse för naturens olika kretslopp och för människor, natur och samhälle påverkar varandra, utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom sitt kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen, utvecklar sin förmåga att urskilja, utforska, dokumentera, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap utvecklar sin förmåga att urskilja teknik i vardagen och utforska hur enkel teknik fungerar. utvecklar sin förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap.

Målsättning med SMIL(E) i Harplinge SMIL(E) projektet är ett konkret stöd i implementeringsarbetet med de nya läroplanerna. När projekttiden är slut (2013 12 31) har vi utvecklat metoder som skapat en progression i barns lärande inom matematik och teknik och naturvetenskap från de yngsta barnen i förskolan till de äldsta i skolan. Utvecklandet av metoderna kommer att ske med LEGO som verktyg och vara gränsöverskridande.

Nuläge bland alla pedagoger Vilka metoder använder du dig av idag när du undervisar i (arbetar med) matematik och teknik? Resultat och analys är klart. Nuläge bland alla barn och elever. Varje pedagog planerar Nyläget kommer att mätas och analyseras i slutet på projektiden.

Arbetsgång vid målarbetet Viktigt att ta till vara allas (pedagogernas och barnens/elevernas) erfarenheter. Processen är viktigt och alla är medskapare. Vi tillför kunskap utifrån de behov som vi ser.