Kortseminarium Radical Collaboration, 30 min. 00.00-00.03 Presentation av Mixed Minds Presentation av värden Presentation av deltagarna (om de inte är.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Frågor som vi brottats med
Advertisements

Sätt kryss vid ett av följande alternativ:
Att tänka på då man har en muntlig presentation med ppt
Det problemorienterade föräldrasamtalet Hur reagerar du själv när du ska få veta något jobbigt?  Ni kan till exempel föreställa.
Radical Collaboration - självkännedom, problemlösning och samarbete
Nulägesanalys genom frågor
Om ett ögonblick kommer du att inträda i en magisk värld...
PowerPoint laget av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Radical Collaboration - självkännedom, problemlösning och samarbete
X-mas algebra Är du redo? Klicka!!.
Uppgiften i PowerPoint
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Välkommen till kattens magiska värld
SSQ12-B Instruktioner Namn Datum Ålder
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
MUNTLIG PRESENTATION Ni ska nu träna er i att förbereda och genomföra en muntlig framställning. Ert arbete kan egentligen handla om vad som helst men.
MÄRKLIGT ! Här är en liten matematisk övning som helt säkert kommer
hej och välkomna EKVATIONER Ta reda på det okända talet.
En utbildningssatsning i samproduktion mellan
Intervju inför ViV-projektet.
Ålder Namn Datum SSQ12 SSQ12 Instruktioner Jag använder en hörapparat (vänster öra) Jag använder en hörapparat (höger öra) Jag använder två hörapparater.
Att skriva en artikel.
Konsten att leda sig själv
Mindfulness – en hjälp på vägen
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Vill du lära dig kort division?
Samma fast olika eller olika fast samma?
- Vikten av att kunna sälja in sin idé
Att hålla en presentation
Passion, Samhörighet och Kärlek
Röd & Grön Zon I RÖD ZON Pratar jag till … DIG! I GRÖN ZON
SERVICEBRANSCHEN.
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Läroplansträff Välkomna!. Program för dagen 8.30 Inledning och program 8.40 Lars introducerar dagen med några bilder om undervisning och lärande.
Läroplansträff Välkomna.
Manual för ledare Ledare = du som är ansvarig för en eller flera träningsgrupper inom din förening, men i övrigt inte har några speciella administrativa.
Vad är du för typ av person?
Workshop inför Projektet
Utveckla din organisation - ska du anställa? -. Fundera kring Vad vill du ha hjälp med? Hur kan du beskriva det du behöver så att det lockar rätt kompetens?
Retorik Konsten att tala Hur håller man ett bra argumenterande tal?
Om en stund kommer du in i magins värld.... …Du kommer att bevittna en sällsynt händelse.
MÄRKLIGT ! Här är en liten matematisk övning som helt säkert kommer
Slappna av och må bra Barbro Bronsberg.
Välkommen till Kattfots föräldramöte!
Modul 7 Kulturell medvetenhet
Etik Moral Filosofi.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Sociala och kulturella fenomen Livsstilar och kroppsideal
SALUTOGENT LEDARSKAP.
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
Muntlig presentation.
FOXPOPULI Introduktion av deltagare – ice breaking och lära känna varandra “ Social entrepreneurship for social change”, Nordplus adult Project ID AD-2012_1a
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Skriva noveller.
FORUM 3: PPT material Instruktioner De efterföljande PPT bilderna kommer att guida gruppen igenom Forum 3 med presentationer och övningar steg för steg.
Disposition till presentation Tredje kraften på besök hos niorna
Rörelse i röd zon, rörelse i grön zon
Medveten nävaro Du kan öka din förmåga att göra det bästa av varje situation. Du minskar ditt automatiserade sätt att reagera och ökar din valfrihet och.
Personligt agerande PIE. IEI. LiU. Carina Höyheim 2010
Lärande samtal Utse en gruppledare som leder samtalet och håller tiden
Förändring – hot eller möjlighet?
Vad är en KATA? katatogrow.com.
Socialpsykologi.
Teknik på Ä L G E N S Förskola 2010.
Arbetsmiljöarbete Service- och bemötande
BEANS NÖJD KUND INDEX 2015 Resultat från webbenkät.
Enkel dator teknik Tips och tricks. Välja storlek och radavstånd Här väljer du storlek på texten vi vill att ni använder 14 p till rubriker och 12 p till.
© 2009 Tropé Consulting Group Välkomna till Förändring & Konflikt - ett basprogram av Tropé Consulting Group 2008 – 2009.
Stresshantering och säljplanering
Presentationens avskrift:

Kortseminarium Radical Collaboration, 30 min

Presentation av Mixed Minds Presentation av värden Presentation av deltagarna (om de inte är för många)

Inledning Radical Collaboration är ett utbildningsprogram som ökar din förmåga att skapa långsiktiga relationer och bra samarbete. Utvärderingar som vilar på vetenskaplig grund visar entydigt att det går att lära sig att samarbeta och skapa förtroende. Och utbildningen behöver inte vara speciellt lång.

Inledning Bilder, diagram som redovisar resultat - ökad förmåga att hantera konflikter - ökad förmåga att tillvarata egna intressen i konfliktsituationer - ökad förmåga att lösa problem - ökad förmåga att skapa relationer

Inledning Radical Collaboration utvecklades i Kalifornien under 80- och 90-talet. Jim W. Tamm, f d domare i arbetsdomstol och Ronald J. Luyet, terapeut och organisationskonsult, sammanförde teori och teknik kring gruppdynamik – Fundamental Interpersonal Relations Orientation FIRO – med konflikthantering och problemlösning.

Inledning Programmet är uppdelad i två huvudområden: A. Ett område som vänder sig inåt, mot varje enskild persons inre liv och handlar om att bli medvetenhet om egna intentioner, ärlighet, vilja att ta eget ansvar, självkännedom och empati. B. Ett område vänder sig utåt och handlar om enskilda personers förmåga att skapa relationer med andra, att samarbeta, att lösa problem tillsammans med andra.

Röd zon och grön zon Vi ska kort visa vad vi menar med intentioner eller inställning eller attityd och på vilket sätt det påverkar våra samarbeten.

Röd zon och grön zon Instruktioner för tumbrottning: 1. Ha papper och penna till hands. Sätt er två och två och greppa om er partners fingerspetsar i höger eller vänster hand. Era tummar är nu fria att brottas med varandra. 2. När vi säger ”Börja” gäller det för er att få ihop så många poäng som möjligt. Poäng får ni när någon av er brottat ner den andres tumme, låst den andres tumme. 3. Omgång pågår i tre minuter. När omgången är över skriver ni snabbt ner vad som for genom ert huvud, hur ni kände er och vad som hände i er kropp!

Röd zon och grön zon 1. Sätt dig bekvämt. Slut dina ögon om du vill. Ta ett djupt andetag och känn hur du slappnar av. Låt dina tankar och känslor fara som de vill. Passa på att ta det lugnt. Lägg märke till vad du tänker på. Var uppmärksam på vad du känner och hur kroppen känns. När du öppnar ögonen vill jag att du ska stanna kvar i ditt lugn. Jag vill också att du ska sätt dig in i de andras perspektiv för en kort stund och ställ frågor som ”hur kom de till jobbet idag?”, ”vad tänker de på?”, ”vad känner de?” 2. Öppna ögonen och se dig omkring. Skriv snabbt ner på ett papper vad som far genom ditt huvud, vad du känner och hur kroppen känns!

Röd zon och grön zon 1. Kolla listorna över röd och grön zon (se följande sidor) 2. Vad stämmer på dig just nu? 3. Vad stämmer på dig en typisk arbetsdag?

Runda, gemensam reflektion Tryck på hur mycket som avgörs beroende på vilken inställning vi har när vi går in i samarbete! Avsluta med att var och en får välja sina 10 favoriter i listan på nästa sida!