Vad kan du göra för att underlätta för patienter/brukare/…….. så att de kan få ett avlönat arbete. De flesta svaren handlade om vad som erbjuds i era respektive.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Demensvård utifrån palliativ vårdfilosofi
Advertisements

1. Identifiering av problem i uppstarten •Stort rop efter hjälp och samarbete av och med psykiatrin. •Önskan om att få tillträde/komma åt gruppverksamheterna.
Landstinget och Kommunerna i Kalmar län - i samarbete
Brukarnas medverkan i kunskapsprocessen – Från egen erfarenhet till inflytande – Delaktighet och kunskapsutveckling David Rosenberg.
Individuellt Stöd i Vuxenlivet Arbetslinjen 2.0
Rätt stöd till arbete Handikappförbundens syn på arbetsmarknadsfrågan.
Samordningsförbundet. Förstudie Arena Projektperiod 1 febr – 31 dec 2014 Projektledare; Päivi Johansson.
Arbetslivsintroduktion
Samordning – samverkan - samarbete Falkenberg 21 november 2011 Berth Danermark
ÅTER TILL ARBETET - nya regler vid rehabilitering.
Dagens presentation 1. Utvecklingsprojektet i Halland
En vård värd samverkan Femtio år av insikt.
Specialpedagogiska skolmyndigheten är statens samlade stöd i specialpedagogiska frågor. Det övergripande uppdraget är att alla ska ges möjlighet att nå.
ÖREBRO LÄNS LANDSTING Samverkan i partnerskap vid psykisk ohälsa !? 27 januari 2012 Birgitta Johansson Huuva Psykiatridirektör.
1 Svenska Kommunförbundet och Landstingsförbundet i samverkan Att skapa vägar in – arbete, utbildning och unga i utanförskap Leif Klingensjö Sveriges Kommuner.
Någon nära blir psykiskt sjuk… Från demensvård 1982 till dagens psykiatri. Min utgångspunkt; Psykosteam i Uddevalla. Hur skulle jag vilja bli bemött/behandlad?
Försäkringskassans roll i samverkan
Dubbla sociala normer Camilla Nordgren Fil dr
En metod som ger jobb IPS ökar aktivitetsförmågan hos psykiskt sjuka. Det visar sig genom att fler får jobb, de har längre anställningstid och fler arbetade.
Aktivitetsersättningen I november 2010 uppbar personer ersättningen. År 2007 var det personer. Psykisk funktionsnedsättning är den vanligaste.
Värdegrund, Vision och Verklighet.
Vilket stöd kan IPS-modellen erbjuda
NSPHiG Nationell samverkan för psykisk hälsa i Göteborg.
Socialtjänstens utrednings- och behandlingsinsatser
Psykiatri Vård- och stödsamordningsprojektet Psykiatrin i Dalarna
Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda.
Eller som den allmänt kallas Serviceassistentutbildningen Funktionshindrades rätt till arbete 1 Projektets namn.
- Ett samarbetsprojekt mellan KLARA i Varberg och Coompanion Halland
”Hur samverkar vi kring tidig upptäckt av demens?
Psykiatrisk vård och omsorg med kunskap och värdigt bemötande Prio-projektet.
EN PRESENTATION AV SPECIALPEDAGOGISKA INSTITUTET
Kompetens och utvecklingsplan för KUR Fråga 1: Beskriv hur ni kommer att ta vara på och sprida era nyvunna kunskaper inom era respektive organisation Fråga.
Ett led i regeringens psykiatrisatsning
Samverkan – hindrande och främjande förhållanden Örebro 27 januari 2012 Berth Danermark
1.
Samverkan – stöd och utmaning Trollhättan Susanne Rolfner Suvanto - SKL.
ÖREBRO LÄNS LANDSTING Samverkan i partnerskap vid psykisk störning 30 januari 2009 Hur kan vi tillsammans bli bättre? Inspirationsdag för ledare, om samarbete.
Tillsammans skapar vi jobb för fler!
Handikapp & Habilitering
Rätt information på rätt plats i rätt tid (SOU 2014:23) MAS-kompetensutv.dagar 2015 Carita Fallström
Finansiell samordning
Nationell satsning för kortare väntetider i cancervården
Förstudie om gemensam insatsmarknad i Nacka. Bakgrund och syftet med förstudien Nacka kommun och Arbetsförmedlingen Nacka Värmdö har under flera år har.
TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD. Bakgrund till Mottagningsteamet - Behov av insats, där parterna samverkar i gemensam lokal. - Individen ska inte behöva besöka.
Kvinnors och mäns återhämtning från psykisk ohälsa Ulla-Karin Schön
Samhälle Mål: ”Gotland erbjuder hög livskvalitet med social rättvisa, inomregional balans och en hållbar tillväxt som gör att människor vill bo och verka.
Barns Röst. För och med: Barn med NPF år och yrkesverksamma inom BUP & Hab Mål: Ökad delaktighet i den egna vården Av: Riksförbundet Attention i.
Skövdemodellen Tillsammans skapar vi vägar till arbete
Möjlighet till Egen Kraft!
Välkommen!. Välkommen! Fortsatt utveckling av e-tjänsten Stöd och behandling Anette Cederberg Programansvarig SKL Rebecca Anserud (H)järn kolls ambassadör.
Bättre omhändertagande av patienter med psykisk ohälsa
Operativ personal från:
Stöd till riktade insatser inom området psykisk hälsa 2016
Socialnämnden ska erbjuda stöd för att underlätta för de personer som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk eller äldre eller som stödjer en närstående.
Skövdemodellen Tillsammans skapar vi vägar till arbete
kvalificerade kunskaper
Bild av esf-projektets tänkta process och målgrupp
Arbetsgrupper och VIP Februari 2018.
Vägledningsdokument för Vuxna Psykiatri Missbruk
ALLIN, ett samverkansförslag om insatser för utrikesfödda i Trollhättan, Lilla Edet, Grästorp, Vänersborg, Mellerud och Bengtsfors Europeiska socialfonden,
Samordningsförbundet Göteborg Hisingen/ DELTA
För föräldrar till barn 6-12 år
Det goda livet i Västra Götaland Handlingsplan för psykisk hälsa
Utvidgad SIP – ”Jobb SIP” Samordnad individuell plan
Anhörigstödet i Falkenberg
Utvidgad SIP Samordnad individuell plan
En stad för alla Göteborgarnas livschanser ska utjämnas Budget 2014
Välkomna till denna presentation av projektet Idrott för alla.
Samordnad utveckling för god och nära vård
Personliga ombud Kronoberg
Presentationens avskrift:

Vad kan du göra för att underlätta för patienter/brukare/…….. så att de kan få ett avlönat arbete. De flesta svaren handlade om vad som erbjuds i era respektive verksamheter och vad som ev behövs mer, eller mindre av.

Kommunerna i norra Örebro län bäst i Sverige igen ! Återigen är arbetslösheten bland personer med funktionsnedsättning lägst i Örebro läns fyra norra kommuner. För fjärde året i rad konstaterar en nöjd arbetsförmedlingschef som säger att det hela började på Arena i Lindesberg i november 2011.

Resurser finns hos alla myndigheter + kommuner + sociala företag – Activa – Lågtröskelverksamhet- Lotsen, Byggeriet,,Lotsar, SAMS, PRIS, Aktivitetshus, Aktivitetskällan, Companiet, Socialpsykiatri – stöd till arbete och utbildning, FINSAM. Vem ser helheten ? En väg in kan vara en möjlighet för flera men jfr NAV i Norge Verktygslådan är till för alla. Målet är egentligen gemensamt för alla, övergripande målsättningar för FK och AF när det gäller arbetslinjen och förbättrat stöd för personer med funktionsnedsättning och AF kommer att pröva att anställa arbetsförmedlare. Försäkringskassan tydligare i samordningsroll – helhetssyn. Närpsykiatrin ser behovet att ge stöd till och i arbete men i fösta hand snabb och kvalificerad vård – vill se styrkorna hos den enskilde.

Ambitioner finns att samverka men plånboken styr ( tankemässigt) i allt för stor omfattning – trots en gemensam finansiering. För den enskilde är ekonomin trots allt överordnad- en stor del av jobbat kan vara att reda i konsekvenser av förändrade regler – ev beroende på att den enskilde inte förstått konsekvenser. Samverkan kräver tydlighet och förståelse för olika myndigheters uppdrag, sekretess kan upplevas vara hinder, den enskildes delaktighet grundläggande. Erbjud samverkan – bjud upp. Sociala företag finns och flera på gång ev kooperativ utbildning – kapital i startfasen ? Utbilda arbetsgivare för att erbjuda stöd som funkar Konkurrens om praktikplatser, små kommuner många verksamheter. Motivation till arbete finns ofta men behöver stöd i både motivationsfas kan ta tid Funktionsnedsättning kan vara funktionsförstärkande

K.u.b - Kunskap, utveckling och bemötande k.u.b. erbjuder arbetsplatser en möjlighet till utveckling och en ökad resurs som kan ge ett tillskott i verksamheten. k.u.b. är en insats som hjälper arbetsplatser och individer att hitta varandra, så att fler personer med funktionshinder kan få arbete. Aktiviteterna riktar sig till arbetsplatser, eftersom det där kan finnas osynliga barriärer att överkomma för att vi ska få mer mångfald på våra arbetsplatser. Genom k.u.b. och utbildningen Serviceassistent ger vi möjlighet för personer med lindrig utvecklingsstörning att göra praktik och få arbete inom äldreomsorgen.Serviceassistent

NASP - Nationell prevention av suicid och psykisk ohälsa Nationell prevention av suicid och psykisk ohälsa vid Karolinska Institutet. Stockholms läns landstings expertorgan för suicidforskning och prevention av psykisk ohälsa - NASP

Nå-Ut teamet Nå Ut teamet är en psykiatrisk mottagning i centrala Göteborg. Vi erbjuder stöd och behandling till personer med psykossjukdom. Behandlingen utgår från en individuell utvecklingsplan som vi tillsammnas gör upp efter patientens behov och önskemål. Vi tar emot patienter med diagnos schizofreni eller paranoid psykos.