Lika leka bäst - eller? Andreas Jönsson, medicinteknisk ingenjör och

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Kraft och rörelse.
Advertisements

Det första du bör göra är att rita horisonten
Samtala om böcker.
Steget till chefskap - om läkare som verksamhetschefer
Den mänskliga hjärnan …
TILLSAMMANS KAN VI GÖRA SKILLNAD VAR MED I EN ENTREPRENÖRIELL UTMANING.
Vi utvecklar människor. Människor utvecklar företag Utvärdering Säljutbildning Öppen utbildning Vt 2010 Utbildare: Johan Skogström Plats: Consensus Utvärderingen.
Amerikanska revolutionen
© Copyright APeL 2004 Hanne Randle Delaktighet för hållbar utveckling Reflekterande arbetsplatser i Karlstad, Forshaga och Grums kommun För.
Patientenkät sommaren -13
Learning Study / Stöd för genomförande och dokumentation
Affärsplaner för samhällsentreprenörer?
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
En genomgång av spelet: Dubbelkrig-Grön
Ett utvecklingsprojekt för hela Ulricehamns kommuns nya organisation och dess medarbetare. Projektägare: Ulricehamns kommun Projektperiod: –
Problemsnack eller bygga lösningar.
Relationskompetens Förmågan att ”se” det enskilda barnet på dess
Föräldramöte 11/ Välkomna till Syskonavdelningarnas föräldramöte 2011.
”Existensen föregår essensen!”
Det Fackliga Löftet Vi lovar och försäkrar att aldrig någonsin under några omständigheter arbeta på sämre villkor eller lägre lön än det vi nu lovat varandra.
Inledning Vi har valt mikrovågsugnen som tekniskpryl.
Ett arbete med att etablera
Hur tänka och göra som processtödjare
Hur bör samhället organiseras
Solen är vår närmaste stjärna.
Om vi fick bestämma. För, med & av unga Vad är en ungdom?
Lag och Rätt.
Hur stort är steget att gå från analog till digital skola och hur tar du steget? Bitte Henriksson 20 mars 2012 Vi har pratat ett bra tag om den digitala.
Välkommen till Ledardagen!
Varför nio träbitar? Barnens funderingar - Jag ska tänka - Tavlan (whiteboard) Tror ni den fastnar där, undrar Annika. Annika provar och den trillar ner.
Ett Riktigt Julkort.
i kommuner, landsting/regioner
Resultat Införandet av rapporter uppskattas och ses som mycket värdefullt av personalen. Personalen känner sig tryggare och bättre informerade. Alla tar.
Grunderna - Från ett logiskt perspektiv André Bodin, Anders Edholm – 2011.
Att rekrytera ledare - hur gör man egentligen. …om ledarrekrytering Fundera över vilka ni vill ha som ledare. Om ni inte vet vilka ledare ni vill ha,
Ta ställning och handla!
Vad det handlar om Malmö stad satsar på att göra Malmö till en trygg och bra stad att leva, bo och arbeta i. Tillsammans med Malmöborna, företag, fastighetsägare,
Sammanfattning föreläsning
Förskolan Sandviks lärmiljöer utifrån läroplanen
Sammanställning av gruppdiskussioner på pers.ass.-kurs, Fyrbodal
Pilotgruppens egna erfarenheter från studiegruppen våren 2009
LEAN TANKE- & ARBETSSÄTT
Ekvationer Det är inte så svårt?.
Nolltolerans Haga/Katrinelund. Haga Tittade på Hagas egen trygghetsenkät (görs två ggr/år) där det gick att utläsa att eleverna vet vem de ska vända sig.
1. Bosättning Hur bodde befolkningen förr i tiden?
Etik Religionskunskap, åk 9.
Tredje världskriget Emma Augustin, Matilda Blohm, Oscar Pettersson, Adam Qvirist, Caroline Pettersson & Matilda Krantz.
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
Entreprenörskap Initiativ Problemlösning Samarbetsförmåga Handling
Tredje världskrig Hur kan ett tredje världskrig uppstå och vart kommer Sverige stå? Ellen, Julia, Leo och John.
ST inom FK Arbetsplatsfacket
Barnklinikansluten Hemsjukvård i Kristianstad. Inför starten Tvärprofessionell grupp bildades juni 2006 Hur jobbar andra? Hur vill vi jobba? Riskanalys.
Kunskapsöverföring och kunskapsutveckling Erfarenheter från Uppsala stadsbibliotek.
Kriser Vad är en kris? Följande kännetecken brukar användas att definiera en ”normalkris”   Individen upplever att något viktigt behov är starkt hotat.
Abrahamitisk religion
Naturvetenskaplig undersökning
Samverkan – stöd och utmaning Trollhättan Susanne Rolfner Suvanto - SKL.
Nordiska språken del 1 Lgr-11 säger: ”Du ska känna till likheter och skillnader mellan svenska och de andra Nordiska språken”
 Sedan 1956  200 st aktiva spelare i 14 lag  en förening för både pojkar och flickor Ludvika Handbollsförening.
Det finns ett värde i att vara lika i en förening!
Herman & Brita Uppföljningsmöte Utskrivningsprocessen
Affärsplaner för samhällsentreprenörer? Distanskurs i SHE 4 april 2011 Fredrik Björk, Malmö högskola.
MAKTLEKAR.
Big bang ca 13,7 miljarder år sedan
Nonviolent Communication
Resultat: Under de två veckorna med schemalagda promenader har de utförts 10 dagar av 14. Välbefinnandekurvan hos de boende visar på en minskad oro och.
Kulturlivet – kommunikation och samverkan Annette Bäck, Jesper Skånberg, Conny Nordsten, Gunvor Nordsten, Ruth Jackson, Lars Nordell Coach; Elisabeth Åkerman,
Den offentliga sektorn och idéburna organisationer hand i hand - utvärdering i en tid av partnerskap. Josephine Massie Förvaltningshögskolan.
Värderingar Lekebergs IF
Lön och verksamhet BILD 2: Introduktion forts.
Presentationens avskrift:

Lika leka bäst - eller? Andreas Jönsson, medicinteknisk ingenjör och Patrik Tolvsgård, klinikchef

Bakgrund Började som ett profileringsprojekt av de båda Universitetssjukhusen i Lund och Malmö Skånes Universitetssjukhus, SUS bildas 2010 Idag är de flesta kliniker fusionerade eller på gång Två medicintekniska verksamheter i Malmö och Lund blir ”formellt” en den 1/11 2011 En gemensam riskanalys visar på 21 områden att fokusera En gemensam verksamhetschef utses En budget skapas Vi utgår från ett ”asis läge”

De största hindren Största hindren är de kulturella (ett inbyggt motstånd att behöva anpassa sig eller ändra något man upplever fungerar bra)

Andreas fördomar om Lund Mycket administrativ fokus LEAN-ambitiösa, räknar sekunder Vad gör alla dom är ju 3 gånger så många? Nu tar Lund över och så skall allt bli som där Bättre löner i Lund

Andreas insikt Vad har hänt på ett år? Vi har lärt känna varandras kulturer Vi är överens om att hur duktiga vi än blir på att administrera så är det fortfarande vår tekniska kompetens som sjukvården efterfrågar. Lund räknar inte sekunder men är mer rutinstyrt med tydliga mål som FU i tid. Detta förklarar lite bemanningsskillnaden. Mindre utrymme för improviserad problemlösning utanför en given mall. I Malmö är vi vana att lösa problem självständigt utan rutiner. Kanske viktigaste och svåraste punkten att nu få balans mellan rutiner och frihet att lösa problem med egen teknisk kompetens och ansvar vilket är kärnan i en Med.tek. Ingenjörs/teknikers yrkesroll. Vi bör se detta som en möjlighet att bilda ett nytt bra MT i demokratisk anda. Ju mer aktivitet i processen från båda håll desto bättre. Ingen ska få anledning att säga ” – Det blev som i Lund eller – Det blev som i Malmö”

Patriks fördomar om Malmö Slöa i Malmö, gör t ex inte FU, ingen ordning Kan mindre om forskning än Lund Har hemmasnickrade informationssystem Bättre löner i Malmö

Patriks insikt Någon slöhet har vi inte sett av. Nu har vi t ex gemensamma FU-planer som skapar ordning med gemensamma resurser Vi blev mycket snabbt varse om att mycket arbete inte minst inom finmekanik och elektronik tillgodosåg framstående forskning Stort engagemang när vi på flera håll anpassat oss till standardsystem t ex produktionssystem, avvikelser och kalenderfunktion En lönekartläggning visade att det fanns mindre skillnader som justerades i kommande lönerevision

På väg mot en gemensam kultur Alla måste se detta med neutrala ögon Vi och dom måste bort detta är en nystart Att utveckla en ny gemensam kultur måste få ta tid Kunskap och insikt om varandra Allas ansvar att bidra Prestigelöshet