VALLE VATTENDROPPE AV: MADELEINE SUNDQVIST.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Fem goda vänner på äventyr De fem goda vännerna träffades varje dag och hittade på nya bus. Den här dagen hade myggan en idé. ”Jag vet, vi flyger till.
Advertisements

När Ella fick plaströr i öronen
Solen Solen är en stjärna..
Ja så är det snart jul igen. Denna julen får jag fira med en nykomling i familjen. Jag blev den 5 november Farmor till en liten pojke. Han, Nilo har fått.
Sagan om den hungriga vargen
Sagan om Piffy.
Bildspel om konstnären
~ Den första mobiltelefonen ~
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
HOKUS POKUS I det här avsnittet ska vi lära oss mer om bl a vatten, temperatur, blandningar och lösningar Ord att lära sig: permanent, konservera, Celsius,
Atomer Det finns lite över hundra olika sorters atomer. Av dessa atomer kan det bildas nästan hur många ämnen som helst.
Välkommen till trettondags Gudstjänst.
Hej på er alla!!! Nu har det gått ett år sen jag gjorde ett bildspel. Hade glömt nästan hur kul det är.
Varje år svämmade floden Nilen över och dränkte stora landområden.
Christofer Columbus
ÄVENTYR MED HÄSTARNA Utflykten Martin och Filippa var ute och red. De red i skogen och tillslut kom de fram till en jättebrant backe. De bestämde sig.
Välkommen till Sverige!
Värme. Med värme menar vi i dagligt tal den temperatur som vi kan mäta med en termometer.  Värme är en form av energi.  En viss temperatur hos ett ämne.
Water is life! Av Alex H och Alex C.
Bilresan till fjällen. Hos familjen Förberedd: ”- Imorgon ska vi åka till fjällen och då måste vi förbereda oss. Det är bra att titta på väderleksrapporten.”
VÄLKOMMEN TILL SVERIGE
Planet Earth - Jorden - Men 2/3 av ytan är faktiskt vatten! Vattnet är och luften är grunden för livet på jorden.
Meteorologi Läran om det som svävar i luften
Våren På våren känns solen varmare. Snön smälter bort och dagarna blir längre.
Meteorologi Läran om vädret.
Det vanligaste ämnet på jorden. Du kan inte leva utan vatten
Vatten är liv.
Sångpåsar.
En annan stor förändring… i människors liv som inte hände för sååå länge sen var när vi förstod att jorden snurrar runt solen. För ca 500 år sedan trodde.
Vattnets kretslopp.
Himlen är blå Fåglarna flyger över skyn Sen kommer stjärnor.
Väder och oväder Vad är väder?.
Grattis alla samer på er nationaldag!
Hållbar utveckling Hållbar utveckling är hur vi ska kunna fortsätta med att exempelvis få rent vatten utan att det förstör för andra människor på våran.
Fjortonde Natten De olika nivåerna på tro.
Kretslopp Vad är ett kretslopp? Vilka ämnen kan ha ett kretslopp?
Innehåll  Introduktion  Profeten Nuh (Noa)  Profeten Ibrahim (Abraham)  Profeten Musa (Moses)  Profeten ’Isa (Jesus)  Profeten.
Av : Laksana Baskaran och Sebastian Mossberg 8C HT 2011
Mitt arbete om förändringar Av Frida E och Isabella.
Innehåll  Introduktion  Profeten Nuh (Noa)  Profeten Ibrahim (Abraham)  Profeten Musa (Moses)  Profeten ’Isa (Jesus)  Profeten.
Livsviktigt Skriva/Läsa A2.1
Mitt arbete om förändringar av Pontus och Matilda
Ex 1: Jag vaknar av att något surrar runt mitt ansikte. Klart irriterande, men ändå en gammal känsla av härlig sommar och minnen från sommarstugan börjar.
Den magiska dörren.
DEN MAGISKA DÖRREN.
Ledtråd: Världskänd Frihetskämpe Black and White
DU GAMLA, DU FRIA Du gamla, du fria, du fjällhöga Nord, du tysta , du glädjerika sköna! Jag hälsar dig, vänaste land uppå jord, din sol, din himmel, dina.
Erosion betyder att jord och berg slipas ner av olika saker, ungefär som när man använder sandpapper i slöjden. Vattnet är den yttre kraft som påverkar.
♥ ♥ ISLAND ☼ ☼.
Utrotningshotade djur
Skrivregler & grammatik
Evolutionens fader Charles Darwin
Marie Roslund, Rusksele skola, Rusksele –
Mitt arbete om förändringar av Ida och Alicia
Det är tisdag och Björn ska på sin första ishockeyträning. Han skakar i hela kroppen av nervositet. Han har aldrig stått på några skridskor förut. När.
Bilresan till fjällen. Hos familjen Förberedd: ”Imorgon ska vi åka till fjällen och då måste vi förbereda oss. Det är bra att titta på väderleksrapporten.”
Meteorologi Vad bli det för väder?.
Studiematerial till ”prov”-provet i biologi
Naturlandskap blir kulturlandskap
Jordens, djurens och människans utveckling
HÖSTAKTIVITETER -15/16.
Hur kan det blåsa? Varför svalnar en kopp choklad när den får stå? Hur kan vi spara värmen i husen? Vad är dimma?
Meteorologi Väder är en kombination av lufttryck, temperatur, luftfuktighet, molnighet, nederbörd och vind.
Veckans fördjupning handlar om något väldigt viktigt. Vet du vad
Marie Roslund, Rusksele skola, Rusksele –
Vår jord Geografi åk 4.
Meteorologi Läran om vädret
Kretslopp Vad är ett kretslopp? Vilka ämnen kan ha ett kretslopp?
KLIMAT OCH VÄDER.
Varifrån kommer kranvattnet?
Presentationens avskrift:

VALLE VATTENDROPPE AV: MADELEINE SUNDQVIST

Det var en gång en vattendroppe som hette Valle Det var en gång en vattendroppe som hette Valle. Han var alltid resande i vattnets kretslopp. Nu ska ni få höra om hur en sådan resa kan gå till.

På en av sina resor kom Valle farandes i en snabb bäck som porlade så härligt att det kittlade honom på både fram och baksidan. Han snurrade runt bland bubblor och vågor i den snabba bäcken.

Så småningom kom han fram till en flod där det var lite lugnare, han gled sakta fram och tittade på den vackra naturen, för att sedan åka vidare till det stora havet.

Ååååååh…Äntligen tänkte Valle, när floden mynnade ut i havet Ååååååh…Äntligen tänkte Valle, när floden mynnade ut i havet. Valle gillade det som skulle hända här. Han visste vad det var för han hade varit med om det förut, många gånger…

Nu..Plötsligt så kände han hur solen började värma…och värma…och värma... Det blev så härligt i Valle. Hela droppen började förändras. Valle började dunsta!

Han blev nästan som rök, fast vattenånga. Han for uppåt i luften.

Så högt att det till slut inte längre var varmt Så högt att det till slut inte längre var varmt. Då blev han tillsammans med annan vattenånga ett moln. Han busade lite i molnet tills han blivit så kall så han åter blev en droppe. När molnet inte orkade hålla kvar honom längre kände Valle att han tappade taget.

Han föll! Valle föll ända ner till marken och vet ni var han landande?

Han landade i en bäck. Nu hade Valle gjort en resa med vattnets kretslopp.

SLUT

Frågor att diskutera Vad händer med Valle när det blir vinter? Vad hade hänt om Valle landat på gräset? Var kan man se vattenånga?

Länktips http://sv.wikipedia.org/wiki/Vattnets_kretslopp http://www.vattenkikaren.gu.se/inspira/bocker/walpole.html http://www.vattenportalen.se/start_fakta.htm

Källor Samtliga foton är hämtade från ClipArt Gallery http://office.microsoft.com/sv-se/clipart/results.aspx?qu=vatten Fakta är från bok av: Walpole, Brenda, 1988 Kul att kunna om vatten. Solna