Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

En annan stor förändring… i människors liv som inte hände för sååå länge sen var när vi förstod att jorden snurrar runt solen. För ca 500 år sedan trodde.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "En annan stor förändring… i människors liv som inte hände för sååå länge sen var när vi förstod att jorden snurrar runt solen. För ca 500 år sedan trodde."— Presentationens avskrift:

1 En annan stor förändring… i människors liv som inte hände för sååå länge sen var när vi förstod att jorden snurrar runt solen. För ca 500 år sedan trodde alla att solen snurrade runt jorden, för det ser ju ut så om man tittar på solen. Sedan började människor titta på saker genom förstoringsglas och så småningom hade vi uppfunnit teleskopet och då kunde vi titta på planeterna genom ”förstoringsglas” och då förstod vi så småningom att det var jorden som snurrade runt solen!

2 Denna ”revolution”… …i människors sätt att tänka kallas för En förändrad världsbild eftersom alla såg världen på ett förändrat sätt. När vi historiker (vi som arbetar med historia) talar om denna tid säger vi att vi gick från en Geocentrisk världsbild till en Heliocentrisk världsbild. Det beror på att vi historiker gillar grekiska och på grekiska betyder Geo = Jord och Helio = Sol

3 och centrisk betyder ju…


Ladda ner ppt "En annan stor förändring… i människors liv som inte hände för sååå länge sen var när vi förstod att jorden snurrar runt solen. För ca 500 år sedan trodde."

Liknande presentationer


Google-annonser