Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hållbar utveckling Hållbar utveckling är hur vi ska kunna fortsätta med att exempelvis få rent vatten utan att det förstör för andra människor på våran.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hållbar utveckling Hållbar utveckling är hur vi ska kunna fortsätta med att exempelvis få rent vatten utan att det förstör för andra människor på våran."— Presentationens avskrift:

1 Hållbar utveckling Hållbar utveckling är hur vi ska kunna fortsätta med att exempelvis få rent vatten utan att det förstör för andra människor på våran jord. Vi kan t ex försöka att inte åka bil varenda dag, På så sätt så släpper vi inte ut lika mycket avgaser, Som förorenar vårat vatten.

2 Vattnets väg till rent dricksvatten
Vattnet anländer till reningsverket, Reningsverket renar vattnet tills det är rent, Men det är inte dricksvatten än, Vattnet skickas ut Klarälven, vatten reningsverket plockar upp vattnet ur Klarälven, Där renar dem vattnet tills det är rent dricksvatten, Sedan skickas vattnet till alla hushåll, Och sedan börjar allt om igen.

3 Miljö gifter i sjöar En annan miljö gift som också förekommer i våra sjöar är konstgödsel. Konst gödsel innehåller Kväve och fosfor, Dem två ämnena gör att växter växer mer. Så om det hamnar i våra sjöar så blir det total övergödning, det blir fullt av alger och plankton i sjön. Växterna suger åt sig allt syre och det blir snart inget kvar till fiskarna. Och om dessutom algerna är giftiga så är det farligt för oss att bada i vattnat och att dricka det Om det exempelvis kommer gifter från fabriker i våra sjöar så blir vattnet farligt att bada i och allt liv som finns i sjön utplånas. Fiskarna dör och om dem överlever och någon fångar dem så är det farligt för oss människor att äta dem.

4 Vattnets kretslopp Vattnet rör sig ständigt i ett kretslopp,
Solen värmer upp vattnet, Vattnet bildas till ånga, ångan blir moln, Sedan så regnar det från molnen, vattnet landar på marken, Det mesta sugs upp av växter eller så bildar det bäckar, det resterande vattnet sugs ner i marken och blir grundvatten, grundvattnet rinner tillbaka i havet, och sedan börjar allt om igen.

5 Ex på hur vi kan spara vatten
För att bidra till vatten sparandet så kan vi människor ex inte duscha onödigt länge, och ofta. Vi kan stänga av kranen medans vi borstar tänderna, och medans vi häller upp vatten i vårat glas så behöver vattnet inte stå och rinna. Det finns flera olika sätt vi kan bidra till att spara vatten, Tänk på dem som måste jobba för att få tio liter per dag, medans vi låter kranen stå och rinna bara för att vi är lata!!

6 Producerat av Ellis och Jasmine


Ladda ner ppt "Hållbar utveckling Hållbar utveckling är hur vi ska kunna fortsätta med att exempelvis få rent vatten utan att det förstör för andra människor på våran."

Liknande presentationer


Google-annonser