Välkommen till Förskolan Ekorren

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkomna till förskolan Akvarellen
Advertisements

Kanske är vi goda vänner i ett år...
Välkomna till Förskolan Lodet
En presentation om verksamheten på Bamse
Protokoll föräldraråd Plats: Bjälbotullsförskola Tid: 17,30 •Tankar efter mötet med våra politiker. Finns det politiska frågor som vill lyfta.
En förskola att förundras i!
Förskolan Körsbäret Handlingsplan Ht-10, Vt-11
Patientenkät sommaren -13
Kvalitetssäkring 2010/2011 Tullens förskola, avdelning: Kobben
Förskolan Matrisens Likabehandlingsplan
Föräldramöte 11/ Välkomna till Syskonavdelningarnas föräldramöte 2011.
Kvalitetsäkring , avd. Holmen, Tullens förskola, Tema: Matematik i vardagen Varför matematik? Matematik används dagligen i många olika situationer.
Ann-Charlotte Roupé, Lerbäckskolan, Lund –
Mål och betygskriterier
verksamhetsförklaring
Brev från Pingvinen.
VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN
Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling
Likabehandlingsarbete mot diskriminering och kränkande behandling
En reviderad läroplan för förskolan
Barnkonventionen Rätt att utvecklas som person
Konsten att leda sig själv
Föräldramöte 30 oktober 2012 Välkomna.
Vilka berättelser berättas?
Klok filosofi.
, Hej, Nu har snart en termin gått av det här verksamhetsåret. Vi som jobbar med och för era barn summerar det pedagogiska arbetet på förskolan och konstaterar.
Föräldrainflytande. 1. Anser du att det finns ett fungerande samarbete mellan förskola och hem på ditt/dina barns avdelning?
Brev till Svalans föräldrar april 2013
Strömslundsskolans Värdegrund.
Pedagogiska året Hanvikens förskola
Frånvarorutin i förskolan
En plats för UTMANING UPPTÄCKSFÄRD ÄVENTYR
Föräldramöte Ht
Sofielundsskolans Ordningsregler
Förskolan Sandviks lärmiljöer utifrån läroplanen
Välkommen till Skogsduvans föräldramöte!
VÄLKOMMEN TILL KASTANJENS FRITIDSHEM
Språklig medvetenhet.
Dessa bilder vill vi ha som ett bildspel, vi vill bara ha ett bildspel, som är stort. Där vi i nuläget har de 4 småbilderna. Ta bort det lilla bildspelet.
Pedagogiska året 2008 Hanvikens förskola Skrindan
Välkommen till Kattfots föräldramöte!
Systematiskt kvalitetsarbete Björnkällan, Sjöhagen och Skogstorp
TÄNK TILL VÄRDEGRUNDSMATERIAL 2014.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Schemaregler i barnomsorgen Schema ska lämnas vid:  Nyplacering innan start  Ändring  Via internet 2 veckor innan det träder i kraft  Enstaka ändringar.
Välkommen till Skogskällan
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE I FÖRSKOLEVERK-SAMHETEN
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
Välkomna till Edboskolan
Välkommen.
BRIS är en länk mellan barn, vuxna och övriga samhället.
Mål, kunskapskrav och LGR-11
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Case Aneby Kommun 20-22/ Hur ser Aneby kommuns vision ut kontra verkligheten, område förskolan?
PersonalHumlans mål Traditioner Barn Just nu temat Jag, du och vi tillsammans Tel
Välkomna till Gyabo Förskola.
Klagomål på Helixgymnasiet Enligt 4 kap. 8§ Skollagen ska huvudmannen ha skriftliga rutiner för att ta emot och utreda klagomål mot utbildningen. På den.
Välkommen till Brunna, Gröna Lund och Stamvägens förskolor
Rudboda skolas fritidshem och fritidsklubb
IKT – spaning Bjälbo förskola 2014
Engelbrektskolans fritidshem Blå, Gul, Grön, Grå & Röd avdelning Årskurs F- 6.
Välkommen till Nyckelpigans föräldrarmöte Vi som arbetar på nyckelpigan är Batol, Kristin & Veronica.
Mini och den magiska stenen Sid. JT 6-9 För att kunna läsa måste man inte bara kunna ljuda ihop bokstäverna, man måste även förstå det man läser.
Barnkonventionen i förskolan
Föräldraenkät 2017 Förskola
Föräldraenkät 2017 Förskola
SMART HUDIKGYMPANS VÄRDEGRUNDER
Presentationens avskrift:

Välkommen till Förskolan Ekorren Förskolan som gör allt möjligt

Vi som tar hand om ert barn heter: Gittan Ericsson Anna Berntson Välkommen till Förskolan Ekorren Hjortmossegatan 70 461 51 Trollhättan Telefon: 49 62 25 Vi som tar hand om ert barn heter: Gittan Ericsson Anna Berntson Anneli Johnsson Suzanne Strömberg Kök och städ: Sanela Peric Områdeschef är Ulf Halvorsen tele 49 74 30 Rektor Bernt Ljungquist tele 49 79 30

Samlingen Vi börjar alltid samlingen med att bekräfta varje barn genom namnlappar och namnsång. Vi nämner även de barn som inte är här. Berättar om de är lediga, sjuka eller kommer senare under dagen. Därefter har vi någon sång, ramsa eller rörelselek, som stärker barns språk, gruppkänsla och självförtroende. Vi tycker det är viktigt att varje barn får känna sig delaktig i samlingen, utifrån sin egen förmåga. Vi arbetar Tema-inriktat. Lekens betydelse har en central plats i vår verksamhet. Det är nödvändigt att leka.

Traditioner Förskolan Ekorrens återkommande traditioner är: Januari Julgransplundring Mars Påsklunch Maj Förskolans dag Juni Midsommarfirande Oktober Nallefest, FN-dagen December Luciafirande, jullunch.

Födelsedagar Då barnen fyller år brukar de tycka det är kul att få bjuda sina kompisar på glass. Vi hissar flaggan, sjunger och hurrar för barnet. Alla som fyller år får en överraskning

Föräldrakontakt. Alla som arbetar i förskolan skall föra fortlöpande samtal med barnens föräldrar om barnets trivsel, utveckling och lärande både i och utanför förskolan samt genomföra utvecklingssamtal. (Lpfö-98) En bra kontakt mellan föräldrar och personal är viktig för att ditt barn skall trivas och känna sig trygg hos oss. Förutom den dagliga kontakten erbjuder vi: Inskolningssamtal Utvecklingssamtal Föräldramöte Utskolningssamtal Önskar man mer samtal säg bara till. Vi tycker det är viktigt med en rak och öppen kommunikation alla dagar. Som förälder är du alltid välkommen att deltaga i verksamheten.

Planeringsdagar Två dagar per termin har all personal planeringsdag. Då planerar, utvärderar och utvecklar vi vår verksamhet.

En liten kom ihåg lista Tänk på att: Det alltid finns extrakläder Namna barnens kläder Halksockor eller tofflor behövs. Att ringa om ert barn är sjukt eller ledigt. Att meddela om någon annan än föräldrarna hämtar eller lämnar barnet. Viktiga meddelanden sätts upp i tamburen. Titta om det finns brev i ert barns brevlåda. Ta aldrig med något ätbart in på förskolan utan att först frågat personalen. Pga. allergi.

Genom vårt arbete med barnen tränar vi på att: Ta hänsyn och respektera varandra. Uppmärksamma barnen på att vi är olika. Ta ansvar för det vi gör. Vi ska vara rädda om varandra, material, inne- och utemiljö. Lyssna på andras åsikter och framföra våra egna. Lösa konflikter, prata om att det är viktigt att vara vänner. Att det är förbjudet att slåss och sparkas. Uppmärksamma vilka som är här, lediga eller sjuka. Viktigt att alla känner sig ihågkomna. Som vuxen och personal har vi ett stort ansvar eftersom vi är förebilder för barnen. Vi påverkar dem genom vårat sätt att vara.

Plocka undan efter lek och skapande verksamhet. Vi lägger stor vikt vid att ditt barn skall känna sig tryggt och bli självständigt genom att träna på: Av- och påklädning. Hygien. Toalettbesök. Matsituationen. Plocka undan efter lek och skapande verksamhet.

Hoppas att ni skall trivas här hos oss. Vi arbetar med att utveckla och förädla Sveriges viktigaste naturresurs, nämligen humankapitalet. Vi arbetar för ett livslångt lärande! Med vänlig hälsning pedagogerna på Förskolan Ekorren