Personligt brev – din egen form av marknadsföring!

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
easyresearch. se/s. asp Varför?
Advertisements

Kanske är ni goda vänner i ett år,
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Hur kan jag vara viss om min tro?
Nulägesanalys genom frågor
FTFs motionsskola.
Källkritik.
Ett bildspel om dig och dina kompisar.
Barnanpassad utredning
Svenska som andraspråk
Råby-trivsel Råby-trivsel är ett kooperativ som arbetar i Råby Rönö, mitt i den sörmländska landsbygden. Råby-trivsel hjälper dig med catering vid fester,
Patientenkät sommaren -13
Metodstöd.
Minnesanteckningar från förtroendevaldsträff 15/
Högtidstal Retorik.
Hej Jag heter Rasul Saadati och är färdigt utbildad Systemkonsult på QD- System AB. Jag är bäst på installationer, administration och klientsupport. Mina.
Nu söker jag jobb, trainee eller praktikplats!
IT-kompetens Svenska & Engelska. IT-kompetens Svenska & Engelska.
Marknadsföring Bertil Grenströmer.
Samtalet På Arbetsplatsen.
Praktisk arbetslivsorientering
Muntligt Jag kan….
Ett utbildningsmaterial från Fairtrade Sverige
Intervju inför ViV-projektet.
Design/eget företagande
D å var det snart dags igen! Jag fyller år! Skillnaden denna gång är att jag bara har en önska på önskelistan: Ett jobb! J ag är en mångsysslare med två.
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Underordnade konjunktioner
Samma fast olika eller olika fast samma?
…och lite annat smått och gott som kan vara (arbets)livsavgörande…
- Vikten av att kunna sälja in sin idé
Dialogkort - arbetsmiljö och hälsa
IT-kompetens Svenska & Engelska. IT-kompetens Svenska & Engelska.
Skriv till jag säger stopp, sen läser ni upp.
Röd & Grön Zon I RÖD ZON Pratar jag till … DIG! I GRÖN ZON
Det kreativa konceptets användning i rekryteringsannonser
18 mars * Fika * Vad? * Varför? * Hur? * Väcka intresse * Motivera * Diskutera * Skapa flippgrupp.
Att skriva CV och personligt brev
Välkomna!. Uppföljning av studiestart & mottagningen Diskutera gärna två och två men fyll i enkäten individuellt 1)Program? 2)Kvinna/Man/Hen? 3) Deltagit.
Elizabeth Odalen Bjord
Men jag tror att jag sakta börjar se en kontur Några armar och ben
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
Att sälja Lions Quest-kurser till skolor /14.
Kommunikation för yrkesverksamma -vad händer i mötet mellan människor?
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten – brukarmedverkan vid brukarundersökningar inom LSS • • SKAPAD.
Personligt Brev ”Berätta om dig själv!”.
Arbetsförmedlingens insatser för dem som deltagit i programmet arbetslivsintroduktion Siri Persson Avdelningen Rehabilitering till arbete, Strategienheten.
Argumenterande text.
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Kära vänner, Detta är mitt sista . Ni undrar säkert varför, men jag har tagit ett stort beslut. Fr.o.m. månadsskiftet så tar jag ett sabbatsår.
Anställningsintervjun
Hur du säljer in dig själv och dina kunskaper!
Tolka en platsannons Driven Lyssnande Stresstålig Social kompetens
En guide för arbeten i SO
Jobbansökan När du ska söka ett jobb är det viktigt att fundera över på vilket sätt du matchar de kvalifikationer som efterfrågas i platsannonsen. Skriv.
Vem är jag, Vem är du?.
Personligt brev.
De tolv sämsta personliga breven enligt Jessica Liebman,
Från ord till handling.. Varför entreprenörskap? Rustas för framtiden. Entreprenöriellt lärande. Inga givna svar, skapar kontaktnät. ”Tasigförsamhet”.
LIVET Skruva upp volumen och klicka för att komma igång.
Ge och ta konstruktiv, förstärkande och utvecklande feedback
Socialpsykologi.
Vad tycker du? När man diskuterar berättar man vad man tycker om något. När jag tycker något har jag en åsikt. Ett finare ord för att säga något är att.
PROJECT NO – UK/13/LLP-LdV/TOI-624
Bild 1 EXAMENSARBETET KANSKE STARTEN PÅ DIN NYA KARRIÄR…
Diskutera anställningsintervju. De här frågorna får man ofta på en anställningsintervju. Hur svarar man? Har du lätt för att lära dig nya saker? Varför.
anställningsintervju
CV 1.0 – vad är det och hur tusan gör man?.
Presentationens avskrift:

Personligt brev – din egen form av marknadsföring! Tänk på att tro på dig själv Tänk på att lyft dina styrkor Tänk på att tro på det du säger Tänk på att få arbetsgivaren att vilja anställa dig 

Tips på struktur för personligt brev Börja exempelvis med ”Det är med stort intresse som jag söker tjänsten som ……” Ge en inledande förklaring till varför -motivera alltså varför du söker jobbet. Nästa stycke: använd er av uttrycket ”Jag skulle vara en tillgång för er eftersom”. Börja här få med dina styrkor relaterade till jobbet som du söker. Ge alltid exempel Tredje stycket: Mina stora styrkor är (är detsamma som stycket tillgång men ni fortsätter att lyfta fram det positiva med att anställa just dig Avsluta med att berätta lite om dig själv, hobbys, vad du gör på fritiden etc

Tips på vägen Ni som idrottar – få absolut med det, ni lär er så mycket via idrotten som exempelvis samarbete, kommunikation, att få en överblick, snabbat fatta beslut Ta med er tid på Entréskolan, ni utvecklar många styrkor och förmågor här som exempelvis ansvarsfullhet, samarbete, kommunikation, punktlighet -för er som passar tider ;)

Exempel på personligt brev Wedins skor och accessoarer Jenny Westergren IKANO-Huset Adress Linköping Tel.nr 2013-10-18, Västerås Hej, Mitt namn är Jenny Westergren och det är med stort intresse som jag söker tjänsten som säljare hos er. Jag söker tjänsten eftersom jag vet att jag skulle göra en bra insats hos Er eftersom jag är serviceminded och har stor erfarenhet av att bemöta andra människor på ett positivt sätt. Jag skulle vara en tillgång för er eftersom jag är hjälpsam och har en god förmåga att samarbeta med andra människor något jag har lärt mig från tidigare yrkeserfarenhet men även från mitt idrottsutövande som fotbollsspelare. Som lagspelare har jag tränats i att samarbeta, förlita mig på andra samt att kommunicera väl. Mina stora styrkor är att jag är pålitlig och ansvarsfull – ni kan alltid lita på mig som medarbetare och jag kommer alltid ställa upp. Jag har exempelvis på mitt förra jobb påvisat detta genom att på kort varsel ryckt in och arbetat på lediga dagar eller kommit in tidigare för att hjälpa till vid sjukdom eller dylikt. Avslutningsvis, jag är en glad och öppen person som gillar att hjälpa andra människor. På grund av det arbetar jag ideellt för KFUM på min fritid. Att vara verksam inom sport är viktigt för mig. Likaså att umgås med min familj och mina vänner. Jag gillar fart och fläkt och reser därför mycket, men jag uppskattar även lugn och ro med en god bok. Jag hoppas att jag får höra från er inom kort och att jag får komma in och träffa er. Jag vet att jag gör skillnad! Hälsningar Jenny Westergren