Solanderskolan presenterar

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Snabbguide och tips.
Advertisements

easyresearch. se/s. asp Varför?
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Behandlingsfas 1, hjälpmedel
Välkommen till Forskarhjälpen 2012! Medicinjakten Guldjakten ?
Protokoll föräldraråd Plats: Bjälbotullsförskola Tid: 17,30 •Tankar efter mötet med våra politiker. Finns det politiska frågor som vill lyfta.
First Class Arken - Introduktionskurs
Att tydliggöra de långsiktiga målen i Lgr -11 och kunskapskravens fem övergripande förmågor för elever, föräldrar och pedagoger.
Skapa ett video-CV på YouTube
Lånord.
Uppgiften i PowerPoint
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Krokodilens förskola Storyline vt-08
Här skriver ni in namnet på ert förändringsarbete Här skriver ni in er enhet Här skriver ni in vilka som deltagitKontaktperson: adress: tel: e-post:
Högtidstal Retorik.
hej och välkomna EKVATIONER Ta reda på det okända talet.
Informationssökning & Källkritik

Servicekunskap Hur vill du jobba med boken?
Lärare om unga elever på nätet T Microsoft Synovate Temo: David Ahlin, Marika Lindgren Åsbrink Datum:
Intervju inför ViV-projektet.
Alla kan påverka!.
Att skriva en artikel.
Hur får jag använda digitalt material i min undervisning?
Logga in i Fronter och klicka på:  Rum  Alla rum  Biblioteket  Projektarbetet En plats att börja på Här hittar du massor av råd och tips – följ länkarna!
Att tala för att övertyga
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
, Hej, Nu har snart en termin gått av det här verksamhetsåret. Vi som jobbar med och för era barn summerar det pedagogiska arbetet på förskolan och konstaterar.
 Från idé till slutprodukt  100 gymnasiepoäng  Programmålen styr  Enskilt eller i grupp  Om projektarbetet på Elevportalen (under Aktiviteter)
Problembaserat inlärande eller Problembaserat lärande
Känner du igen denna logotyp? 1.Ja 2.Nej 3.Kanske?
Demokrati och hur Sverige styrs
i kommuner, landsting/regioner
Jul, jul strålande jul. Ja visst är det strålande. eller
 Från idé till slutprodukt  100 gymnasiepoäng  Programmålen styr  Enskilt eller i grupp  Om projektarbetet på Elevportalen (under Aktiviteter)
Internet Styrdatorer och kablar Uppkopplade användare Servrar 182.QRZN.
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
Att sälja Lions Quest-kurser till skolor /14.
Barns delaktighet _____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Välkomna till uppstartsmöte i Lundalands ungdomsprojekt
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Servicekunskap Hur vill du jobba med boken?
Ingrid Lindberg, Elin Carlson och Stefan Frisk Medicinkliniken Eksjö
Vad måste man göra? Inför att man ska starta ett projekt.
PA1201 Projektarbete 100 p.
Jobbskuggning 8A och 8B Vecka 17 mån och tis 20 och 21 april 8C och 8D
Hej alla glada elever och föräldrar i Östadkulle Ridklubb! Vi har nu uppdaterat medlemsregistret och fått tillgång till allas mailadresser. Syftet med.
En guide för arbeten i SO
Google SketchUp Del 1.
Grupparbete och presentation
Lektionsmaterial Inför ert deltagande i Energikicken 2015.
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Idrott och hälsa 1.
Vo12 Projekt på APL: Lagar och bestämmelser
Lektionsmaterial Inför ert deltagande i Energikicken 2015.
Analysförmåga Jämföra: Likheter och skillnader, för- och nackdelar
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Sid 1/steg 3 Hej och välkommen! BeST-metoden – vad handlar den om? Berätta för din granne. Praktiska detaljer: Tider. Kaffe/lunch? Mobiler avstängda.
Synpunkter, klagomål och beröm
Pulpetenbladet Juni 2015 Uppfräschning av lokalen Tvärtom om vad vi skrev under aktuellt fliken i förra pulpetenbladet så kommer vi inte att ta in någon.
STUDENTREKRYTERING.
Klagomål på Helixgymnasiet Enligt 4 kap. 8§ Skollagen ska huvudmannen ha skriftliga rutiner för att ta emot och utreda klagomål mot utbildningen. På den.
Idéstuga – samla en grupp med både nya och gamla medlemmar och ta tillsammans fram förslag på nya aktiviteter.
Livsfrågor Vad är meningen med livet? Vem är jag egentligen?
Gör barn starkare i kommuner, landsting/regioner Vägledning politiker.
Hur trovärdiga är ungas nyhetflöden?
När säger du ifrån? Om civilkurage på nätet.
Ett samarbetsprojekt mellan
Presentationens avskrift:

Solanderskolan presenterar

Unga granskar 10/1 Vi har fått en förfrågan från kommunen om vi från Solanderskolans elevråd vill vara med i Unga granskar. Det innebär att vi ska granska kommunens metoder för att informera och kommunicera med unga. Vi tackade ja till att vara med.

Unga granskar 18/1 Vi i elevrådet kom med i Unga granskar. Vi diskuterade hur vi skulle göra och kom fram till att vi på dagordningen vid varje elevrådsmöte har en stående punkt med ”Unga Granskar”.

Unga granskar 4/2 Nu har vi fått ett mail från ansvariga. Strömbackaskolan och Solanderskolan blev uttagna. De från kommunen ska komma på något av våra möten och informera.

Unga granskar 22/2 De var här från kommunen och berättade om vad ”Unga granskar” handlar om. På vilka sidor man kan hitta dem och på vilket sätt vi ska redovisa detta. Frågan vi ska jobba med är ’’Hur tycker ni att Piteå bäst kan informera och kommunicera med unga i Piteå? Vi kan välja att granska www.facebook.se/ungipitea eller webbplatsen www.ungipitea.com. Det är endast Solanderskolans elevråd som deltar i år. Vi presenterar arbetet för kommunstyrelsen den 29 april.

Unga granskar 12/3 Vi satt 3 och 3 och tittade igenom det två hemsidorna. Vi tyckte att Facebook sidan var bra eftersom alla vet hur sidan fungerar och vet hur man ska klicka fram informationen. Därför valde vi att granska Facebook. Ungipitea.com är en ideell organisation och drivs av olika representanter från Piteå Kommun som arbetar med ungdomsfrågor. Det är bra att det dyker upp i sitt egna nyhetsflöde och att man inte själv behöver komma ihåg att gå in på deras hemsida. Förslag om att den skulle gå ut i ett e-mail. Förslag om en enkom app i telefonen för Ung i Piteå.

Unga granskar 18/3 Skicka ut fler aktiviteter till alla som gillar sidan. Bra med annonsen om lärlingsplatser.

Unga granskar 26/3 Det händer inte så mycket på Facebook sidan. Kanske sker det mer under sommarlovet? Bra att privatpersoner kan gå in på sidan och locka dit folk till sina t.ex. karateträningar Vi ska börja fundera på hur vi ska redovisa vårat granskande för kommunstyrelsen den 29/4, och hur många som ska åka dit.

Unga granskar 10/4 Det finns bra med information om vad som händer i Piteå just nu. Sista inlämnings dag till universitetet, föreläsningar, m.m. Mera flikar som utbildning och så vidare är ett av våra tips. Bra med ungdomskvällar. Ett exempel denna vecka är ”Bibblan by night”.

Unga granskar 29/4 Detta var allt från oss! Hoppas vi har gett Er några förslag till förbättringar. /Elevrådet Solanderskolan åk 7-9