Tillsammans bygger vi det hållbara Karlskrona Tryggt, attraktivt och företagsamt Budget för 2013 samt ramar för 2014 och 2015.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Fritidshem Elever 2013 Fritidshem - Elever 2013 Enhet:
Advertisements

Lust att lära - möjlighet att lyckas!
Hållbar utveckling är kanske mänsklighetens största utmaning.
Vad är eHälsa? Nationell strategi för tillgänglig och säker information inom vård och omsorg sedan Sedan 2010 är socialtjänsten med fullt ut. Vision:
Välfärdsteknologi inom äldreomsorgen – erfarenheter från Sverige
Enhetschef Fastighetsutveckling
Genomförande länsplanen Större objekt Utvecklingspotten Kollektivtrafikanläggningar Trafiksäkerhetsåtgärder Cykelvägar
Visionen för PTS Conny Axelsson Fastighetschef Landstinget Kronoberg.
Framtidens skola Maria Stockhaus. Våra värderingar ” Med kunskap växer varje människa och med ökad bildning stärks hela samhället. Kunskap är egenmakt.
Den nationella ungdomspolitiken
VISION Kommunplaner – strategisk planering
Jobb och framtidstro! Socialdemokraternas budgetförslag för Uppsala kommun
[Byt ut Avfall Sverige mot egna organisationen alternativt svensk avfallshantering där så är lämpligt.]
Kortversion av BOSTADSPOLITISK STRATEGI
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Vuxenutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008, antagen.
Världens bästa skola Linda Norberg.
Välfärdstjänsternas utveckling 1980 – 2012 Annika Wallenskog SKL
Om övningsskolor presentation gjord av Stockholms universitet (Cecilia Netje) vid den nationella VFU-konferensen den 12 april, 2013.
Västsvenska paketet.
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Gymnasieutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008,
Lärandet i Nacka – mot nya höjder!. (Nya) Visioner och mål…… Vision - öppenhet o mångfald Värdering - människor kan o vill Världens bästa skola – för.
Enkätresultat för Grundskolan Elever 2014 Skola:Hällby skola.
Vad det handlar om Malmö stad satsar på att göra Malmö till en trygg och bra stad att leva, bo och arbeta i. Tillsammans med Malmöborna, företag, fastighetsägare,
Utbildarutbildning Ny organisation fr o m 1/ IdrottOnline (5 personer) IT/Drift (5 personer)
Oktoberrapport Oktoberrapport
Grundskola Elever 2013 Grundskoleenkät - Elever ( per klass)
SÖDERSLÄTTSPARTIETS vision för Gränslöst samarbete.
Ann-Britt Åsebol Riksdagsledamot sedan 2010 Bakgrund som lärare, skolledare, lärarutbildare Startat frigymnasium Arbetar i socialförsäkringsutskottet.
Enkätresultat för Fritidshem Elever 2014 Skola:Fritidselever, Gillberga skola.
Budgetdagen februari 2014 Annika Wallenskog.
Folkhälsoarbetet i Karlskrona kommun
Grundskola Föräldrar 2013 Grundskoleenkät - Föräldrar Enhet:Gillberga skola.
Kultur och fritid 2015 Vänsterpartiet Solna. Vänsterpartiet anser att en offensiv och expansiv kulturpolitik är nödvändig för välfärden, yttrandefriheten.
BUN DAGAR Resultat- och Kvalitetsuppföljning
Organisera vattentjänsterna för framtiden. Vattentjänstorganisationernas utmaningar Klimatförändringen ställer nya krav på dricksvattenproduktion och.
Skolsatsning 2012 och dess följeforskning – ett exempel från Malmö Mariann Enö Malmö högskola FoU Malmö-utbildning.
Riksdagen Skollagen Kommunfullmäktige Inriktningsmål Barn- och utbildningsnämnd Förväntade resultat Skolverket Läroplaner Barn- och utbildningssförvaltning.
Förskoleenkät Barn 2012 Förskoleenkät – Barn Enhet:
Förslag till verksamhetsplan med ekonomisk plan för 2014 RF-stämman 2011 beslutade attuppdra till RS att, efter samråd med DF, klargöra och fastställa.
Enkätresultat för Grundskolan Föräldrar 2014 Skola - Gillberga skola.
Uppföljningsbesök Uppföljningsbesöken Besöken har givit Delegationen för IT i skolan värdefull information om hur satsningen genomförs.
Riktad tillsyn av bedömning och betygssättning
Strategiska perspektiv på verksamheten
Enheten för regional tillväxt, Näringsdepartementet
Krav på privata aktörer i välfärden SOU 2015:7
1 Kan vi påverka efterfrågan på äldreomsorg?. 2 Vad kan vi vänta oss av framtiden? Dramatisk demografisk utveckling Behovet av aktiviteter, vård och omsorg.
Åtgärdsprogram för miljömålen Anna Bredberg och Åsa Eklund Öberg Miljömålssamordnare/Energi- och klimatstrateg.
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 2 september 2013.
Förskoleenkät Föräldrar 2012 Tilläggsfrågor Förskoleenkät – Föräldrar – 2012 – Tilläggsfrågor Enhet:Djurgården 1.
Förskoleenkät Föräldrar 2012 Förskoleenkät – Föräldrar Enhet:Hattmakarns förskola.
Grundskola Elever 2013 Grundskoleenkät - Elever Enhet: Gillberga skola.
Västsvenska paketet. Visionen om Västsverige Västsverige med Göteborg som kärna, ska vara en attraktiv, hållbar och växande region. Nu och i framtiden.
Botkyrkas styrmodell och kommunens ekonomi
Planeringsdirektiv Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.
Life Science betydelse för Västsverige. Life Science – en framtidsbransch Viktig bransch för den nationella och regionala tillväxten.  20 % av Sveriges.
Attraktiv Hemtjänst Ökat inflytande och självbestämmande för brukarna
Bygd o stad i balans. Möjligheternas Örnsköldsvik- en hållbar och tillgänglig landsbygd för företag att verka i och för människor att leva i och besöka.
ETT VÄLFÄRDSKONTRAKT FÖR HELA OSKARSHAMNS KOMMUN EN BUDGET FÖR OSKARSHAMNS KOMMUN
Bokslut 2015 Barn- och utbildningsnämnden. Har verksamheten bedrivits inom tilldelad budget, åtgärder? Underskott med -9,5 mkr. Åtgärdsbeting vid befarat.
Attraktiv Hemtjänst - Ökat inflytande och självbestämmande för brukarna - Attraktiv arbetsplats för medarbetarna Information till funktionshinderråd.
Samrådsförslag.
Delårsrapport Augusti 2017 Barn- och utbildningsnämnden
Välfärdens finansiering
Ekonomi Tillbakablick Tillväxten och dess utmaningar Arbeta smartare.
Bakgrund Göteborgs Stads budgetmål: Göteborg ska vara en jämlik stad.
Halvtid GrönBlå Samverkan.
Verksamhetsplan med budget 2019:
Göteborgs Stads väg till e-samhället – HPL 2017 CSG Augusti 2016
Enkätresultat för Gymnasieskolan
Presentationens avskrift:

Tillsammans bygger vi det hållbara Karlskrona Tryggt, attraktivt och företagsamt Budget för 2013 samt ramar för 2014 och 2015

 Förskola och grundskola  Gymnasieskolan  Jobbpaket  Ett attraktivt Karlskrona  Effektivare kommun

Framtiden börjar i Klassrummet  Barn- och ungdomsnämnden får tillskott med 65 mkr under tre år  Nya skolorganisationen frigör dessutom resurser om 40 mkr till volym- och kvalitetsökning under tre år  Satsning på landsbygdsskolor  Ett mer träffsäkert ”resursfördelningssystem”  Läsa, skriva, räkna satsning  Fortsatt införande av nya skollagen, vilket ger en tryggare och mer kunskapsinriktad skola

Barn & Ungdomsnämnden  Barn- och ungdomsnämnden får tillskott med 65 mkr under tre år  Nya skolorganisationen frigör dessutom resurser om 40 mkr till volym- och kvalitetsökning under tre år

Framtiden fortsätter i Klassrummet  Utbildningsnämnden får bibehållen ram trots minskning av elevkullar. Möjlighet till fler kvalitetsförbättringar  Vi fortsätter att genomföra nya gymnasiereformen. Målen blir färre och tydligare, rektorernas ledarskap förtydligas och lärarlegitimationen säkerställer en likvärdig utbildning för våra elever

Framtiden fortsätter i Klassrummet - UN Bibehållen ram om MKR frigör 20 MKR i tillskott till verksamheten med aktuell elevprognos

Fler Jobb  Ökad satsning på vuxenutbildning och yrkesutbildning  Ytterligare 20 kommunala beredskapsjobb  Minst 150 praktikplatser  3 mkr årligen till sommarjobb

Ett attraktivt Karlskrona  Projektering av Pottholmen fortsätter. Detaljplanerna påbörjas Vi vill ha blandade boendeformer, en hållbar stadsdel med nära till allt och en mötesplats för alla invånare.  Vår vision är en Bomässa senast 2020  Fler båtplatser  En attraktiv stadsmarina  Översiktsplanen för skärgården blir färdig under 2014

En effektiv kommun  Minskade driftskostnader på IT, administration, fastigheter, städ och organisation om ca 40 mkr årligen  Viktigt att fortsätta utvärdera och se vad vi kan göra bättre. Det som var rätt igår kanske inte är rätt imorgon

En effektiv kommun Vi effektiviserar under planperioden med ca 40 MKR årligen på minskade driftskostnader på IT, administration, fastigheter, städ och organisation

Övriga satsningar  Vi avsätter 15.2 MKR för satsningar på kollektivtrafik  Planskild korsning Bergåsa byggs om under 2013 och 2014  Ny reserv för välfärd 22 MKR under planperioden  Satsning på Östersjöhallen ska möjliggöras under förutsättning att föreningarna och näringslivet tar fram ett upplägg för drift och medfinansiering

Utmaningen med de offentliga nettoutgifterna Gruppen äldre i samhället blir allt större. Diagrammet visar att 90% av befolkningstillväxten mellan 2013 och 2040 förväntas ske i grupper som inte är yrkesaktiva.

Utmaningen med de offentliga nettoutgifterna Under en relativ kort tid i livet bidrar vi kommuninvånare mer till välfärdssystemet än vad vi får tillbaka. Det ställer krav på ekonomisk hushållning, ordning och reda i de offentliga finanserna.

Det har varit och är ett ekonomiskt tufft läge i världen. Vi ser att den ekonomiska utvecklingen i Karlskrona pekar åt rätt håll och vi ser en ljus framtid för Karlskrona. Nu gäller det både att satsa men också att hushålla med våra kommuninvånares pengar. Välfärden ska vi alltid värna och den ska komma först.

 Förskola och grundskola  Gymnasieskolan  Jobbpaket  Ett attraktivt Karlskrona  Effektivare kommun