Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Bakgrund Göteborgs Stads budgetmål: Göteborg ska vara en jämlik stad.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Bakgrund Göteborgs Stads budgetmål: Göteborg ska vara en jämlik stad."— Presentationens avskrift:

1 Webbutbildning Introduktion Jämlikt Göteborg – hela staden socialt hållbar

2 Bakgrund Göteborgs Stads budgetmål: Göteborg ska vara en jämlik stad.
Bakgrund Göteborgs Stads budgetmål: Göteborg ska vara en jämlik stad. Webbutbildningen är ett sätt att bredda och sprida kunskapen om stadens arbete Jämlikt Göteborg – hela staden socialt hållbar. Målet i Göteborgs Stads budget 2018: ”Göteborg ska vara en jämlik stad. Skillnader i livsvillkor och hälsa ska minska. Jämlikhetsarbetet ska utgå ifrån de fem fokusområdena i programmet Jämlikt Göteborg.”

3 Syfte och mål Bidra till breddad och fördjupad kunskap om jämlikhet, sammanhållning och skillnader i livsvillkor i Göteborg. Bidra till förståelse för varför Göteborg ska bli en jämlik stad. Stärka engagemang och skapa stolthet för stadens arbete för en mer jämlik stad.   

4 Varför utbildning om jämlikhet?
Att arbeta för jämlikhet är en del av det kommunala grunduppdraget och berör alla stadens cirka medarbetare. I Göteborgs Stad satsar vi samordnat och långsiktigt på ett mer jämlikt Göteborg. Som medarbetare är du varje dag med och bidrar. Den här utbildningen ger dig kunskap om varför arbetet är viktigt, hur skillnaderna ser ut och hur vi jobbar för ett mer jämlikt Göteborg. Och kanske viktigast av allt – du får reflektera över vad jämlikhet betyder för dig och samhället.

5 Webbutbildningens upplägg och innehåll

6 Upplägg Utbildningen består av fyra kapitel som innehåller kortare texter, reflektionsfrågor, animerade faktafilmer samt filmer med goda exempel. Den innehåller dessutom ingångar till ytterligare material för dig som vill fördjupa dina kunskaper. Utbildningen kan med fördel användas på APT och i andra forum där det finns förutsättningar för dialog.

7 Kapitel

8 Hur kan den användas? Du kan använda mobil, läsplatta, dator eller visa den på storskärm. Utbildningen kan med fördel användas på APT och i andra forum där det finns förutsättningar för dialog, gärna fördelat över flera möten. Efter genomgånget kapitel finns reflektionsfrågor som ni kan diskutera tillsammans. Ta er tid att reflektera runt varje fråga.

9 Vem ska göra utbildningen?
Alla medarbetare inom Göteborgs Stad. Den är även till för medarbetare inom Västra Götalandsregionen.  Innehållet har tagits fram och anpassats efter Göteborgs Stads medarbetare, men utbildningen är öppen för alla att genomföra.

10 Länk till utbildningen
goteborg.se/introjamlikt

11 Vad tyckte ni? Dela gärna med dig av dina tankar om webbutbildningen!
Enkäten består av tre frågor och är frivillig. -> Till enkäten

12 Kontakt  Maila eller Jeanette Werner, samordnare för webbutbildningen


Ladda ner ppt "Bakgrund Göteborgs Stads budgetmål: Göteborg ska vara en jämlik stad."

Liknande presentationer


Google-annonser