Månadsbrev oktober 2013 Måsen

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
HÄR BOR JAG Skogstrollen vt 2013
Advertisements

Sylteskolan F-6 Förskoleklass Nyckelpigan Getingen.
Sätt kryss vid ett av följande alternativ:
Tips och råd som hjälper dig läsa, lära och plugga
Lee Esselström 2002 Min egen julkalender - stickade sockor på rad
TILLSAMMANS KAN VI GÖRA SKILLNAD VAR MED I EN ENTREPRENÖRIELL UTMANING.
Välkomna till Blåa Skor!
En förskola att förundras i!
Vi har startat upp vårt nya tema: Folk och rövare i Kamomilla stad
Intresset uppstod… (Barns inflytande)
Förskolan Körsbäret Handlingsplan Ht-10, Vt-11
Kamratstödjar konferens 5/ Dagen startade för kamratstödjarna när de anlände till Munkedals folkets hus. Kamratstödjarna blev incheckade och fick.
KKME – Livsfrågor Oktober 2007
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Föräldramöte 12 september 2011
Närvaro!!.
SSQ12-B Instruktioner Namn Datum Ålder
Att skriva sig till läsning
Ulla Wiklund 2013/Reflektum AB
Föräldramöte 11/ Välkomna till Syskonavdelningarnas föräldramöte 2011.
Kvalitetsäkring , avd. Holmen, Tullens förskola, Tema: Matematik i vardagen Varför matematik? Matematik används dagligen i många olika situationer.
Slöjd Presentation! Av: Malte Bergman.
Mattebanor År 2-3.
hej och välkomna EKVATIONER Ta reda på det okända talet.
Vi vill att varje 5 – åring som lämnar våra förskolor i Avesta kommun…
verksamhetsförklaring
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Vill du lära dig kort division?
Collage Vad är det?.
Den magiska tråden. Jag har gjort en höst halsduk. Den skulle vara varannan varm färg och varannan kall färg. Jag har bytt färg flera gånger.
Att hålla en presentation
Struktur och ledning Rektor Styrelse samt ansvar: Tony Roth, rektor
Naturvetenskap och teknik i förskolan
Mattebana i Holmedal.
FÄRGER Verksamheten ska utgå från barnens erfarenhetsvärld, intressen, motivation och drivkraft att söka kunskaper. Barn söker och erövrar kunskap genom.
, Hej, Nu har snart en termin gått av det här verksamhetsåret. Vi som jobbar med och för era barn summerar det pedagogiska arbetet på förskolan och konstaterar.
Lokal Pedagogisk Planering
Brev till Svalans föräldrar april 2013
Ekolle hösten 2013 TEMA: Vatten
Varför nio träbitar? Barnens funderingar - Jag ska tänka - Tavlan (whiteboard) Tror ni den fastnar där, undrar Annika. Annika provar och den trillar ner.
Förskolan Sandviks lärmiljöer utifrån läroplanen
Välkommen till Kattfots föräldramöte!
Att sälja Lions Quest-kurser till skolor /14.
Inledning Initiativet till värdegrundsarbetet kommer från de tio medverkande idrotter i Göteborg som började diskutera möjligheten för barn att prova flera.
Välkomna hit! Film – på vilket sätt är bedömning en (liten) del av all vår verksamhet? Kursplanens uppbyggnad. Skillnad strävansmål / uppnåendemål? Kunskapssynen.
Informationsmöte Furulidsskolan VÄLKOMNA! Furulidsskolan - med målet i sikte -
Teckna din seriefigur.
Vi upptäcker hur bollarna rullar. Idag tog vi med oss plankan och bollarna ut. Blir det någon skillnad? Hur rör vi oss med tjocka kläder och vantar på?
Livskarriär Din väg mot ett arbete som kommer att göra dig lycklig.
FLISAN! Här får vi följa med Flisan som ska besöka Hörselverksamheten och göra en hörselkontroll. Häng med!
Google SketchUp Del 1.
 Långsiktig matematiksatsning  Projektförslaget är baserat på forskningsöversikter och kartläggningar  Varje enhet ska bedriva utvecklingsarbeten.
Herman & Brita Uppföljningsmöte Utskrivningsprocessen
Begreppen – flyta - sjunka
Formellt, skarpt och snyggt
Naturkunskap i förskoleklass
Välkommen till Nyckelpigans föräldrarmöte Vi som arbetar på nyckelpigan är Batol, Kristin & Veronica.
Konsten att samtala och leda ett samtal. Att vara en god samtalare och lyssnare Tittar på den som talar Spinner vidare på vad andra säger Håller sig till.
SAMTALSMETODIK – HUR NÅR JAG FRAM OCH SKAPAR KONTAKT.
Våra fyra ledord på Mariebergsskolan Trygghet Demokrati Lärande Glädje Trygghet Demokrati Lärande Glädje.
V37, 2016 Veckobrev för förskoleklasserna
V39, 2016: Veckobrev för förskoleklasserna
Mål v.12 Jag känner mig säker (grön) Oftast går det bra (gul)
Mål v.10 Jag känner mig säker (grön) Oftast går det bra (gul)
Introduktionsförskola i Rinkeby
Lektion 1:1 I vilka sammanhang kan det vara bättre att använda begreppet ”våld i nära relationer” än begreppet ”mäns våld mot kvinnor” – och tvärtom?
Viggen veckobrev v. 4 Pedagoger: Mia, Jossan och Linda
Verksamhetsbeskrivning
Helhet och allsidighet
Det är eftermiddag och Wilma och Hugo har precis kommit hem ifrån skolan. De ska snart iväg till sin träning, men måste göra sin läxa först. – Vi måste.
Presentationens avskrift:

Månadsbrev oktober 2013 Måsen Syfte Att låta barnen uppleva nya tekniker och spännande material samt fortsätta ge barnen matematiska begrepp. Process I det estetiska arbetet har barnen fått pröva att måla på plast vilket är en ny teknik för barnen. Vi har målat med färgen orange som är en ny färg för barnen och samtalat kring färgen. Dessutom har vi målat med färgerna röd och gul. Barnen har också limmat fast löv och andra material på samma målning.Vi har reflekterat tillsammans med barnen när vi tittat på den färdiga målningen samt kring bilder som tagits på barnen när de målat. Projektet: Med utgångspunkt i sagan Ut och gå har sidorna med fordon fascinerat barnen och de nya fordonen som vi köpt in i samband med detta har bidragit till fin lek och vi har haft möjlighet att träna matematik på olika sätt. Ex. har vi räknat antal bilar, vi har tittat på storlek stor – liten, vi har talat om att lastbilen kör framför, någon kör bakom etc. När vi berättar sagan ställs barnen inför utmaningar, t.ex när de får välja 2-3 saker att lägga ner i lådan

10/12 på förmiddagen gruppfotografering 12/12 kl. 7.00 Luciafirande Reflektion Vi ser och hör att barnen börjar känna igen färgerna röd och gul. Barnen associerar också till sagan Ut och gå när de målar genom att måla ”slingervägen”. När vi reflekterade tillsammans kring bilderna då vi målade upptäckte vi också en ny färg nämligen rosa. Vi pratade om hur färgerna hade blandats med varandra och hur vi fått fram denna färg. Vi ser att barnen är duktiga på att dela med sig av färger och material till varandra. De inspireras också av varandra och vill pröva det som kompisen gör. Barnen har blivit duktiga på att räkna och flera barn kan räkna till mer än tre. Vi ser stor koncentration och glädje när barnen ska välja ut ex antal saker ur rekvisitan i sagan Ut och gå. Barnen väntar på sin tur och följer intresserat vad kompisen väljer för någonting. Vi kommer fortsätta att träna olika matematiska begrepp. Vi påminner om: 20/11 stängningsdag 10/12 på förmiddagen gruppfotografering 12/12 kl. 7.00 Luciafirande