Det här är ett samverkansprojekt med församlingen i Fukeni i Tanzania

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Speldosan.
Advertisements

Livet på bondgården Sjövik -berättat av kossan Linda.
Bön صلاة Sannerligen, om någon säger till berget här: Upp och kasta dig i havet! och inte tvivlar i sitt hjärta utan tror att det skall gå som han säger,
Inom Al-Anon är vi alla lekmän...
Ny frikostighet Filipperbrevet. Paulus tar emot – och ger…  Tar emot Jesu tilltal  Ser klart  Får förlåtelse  Får förtroende.
Soldater i trettioåriga kriget
Hilda Androls Egen nedladdning – nuläge och framtid.
E N DEL AV VÅRT SAMHÄLLSENGAGEMANG. SAMHÄLLSENGAGEMANG OCH HÅLLBARHET  CSR - Självklarhet och en konkurrensfördel  Bra sätt att sprida vårt goda namn.
Härnöstudier.
Används i Sverige i huvudsak bland grupper från Östafrika, särskilt somalier. Säljs som färskvara och måste konsumeras inom några dygn.
Ungas frågor om alkohol och droger
Vincent Van Gogh.
hållbar utveckling över gränserna
Projekt Strandpaviljongen
Jenny Nyström.
Dramadagar för årskurs 8. Årskurs 8 på Skogstorpsskolan har haft möjlighet att träffa och arbeta med författaren och dramapedagogen Marie Chantal Long.
Omsorg Projektet: Bättre introduktion genom kommunal samverkan
En schweizerkniv i Järfälla kommun
Vägen till en bra novell
Innehåll Profeten ’Isa (Jesus) Introduktion Profeten Nuh (Noa)
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Vuxenutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008, antagen.
Förintelsen.
Operation dagsverke 2013 Jag är här för att vår skola har valt att engagera sig i Operation dagsverke och jag kommer att pratat om det här: UNICEF Om UNICEF.
BHV studie om prevention av lägesbetingad skallasymmetri
VAL 06 Spelar det någon roll om borgarna styr?. VAL 06 VAD VALET INTE HANDLAR OM.
Hunger. Något att bita i? är Kyrkans Utlandshjälp nya tvååriga temakampanj ( ). Temat för kampanjen är matsäkerhet. Hunger. Något att bita i?
Vi är med i Grön flagg. Varför är vi med och hur funkar Grön flagg?
Kulturforum Västernorrland
Den äldsta tiden i människans Historia f. Kr f. Kr
Anne Frank Historia.
Resultat Införandet av rapporter uppskattas och ses som mycket värdefullt av personalen. Personalen känner sig tryggare och bättre informerade. Alla tar.
Välkommen till årets Ordförandeseminarium 4 – 5 oktober 2014 Här möts vi som vill göra skillnad! 1.
”Jag vill vara konstruktiv i debatten”. ”Jag vill inte vara en papegoja och upprepa vad andra sagt i syfte att höra min egen röst…även fast den är trevlig.
Rätten att gå i skolan Funktionshindrade 90% av funktionshindrade i Afrika går ej i skolan Ursprungsbefolkningen Vietnam: Skrivkunigheten är 87, hos ursprungsfolk.
Dövas Afrika Mission - ett teckenspråkigt arbete
I Finland och Sovjetunionen. När inbördeskriget tog slut fanns det ca fångar utspritt i Finland. Det allra största fånglägret fanns i Tavastehus.
Det var en gång en man som  inte var nöjd med sitt redskap.
Ny svenskakyrkan.se.
Susanne Wickberg Lena Andersson Lotti Orwelius Patientinformation.
Resumé av handläggning Resumé av handläggning ärende Alf Susaeg./.Österåkers kommun.
Kina ett U-land? Enorm ekonomisk utveckling, risk att man ser ner på Kina som en kommunistisk diktatur. Stora problem... Men samtidigt måste vi inse att.
Inger James Örebro universitet. Fyra delstudier Hur familj, närstående, vårdpersonal skapar kunskap och förståelse i svåra komplexa situationer då liv.
Österåkers Lanthandelscenter 1998 stängde lant- handeln i Österåker Nu fanns bara kyrkan och skolan (1-6) kvar 1999 engagerar sig ICA och LRF i vår idé.
Skolmiljö inflytande, stöd från lärare, mobbingförebyggande Skoljämförelser, 2012 (Ekebyhovsskolan åk 7, finns inte representerade. Ej heller Birkaskolan.
Trafikmiljön vid Bodestorpsskolan
Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda.
Förväntansdokument Finnbacksskolan
Barn i ekonomiskt utsatta hushåll Cecilia Karlsson, Folkhälsocontroller.
I samarbete med Arbetsförmedlingen och kommuner i Stockholms län Consensio- Kompetensutveckling i samspel.
Consensio- Kompetensutveckling i samspel
Leoparden Leoparden är ett av dom fyra stora kattdjuren i familjen Panthera. Leoparden är en väldigt duktig klättrare och kan bli upp till 1- nästan 2.
Sverige är ett fattigt land. 3miljoner människor
Cyberbullying/ Nätmobbning
Möte hos Österåker Östra Ryds församling Möte hos Österåker Östra Ryds församling Utdrag ur bildspel från möte hos Svenska kyrkan. Deltagare Kenneth.
Soldater i trettioåriga kriget
Möte hos Österåker Östra Ryds församling Möte hos Österåker Östra Ryds församling Utdrag ur bildspel från möte hos Svenska kyrkan. Deltagare Kenneth.
Judendomen Emmy Hanna Nathalie.
Gemensamt kartstöd för Blåljus Det kan bli verklighet ! Hitta rätt!
Kajsa och mormor i Danmark av Cajsa och Hannes. Det var en fin sommardag. Kajsa skulle gå ut och sälja kolor på torget.
Dagsverksinsamling I dagsverket hjälper du nepalesiska barn att gå i skola och familjerna att hålla ihop. Du kan vara med i insamlingen genom att arbeta.
Sammanställning av föräldraenkät Synostosmottagningen
Kyrkan Medeltiden åk 4 del 3.
Skolmat Namn på föreläsare.
Bellas besök i Bräcke.
Domstolen under medeltiden Häxprocesserna
Ungdomsenkäten Om mig hälsa och livsstil bland ungdomar i Östergötland
Bättre folkhälsa genom skolframgång
Domstolen under medeltiden Häxprocesserna
Vad behöver vi sluta med? Vad behöver vi börja göra?
Tveka inte att ta kontakt med vem som helst
Presentationens avskrift:

Det här är ett samverkansprojekt med församlingen i Fukeni i Tanzania Det här är ett samverkansprojekt med församlingen i Fukeni i Tanzania. 2003 togs initiativ till att starta ett minimejeri i byn på Kilimanjaro. Österåker-Östra Ryds församling stödjer detta projekt ekonomiskt tillsammans med Danderyds och Spånga församling.

Prästen Kennedy Kisanga besökte oss 2007 och då började samarbetet med hans församling. Han är djupt engagerad i kampen mot Tanzanias tre stora fiender: fattigdom, sjukdom och brist på utbildning.

Kennedy visste att om skolbarnen fick mjölk regelbundet så förbättrades deras hälsa inlärningsförmåga och närvaro i skolan. Därför startade han minimejeriet.

Samtidigt fick familjerna i området möjlighet att utöka sin knappa inkomst genom att sälja mjölk . Här vid vägens slut uppe berget kommer en familj med dagens mjölk.

Mjölkens kvalitet kontrolleras innan den fraktas till mejeriet

I mejeriet pastöriseras mjölken.

Mjölken paketeras i plastpåsar till skolbarnen

Barnen från skolan hämtar mjölken i mejeriet.

Nästan 3000 barn i 7 skolor i området får 2,5 dl mjölk två gånger i veckan.

Utbildningen i insemination för Naiman och den motorcykel han behöver för att ta sig fram på Kilimanjaros sluttningar har betalats av vår församling. För 2011 är vår målsättning att tillsammans med Danderyds församling ge mejeriet en ny mjölkbil. .

Bidrag till mjölkprojektet tas gärna emot på Österåkers-Östra Ryds församlings plusgirokonto 10 11 94-9. Märk talongen Moshi/mjölkprojektet