Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Dramadagar för årskurs 8. Årskurs 8 på Skogstorpsskolan har haft möjlighet att träffa och arbeta med författaren och dramapedagogen Marie Chantal Long.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Dramadagar för årskurs 8. Årskurs 8 på Skogstorpsskolan har haft möjlighet att träffa och arbeta med författaren och dramapedagogen Marie Chantal Long."— Presentationens avskrift:

1 Dramadagar för årskurs 8

2 Årskurs 8 på Skogstorpsskolan har haft möjlighet att träffa och arbeta med författaren och dramapedagogen Marie Chantal Long. De fick tillfälle att leka, att testa nya saker och prova nya uttrycksmedel. Här gällde det att kommunicera med kroppen och att våga stå i centrum.

3 Gester och mimik fick ge uttryck för: * Känslor * Tankar * Handlingar * Skeenden

4 Dramaövningar är ingen dans på rosor; här gäller det att anstränga sig och ta ut svängarna och förhoppningsvis även finna en njutning och en harmoni i detta.

5 Tack vare pengarna från Statens Kulturråd har vi möjlighet att genomföra en aktivitet som denna. Det här läsåret har vi engagerat en lokal aktör, Marie Cantal Long, som givit oss en inblick i den kulturella sfären som ligger utanför skolans dörrar.

6 Länkar – läs mer  http://www.kulturradet.se/sv/bidrag/Skap ande-skola/ http://www.kulturradet.se/sv/bidrag/Skap ande-skola/  http://www.marie-chantal.se/ http://www.marie-chantal.se/

7 Källor  Samtliga foton togs då klass 8a träffade Marie Chantal Long.  Händerna, bilden på sidan 5, är hämtade från Clip Art.


Ladda ner ppt "Dramadagar för årskurs 8. Årskurs 8 på Skogstorpsskolan har haft möjlighet att träffa och arbeta med författaren och dramapedagogen Marie Chantal Long."

Liknande presentationer


Google-annonser