Vision för en vacker skärgårdsö under utveckling

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Om KBN från Gothia Forum
Advertisements

Geografi Henrik Carlsson.
Mårten Lagergren Gysinge 5 oktober 2011
Vilken riktning och hurudana tjänster ?
Presentation av Stiftelsen Tryggare Sverige. 2 Tryggare Sverige - en ny aktör inom trygghetsområdet •En professionell NGO (non governmental.
Kultur för alla – gäller det mig
Hälsosamma Sverige. Arbetsgruppen •Filippa Reinfeldt, Ordförande •Saila Quicklund •Inger René •Carl-Johan Sonesson •Jenny Petersson •Rasmus Törnblom •Johan.
För drygt 30 år sedan - i mitten av 70-talet - kostade sjukvården i USA och Sverige mest i världen som andel av BNP - ca 9 %.
Skaf Skaftöpartiets vision Att med gemensamma krafter skapa en positiv Ö-känsla där alla samarbetar, formar och utvecklar Skaftö till en.
Viktiga utgångspunkter
Läsplatta i undervisningen
Modellbeskrivning BID Eva Bamberg Jan 2013 Vårt arbete bygger på hållbarhet, kreativitet och inflytande och harmonierar med Lerums vision att bli Sveriges.
Vision 2025 Foto: Hanna Maxstad I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling – för liv, lärande och företagsamhet. Lust är passion,
Dagens och framtidens seniorer och deras framtidsförväntningar
Vision Östra Göteborg Med sikte på år 2021
Vad innebär val av vårdenhet?
Levnadsvillkor och resursfördelning
Vision Braås Samrådsgrupp
Information EFS-gården 27 oktober 2010
© 2013 ANTROP Resan genom äldrevården och äldreomsorgen i Uppsala län Hur kan vi göra den bättre?
Kortversion av BOSTADSPOLITISK STRATEGI
Svenskt Lantmäteri en viktig grund för det goda samhällsbygget
Resmål och resvägar Val av transport.
Tekniska Verken och Linköpings universitet som regional motor för en hållbar utveckling
U t v e c k l i n g s c e n t r u m Chefsdagen 5/
Hur gör vi tandvården (mer) hälsoinriktad?
SCB:s medborgarundersökning våren 2007
Genomförandeplan för Dalarnas län inom området barn och vuxna med funktionsnedsättning (LSS) 2013 – april 2014.
Stina Randevall Hjärtstam
ETT GOLFSVERIGE I FÖRÄNDRING ANDERS HAMMARSTRÖM. Läget i Golfsverige Mellan 2003 – 2008  Tappat 30% juniormedlemmar  Tapp i alla åldrar upp till 40.
Och samverkansmodellen Dalarnas regionala kulturplan
TYNNINGÖ FÖP VA-FRÅGAN  Vart är vi idag? VA-frågan är en direkt följd av hur många som kommer förväntas bo på Tynningö i framtiden. Därför.
Västsverige (regionalt) Göteborg (lokalt)
Oktoberrapport Oktoberrapport
Kommunfullmäktige 20 april ÅRET SOM GÅTT Stort omställningsarbete Omstrukturering av kommunens äldreboenden Antalet skolor minskar Fördjupad översiktsplan.
Folkhälsoarbetet i Karlskrona kommun
Resultat: Vi ser en ökning av antalet tillfällen av utevistelse och promenader. Antalet boende som får erbjudande om utevistelse har ökat, under den tredje.
Ortsutveckling Bettna Stormöte den 9 oktober 2013 Välkommen!
Lag (2006:412) om allmänna vattentjänster (LAV). Länsstyrelsens uppgift Länsstyrelsen utövar tillsyn över att kommunerna fullgör sina skyldigheter enligt.
Förslag till resultatmål från och med Den sårbara familjen -Andelen som är behöriga att söka till gymnasieutbildning efter avslutad årskurs 9, ska.
Vattnet, vår viktigaste resurs!  Vi dricker samma vatten som dinosaurierna  Alla kommande generationer kommer att dricka samma vatten  Utan vatten inget.
Förslag till verksamhetsplan med ekonomisk plan för 2014 RF-stämman 2011 beslutade attuppdra till RS att, efter samråd med DF, klargöra och fastställa.
Evolution Sid
Region Norrland Vision och mål för kollektivtrafiken Arbetsmaterial för Norrstyrelsens trafikarbetsgrupp.
Enheten för regional tillväxt, Näringsdepartementet
Simidrott för alla SSS Vision SSS verkar för simidrott och hälsa för alla genom att; Simidrott ska vara det självklara valet av idrott, där.
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 2 september 2013.
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 18 november 2013.
Ann-Ci Jonsson Akademi Norr.
Välkommen till LD Hjälpmedel
Indikatorer och mål. Varför mäter man? Inga mål utan mätning Ingen mätning utan analys Ingen analys utan åtgärd Ingen åtgärd utan kommunikation.
Bygd o stad i balans. Möjligheternas Örnsköldsvik- en hållbar och tillgänglig landsbygd för företag att verka i och för människor att leva i och besöka.
1 Det kommunala uppdraget! 2 Verksamhetsidé för SKL En fråga om demokrati. SKL är en arbetsgivarorganisation för kommuner och landsting.
ALLA BLIR VI ÄLDRE! VILL DU TA MAKTEN ÖVER DITT ÄLDREBOENDE? KOM PÅ INFOMÖTE I BYGDEGÅRDEN SÖNDAGEN 12 MAJ KL
VÄLKOMMEN. Synpunkter från möte med ÖTV 6/2 Bra idé, men fel placering. Bra föreningsform Snygg arkitektur ”Fel” arkitektur; borde vara mer av röda.
1:a advent 2006 Vision Gotland 2025 Tre minuter om Gotlands framtid.
Kristinehamn 2030 – den vänliga och nyskapande skärgårdskommunen.
Vision 2030 Resultat från medborgardialog. En vision i sitt sammanhang (schematisk) Vision 2030 Prioriterat område 1 Prioriterat område 3 Prioriterat.
Medborgarundersökning Vision och mål Genomförande Vision och mål Systematiskt kvalitetsarbete i Leksands kommun.
TillgänGlighets-arenan fånge i sitt eget hem – att åldras i otilLgängliga bostäder, 13.45–14.45 fredrik von platen, arkitekt sar/msa sakkunnig Bostäder,
Coaching.
V I S I O N Bättre, Starkare och Roligare Sigtuna IF Fotboll
Välkommen till skärgården
Attraktiv Hemtjänst Om rambeslut.
Heby kommuns kvalitetspolicy
Bostäder anpassade för äldre?
Omställningen av hälso- och sjukvården
KPR april 2018.
Om framtida huvudmannaskap för Vägar, Vatten och avlopp yttre Brevik
Resurser och genomförare!
Presentationens avskrift:

Vision för en vacker skärgårdsö under utveckling Tynningö Vision för en vacker skärgårdsö under utveckling

Dagsläget Sommarö med ett ökat antal fastboende Kommunikationer C a 100 hushåll med c a 500 permanentboende Kommunikationer Allmän färja till Värmdö sedan 1/1 2013 Vaxholmsbåt till hemkommunen Infrastruktur med förbättringspotential Två allmänna större vägar Enskilda vägar med särskilda vägföreningar Vatten- och avlopp Enskilda med c a 280 förelägganden Aktivt föreningsliv och engagerade bofasta som vill utveckla ön Del av Vaxholm och som länge har känts nedprioriterad av kommunen

Framtiden En ökning av antalet permanentboende är att förvänta! Av detta följer att vi kommer att se både fler unga och fler gamla på ön. Därför vill vi: medverka till att Tynningö blir en attraktiv och trygg plats att bo och bosätta sig på; både som ung, äldre och gammal! utveckla ett nära samarbete med näringsliv och servicefunktioner i kommunen! att kommunen aktivt medverkar till att befrämja denna utveckling!

Hur vill vi att det skall vara att bo på Tynningö? Det skall vara tryggt och enkelt att bo på Tynningö oavsett ålder genom att: Vi har bra och anpassade kommunikationer till och från ön till rimlig kostnad Vi fortsätter att ha och utveckla möjligheter till idrott och rekreation på ön som tilltalar alla Vi har en fungerande barnomsorg/förskola på ön Vi, oavsett säsong, kan driva servering och handelsbod som även kan erbjuda annan service som t ex ombud för apotek, systembolag, post, bank och annan service Vi etablerar ett äldreboende på ön som gör det möjligt att bo kvar på ön så länge man vill och kan Om så krävs skall det finnas förutsättningar att ”överleva” längre tid på ön utan att lämna densamma

Hur skall vi nå dit? Vi avser: I allt vi gör säkerställa att ön och dess resurser är till för alla oavsett fullt frisk, funktionsnedsättning eller andra förutsättningar I allt vi gör ta miljömässiga hänsyn och skapa förutsättningar till ett miljövänligt liv och leverne Skapa trygghet för de boende genom att vi har nära och snabb tillgång till resurser för hemtjänst, sjukvård mm inkluderande fungerande och tillförlitliga jourtransporter till fastlandet På sikt etableras ett äldreboende på ön Förbättra boendeförutsättningarna genom förbättrad infrastruktur som t ex Kommunalt VA eller annan fungerande gemensamhetslösning Bredbandsutbyggnad Breddning av vägar och att enskilda vägar övergår till allmänna Bygga gång- och cykelbanor Utveckla våra fina bad både i Maren och i Saltsjöns olika badplatser Utveckla våra motions- och vandringsleder Utveckla Bygdegården till att bli den naturliga och attraktiva samlingspunkten, oavsett om man är permanentboende, sommarboende eller tillfällig besökare Utveckla Bygdegården som resurs och med denna som utgångspunkt kunna erbjuda arbetstillfällen på ön. Häri kan ingå plats för bl a Förskola Servering Annan näringsverksamhet