Att tänka på inför redovisningen

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Året var 2004, I en liten stad vid namn Laholm
Advertisements

Det första du bör göra är att rita horisonten
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
HJÄRNAN.
Att tänka på då man har en muntlig presentation med ppt
Historien om Antiken i Grekland.
Viktiga ord Tes Argument Motargument/ replik Huvudåsikt Ämnet/rubriken
Järnåldern För ungefär 500 år f Kr och fram till ungefär 1000 e Kr var det en tid som hette järnåldern.
Bronsåldern.
Muntliga nationella prov i svenska
Retorik Konsten att tala Hur håller man ett bra argumenterande tal?
Hej på er alla! ETT STORT TACK för den fina blomman med tillbehör. Jag ska njuta av den en vacker sommarkväll i min trädgård.
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Aktör / Struktur.
Vi vill sända denna lilla saga som en extra tanke till julen
1) Ni har kommit överens om att barnet ska ta bort sin tallrik från bordet efter måltider. Det går bra ibland och ibland inte. Den här gången går ditt.
Hur du skriver en bra historia
Slöjd Presentation! Av: Malte Bergman.
Informationssökning & Källkritik
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Intervju inför ViV-projektet.
En annan stor förändring… i människors liv som inte hände för sååå länge sen var när vi förstod att jorden snurrar runt solen. För ca 500 år sedan trodde.
Världens 7 underverk.
- Vikten av att kunna sälja in sin idé
Att hålla en presentation
Skriv till jag säger stopp, sen läser ni upp.
I taket lyser stjärnorna Johanna Thydell
Vad är du för typ av person?
Hur presentera och opponera?
Jag vill känna mig som en kvinna En modern saga. På en flygresa över atlanten kommer planet in i en riktig storm. Turbulensen är hemsk och det blir ännu.
Konsten att lyckas med sina studier
Retorik Konsten att tala Hur håller man ett bra argumenterande tal?
Föredragsteknik.
socionom och journalist kommunikatör
Debattera.
Linnéa. Gode Gud Jag skriver för att säga förlåt för att jag var arg igår när du ignorera mina böner och ingenting blev som jag ville.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
LEDARSKAP & METODIK Kristina Yondt
Ordkunskap Ord och begrepp som används för att uttrycka känslor, kunskaper och åsikter. Ords och begrepps nyanser och värdeladdning.
SIM TEAM.
Studieteknik och inlärning
Mål:  Börja arbeta med grundkursen i demokrati.  Avsluta arbetet med I Stormens öga (9.00). Metod:  Enskilt arbete med frågor om demokrati.  Diskutera.
DEN MAGISKA DÖRREN.
En dam gick till prästen.. „Fader. Jag har ett problem. Jag har två talande honpapegojor och dom säger bara fula ord."
Föräldramöte årskurs 6 2 mars.
Retorik- Konsten att tala
Ärtan på Prinsessan Av Embla Björk.
Kolonialism s
Det är en exempel av framtidens datorer men före jag riktigt går in på det ska jag berätta om för i tidens datorer! Framtidens Datorer!
Retorik och retoriska knep
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Djurquiz Start. Vad är det här för djur? giraffelefantmonster.
Motivationen att lära sig svenska
Retoriska arbetsprocessen
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Retorik och retoriska knep
Av: Linus, Clara och Agnes!
Socialpsykologi.
Presentation av Ta ej bort detta. Om du gör det är det brott mot våra regler. Reglerna hittar du under sidan OM KLASSKLUR. Läs de innan nedladdning.
Olika sätt att resonera kring hur människor bör handla
HÖSTAKTIVITETER -15/16.
Linnéa Anglemark Språkverkstaden Muntliga framställningar Att presentera sitt ämne inför publik 1.
© Författarna och Gleerups Utbildning AB. Detta material ingår som en del i lärarmaterialet till Språket och berättelsen. Informerande tal Syftet med ett.
Presentationsteknik Tips och råd Would you like to take a bite ?
Trivselregler P07-Furulund
På den här bilden, marken (vattnet) stannar där linjen är
SV: 9:05-9:45 Tyst läsning Presentationsteknik
Retorik Konsten att tala Hur håller man ett bra argumenterande tal?
2013 – ÅK1 – version 1.
Medeltiden –den mörka tiden?
Presentationens avskrift:

Att tänka på inför redovisningen Talkort, förberedelser, röstvolym, kroppshållning och ögonkontakt

Förberedelser Skriv ner vad du ska säga ordagrant DU MÅSTE ÖVA! Skriv som du pratar, inte som du skriver DU MÅSTE ÖVA! Läs igenom föredraget HÖGT hemma. Tid? Nervös = pratar fort och otydligt Ju mindre du övat, desto mer nervös kommer du att vara och desto sämre resultat kommer det att bli.

Talkort När du har skrivit ner alla fakta du behöver, är det dags att skriva talkort. Talkorten är till för att du ska hålla koll på vad du ska säga, utan att behöva mängder med papper. Glöm inte numrera! Skriv in när du ska visa bilder och när du ska pausa! Skriv som du pratar!

Exempel: Medeltiden Fakta: Talkort: Visa bilder på hus och kläder Medeltiden varade ungefär år 200 f. Kr till 1400 e.Kr. Att det är så många år beror på att medeltiden började olika tidigt i olika delar av Europa. Att det kallas medeltiden beror på renässansen. Renässansmänniskorna tyckte att Antiken och Antikens ideal var det bästa och att man borde sträva efter att skriva och tänka som man gjorde då, i det gamla Romarriket och gamla Grekland. Man tyckte att Medeltiden, med sina riddarideal och starka kyrkliga tradition var hemskt gammalmodigt och mossigt. Man tyckte nästan att man helt skulle kunna glömma bort den. Därför kallade man det för Medeltiden, tiden som låg emellan det som var bra, Antiken och dom själva. Renässansen målade upp en bild av Medeltiden som efterbliven och mörk, att människor var lågutbildade, lite dumma och vidskepliga. Att kyrkan förtryckte och gjorde folket obildade. Men den bilden stämmer inte riktigt. Många fler än man förut trodde kunde läsa och det var inte riktigt så mörkt och dåligt som Renässansen ville få det till. Talkort: Visa bilder på hus och kläder Fråga om de kan se vilken tid jag ska prata om Medeltiden Ca 200 f.Kr. – 1400 e. Kr. Pga att den började olika tidigt Medeltid pga Renässansen gillade Antiken Ville glömma Medeltiden Mörk bild I onödan Många kunde läsa

Röstvolym, ögonkontakt och kroppshållning Tala tydligt, gärna långsammare än du brukar Tala lagom högt så att du hörs ända längst bak Använd magstödet Ögonkontakt Titta på publiken! (Eller ovanför publikens huvud…) Kroppshållning Stå rak i ryggen och en bit framför tavlan Håll i talkorten, det känns tryggt Ingen märker darrande knän mer än du…