CHPS AB Stockholm Hornsgatan 180, 117 34 Stockholm0733 712 Hos oss får du lära dig att:  Skapa och förändra.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Advertisements

Är du vår nya kollega i Stockholm?
Heart to Change – att leda förändringsarbete
Samband mellan stress och kommunikation
Yrkeskrav inom funktionshinderområdet
BARNETS ANDLIGA UTVECKLING Anna Ekvall & Magnus Sternegård
Coachande ledarskap som mentor
Nulägesanalys genom frågor
Vi utvecklar människor. Människor utvecklar företag Utvärdering Säljutbildning Öppen utbildning Vt 2010 Utbildare: Johan Skogström Plats: Consensus Utvärderingen.
KOLLEGIAL HANDLEDNING REFLEKTION TILLSAMMANS I ARBETSLAG
Vem i kommunen har de haft kontakt med? På vilket sätt?
Barnanpassad utredning
Individuellt lärande tillsammans
Patientenkät sommaren -13
Hålltider för dagen 9.00 Kaffe 9.30 Inledning, start
Välkommen till Ungdomssamling!
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
Läsfrämjande inom studieförbunden Kultur i Väst
Två år sen jag gjorde ett bildspel. Förra julen var jag i en process, då jag fick besked att jag inte skulle få ta över vandrarhemmet, vilket gjorde att.
Åk 9 - året då det händer -.
Familjehem och föräldraskap
Personligt brev – din egen form av marknadsföring!
Utvärderingens resultat. Både förutsättningar och individuella aspekter har betydelse för hållbarhet • Förutsättningar i form av: • krav i arbetet • relation.
Kräkseminarium Bo Ahrenfeldt
BEANS NÖJD KUND INDEX (e-survey undersökning)
Hur tänka och göra som processtödjare
Migrationsverket - Asyl, besök, bosättning, medborgarskap medarbetare
Acando föreläsning Uppsala caseakademi
Idrottspsykologi IGU tillfälle 3
En introduktion till SEB Way
VIBF,s Utbildningar. Våra utbildningar är: Ledarutbildningar. (Bul)
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Konsten att leda sig själv
Det finns många bildspråk !
Plug In riktar sig till elever som avbrutit eller riskerar att av bryta gymnasieskolan. Nationellt är frånvaron hög, närmare 30 %, för Västerbotten ligger.
Patients' experience of important factors in the healthcare environment in oncology care. Browall M, Koinberg I, Falk H, Wijk H.
Våga vara chef - en trestegsutbildning för chefer och ledare
Malin Junerfält Mitt Syslöjdsarbete.
Dialogkort - arbetsmiljö och hälsa
Det kreativa konceptets användning i rekryteringsannonser
Kvalitetsarbete Lindängehus förskola.
Rapport till Örebro läns landsting om Medarbetarundersökning
Tillbaka till början… Ur ansökan: Huvudproblemet, som projektet ska bidra till att lösa, kan sammanfattas i att det inom organisationerna finns okunskap.
Barnens egna ord om sin psykiska ohälsa
Musik: Nightengale Serenade
Utveckla din organisation - ska du anställa? -. Fundera kring Vad vill du ha hjälp med? Hur kan du beskriva det du behöver så att det lockar rätt kompetens?
Skärp dig! – Hur svårt kan det vara att förändra?
+ stadsplanering Dansande robot!. + Motivering Vilken plats valde du, och varför?
Länsgemensam ledning i samverkan
Nycklarna till framgångsrik stresshantering. Anmäld dig redan idag om du …: … känner att du provat allt och vill ha ”nycklar” som verkligen fungerar …
Välkomna till Kommunikationsplanerin g Linköping 7/12.
Music: Nightengale Serenade
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
Arbetsförmedlingens insatser för dem som deltagit i programmet arbetslivsintroduktion Siri Persson Avdelningen Rehabilitering till arbete, Strategienheten.
För mer information om kursen eller för bokning, kontakta oss på eller Mål (Önskat Utfall) Större insikt.
Skolutveckling via digitala medier
SKOP Rapport till Örebro läns landsting om Medarbetarundersökning 2011 SKOP:s arkivnummer: S21DEC11 Psykiatri PPH - Läkare, tillsvidareanställd, spec.komp.
COPE – föräldrautbildning Erfarenheter från Linköping 1999 – 2003
Respekten för människan
Lärande i arbetslivet. kombinerar ett individuellt och ett organisatoriskt perspektiv syftar till att utveckla en individuell förmåga att ta kontroll.
1 Inför den skolförlagda utbildningen. ”Den nya gymnasieskolan i ljuset av en reform”
Debattartikel.
” Deltagarna vågade dela med sig av personliga saker tack vare att kursledaren ledde kursen på rätt sätt. ” Kommentarer från Consultus öppna kurser.
Västernorrlandsmodellen används för att lyssna till barn som brukare
Arbetsmiljöarbete Service- och bemötande
1EB003: Individen och företaget Medarbetarskap Anna Alexandersson, Jonas Stjernquist,
Fontänhögskolan En modell för utbyte av kunskap och erfarenhet - blandning av teori och praktik.
Certifieringsutbildning DISC
Dialog för naturvård Claes Svedlindh Naturvårdsverket
Presentationens avskrift:

CHPS AB Stockholm Hornsgatan 180, Stockholm Hos oss får du lära dig att:  Skapa och förändra en kultur.  Ändra en jargong i en grupp eller organisation.  Arbeta med förändring i små och stora organisationer.  Arbeta med förändring på individnivå.  Ta hand om och kommunicera med olikheter.  Kunna bemöta beteenden som du inte gillar.  Skapa och behålla energi.  Filtrera framgångsnycklar i en förändringsprocess.  Hantera konflikter och stress hos dig och andra.  Skapa drivkraft hos dig och andra.  Förändra tillstånd på individ och gruppnivå, Vill du arbeta som förändringsledare?

CHPS AB Stockholm Hornsgatan 180, Stockholm Vi utbildar dig till yrkeskompetens - Förändringsledare Det finns alltid en kultur på en arbetsplats, frågan är om den skapats medvetet eller kommit till av en slump. En annan fråga är om kulturen är ett stöd på vägen mot önskat resultat eller om det finns något som hindrar och bromsar. En kultur visar sig bland annat i jargongen mellan medarbetarna – och den har direkt påverkan på deras prestation. I vår utbildning till förändringsledare går vi bland annat igenom hur man kan utveckla kulturen så att den är ett stöd för medarbetarna att ta tillvara all sin kompetens. Inga förkunskaper Det krävs inga akademiska förkunskaper, bara erfarenhet från eget chefs- eller ledarskap. Vill du arbeta som förändringsledare?

CHPS AB Stockholm Hornsgatan 180, Stockholm Vill du arbeta som förändringsledare? Några ord från tidigare utbildningar…. Anneli Bjerkne, Samhällsstrateg Skövde kommun Vi fick lära oss en arbetsmodell som fungerar lika bra i en yrkesvardag som i privata livet, på individnivå som gruppnivå och lika bra i utförareled som i ledningsgrupp. Det tycker jag är styrkan i hela CHPS modell. Med väl underbyggd teori, som knyter samman olika aspekter av ledarskap och individuell utveckling, och en professionell och mänsklig inramning i form av Tjolle och Karins gruppledarskap, upplevde jag att kursen utvecklade mig lika mycket som människa som ledare. Därför kan jag rekommendera den varmt. Annika Bogfors, Group Manager Astra Zeneca Den mest utvecklande utbildning jag någonsin gått! Jag har fått verktyg och kom- petens med mig som gör att jag nu känner att jag kan gå ut och arbeta med grupper – och skapa förändring som består! Men inte bara i arbetslivet, utan även privat. Rent personligt har utbildningen inneburit en ny och otroligt spännande resa i min egen utveckling. Det har varit en förmån att få ta del av CHPS fantastiska erfarenhet inom området! Kenneth Öberg, VD Svenska Fotbollsakademin På alla sätt vill jag rekommendera CHPS Förändringsledarutbildning. Utbildningen är så mycket mer än vad namnet indikerar. Till min roll som ledare har jag tagit med mig mängder av värdefulla synsätt, metoder och verktyg som gör skillnad. Dessutom och kanske mer otippat har utbildningen haft en mycket stor betydelse på ett personligt plan när det kommer till förhållningssätt och personlig struktur. Med facit i hand önskar jag att utbildningen korsat mina vägar tidigare.

CHPS AB Stockholm Hornsgatan 180, Stockholm Upplägg Del 1Månad 1 två dagar Del 2Månad 2 två dagar Del 3Månad 3 två dagar Del 4 Månad 4 två dagar Del 5Månad 5 två dagar. Dag och dag Plats Meta Noova, Götgatan 11., Stockholm Litteratur Good to Great, Collins De 7 vanorna, Steven R. Covey Övrig text och litteratur fa ̊ r du under utbildningen Yrkeskompetens För att erhålla certifikat till förändringsexpert krävs 100% närvaro samt ett avslutande examensarbete. Anmälan Karin Nyberg Tjolle Ström Bli förändringsexpert Vill du arbeta som förändringsledare?