SPF, Sveriges Pensionärsförbund är en medlemsorganisation för alla som har rätt till pension oavsett ålder. SPF är politiskt och religiöst obundet. Organisationen.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
AKTIESPARARNA ÖSTERSUND Presentation
Advertisements

Kommuner & landsting. Så funkar det Riksdag och regering har lämnat över en del av sin makt till Sveriges kommuner. Alla som bor och är folkbokförda i.
Bra villkor på jobbet Bli medlem i ett Sacoförbund – det tjänar du på
INTERNATIONAL INNER WHEEL
Rudolf Antoni SOM-institutet Göteborgs universitet Teatern i samhället.
Bra villkor för akademiker i staten
Vad gör vi? Tidningen ”Vägledaren – i utbildning och arbetsliv” 4 gånger/år Etiska rådet, Etisk deklaration Remissinstans gällande väglednings- och utbildningsfrågor.
 " Gränsen mellan folkbildning och utbildning – något som förenar eller skiljer?" Konferensen: Samverkan och flexibilitet för livslångt lärande 2013 Folkbildningsrådet.
Immigrant-institutet ¤ Immigrant-institutet är en frivillig organisation med syfte att vara ett nationellt forsknings- och dokumentationscentrum om invandrare,
Så tycker SPFs medlemmar
Till nästa vecka Läs i Millennium, s och svara på följande frågor:
Från teori till praktik
Påverkan och gemenskap
RBU finns i hela Sverige
Hammarö GK 2012.
SPF ARVIDSJAUR Norrbotten C:a 150 medlemmar MEDLEMSAKTIVITETSFÖRNYELSE (MAF-12)
Vad är SPF? Sveriges Pensionärsförbund, SPF är en politiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för personer berättigade till pension, oavsett ålder.
Rättvis skatt Sverige är det enda land i världen som beskattar pensionärer högre än löntagare ( Från Socialdemokraternas partiprogram) Per Ahnlund.
?  ! BÄTTRE GOLF FÖR ALLA. HUR ÄR SAMARBETET I ”Bästa bättre GK”? STYRELSE/ANSTÄLLDA STYRELSE/ANSTÄLLDA STYRELSE/MEDLEM STYRELSE/MEDLEM MELLAN KOMMITTÉER.
Tryggare ekonomi på äldre dar. Folkbildningsprojekt i att stärka äldres kunskap om ekonomi.
Veteranen – en pigg 70-åring Årets tidskrift 2010
Dialog inom hela SPF Dialog föreningar Dialog distrikt Dialog förbundet Gemensam viljeriktning.
Utveckla styrelsen och föreningen
Så styrs Sverige.
Demokrati och hur Sverige styrs
Det här har vi att erbjuda dig som medlem ! Dans. Dans är ett njutbart sätt att till fin musik umgås med nyktra och pigga människor från närliggande orter.
Hushållningssällskapet Norrbotten I snart 200 år har vi arbetat för att utveckla Norrbottens landsbygd och dess småföretag. Inom vårt rådgivningsbolag.
Val 2014 och riksdagen.
Folkbildningsprojekt i att stärka äldres kunskap om ekonomi Tryggare ekonomi på äldre dar.
Så hänger det ihop VISION VÄRDERINGAR MÅLBILDER
KURSER 2011 NRDATUMKURSNAMN Trafikombud Ordförandekurs Program-Rekryterings-Medlemsregisteransvariga Folkhälsoombud.
Vimmerby Kommun. Case: Hur arbetar offentliga arbetsgivare med personalklubbar? Hur finanseras de? Hur skulle Vimmerby kommuns personalklubb kunna arbeta?
Hur jobbar vi fram en MARKNADSPLAN? SPF-KURS Rune Kjernald.
INFLYTANDE VALFRIHET LIVSKVALITET. Vad är SPF Seniorerna?  SPF Seniorerna är en politiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för personer berättigade.
Föreningar-medlemmar- verksamhet Ledarkursen 2011.
Förnyelse-förändring! Beslut på kongressen 2011 Förbundet avsätter 2 miljoner kr varje år Stimulansmedel för utveckling, förändring och förnyelse.
Vårdbehov är påverkbara. Arbete Relationsarbete Motivationsarbete.
Viktiga ord och begrepp
JH Skyttesportförbund Agenda VadTidVem Inledning/presentation 10 minJH SSF/Leif Fakta om idrottsrörelsen Sverige och i länet 30 minLeif JH.
Framställning från partierna Hösten 1996 gjorde (S), (C), (Fp), (V) och (Kd) i Västsverige en framställning till regeringen om att få genomföra en försöksverksamhet.
SPF, Sveriges Pensionärsförbund är en medlemsorganisation för alla som har rätt till pension oavsett ålder. SPF är politiskt och religiöst obundet. Organisationen.
SPF Skånedistriktet Ragnar Lönnäng.
Varumärket SPF, Sveriges Pensionärsförbund. Varumärket är allt vi gör Varumärket är inte samma sak som en logotype, grafisk profil, slogan Varumärket.
Ola Nilsson Folkhälsoansvarig SPF:s förbundskansli SPF slår ett slag för det friska.
Styrelseutveckling i etapper Syfte: Utveckla och förnya styrelsearbetet i SPF Inspirera till utveckling av arbetsformerna Utveckla engagemanget och samarbetet.
Välkomna till Konferensen!. Vilka är ni? Ansvariga på distriktet.
Eva-Christine Öhman – Utveckling och utbildning
Vem gör vad i svenskt parlament?
För en bra utveckling och användning av läkemedel i Sverige.
VERKSAMETSPLAN 2011 distriktets roll Samordna Samordna Bistå och Stödja föreningarnas verksamhet Bistå och Stödja föreningarnas verksamhet Medverka till.
Idéstuga – samla en grupp med både nya och gamla medlemmar och ta tillsammans fram förslag på nya aktiviteter.
Välkommen till ordförandekonferens 17 september2015.
Tillsammans för ett rikare seniorliv!. SPF Seniorerna har en viktig roll genom påverkansarbete som ökar inflytande, valfriheten och livskvaliteten för.
Boende för äldre hbtq-personer Trygg på ålderns höst!
© Evald Larsson 2 Vad är SPF SPF är en politiskt och religiöst oberoende organisation som påverkar regering och riksdag men också landsting och kommuner.
RAPPORT OM MEDLEMSTAPP OM MEDLEMMAR SOM LÄMNAR SPF SENIORERNA OCH VAD SOM KRÄVS FÖR ATT VINNA TILLBAKA DEM WEBBUNDERSÖKNING , SEPTEMBER
Bra villkor på jobbet Bli medlem i ett Sacoförbund – det tjänar du på
Uppsala Senioruniversitet
Obbola IK.
Pensioner och försäkringar
FTFs inkomstförsäkring
Bra villkor för akademiker i staten
Fritid 2017 Brukarenkät socialförvaltningen.
KPR april 2018.
Ann-Marie Högberg Förbundsordförande
SÅ STYRS SVERIGE Demokratiska val vart fjärde år
TILL SPF SENIORERNA LEKSAND
INFLYTANDE VALFRIHET LIVSKVALITET 3 Vad är SPF Seniorerna? SPF Seniorerna är en partipolitiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för personer.
Uppsala Senioruniversitet
Vi är nästan medlemmar som tillsammans jobbar för att alla med hjärt- och lungsjukdom ska må så bra som möjligt. Riksförbundet HjärtLung.
Presentationens avskrift:

SPF, Sveriges Pensionärsförbund är en medlemsorganisation för alla som har rätt till pension oavsett ålder. SPF är politiskt och religiöst obundet. Organisationen har drygt 270 000 medlemmar, 830 föreningar, 27 distrikt och ett förbundskansli. .

SPF OCH ÄLDREPOLITIKEN SPF verkar för att Sverige har en bra äldrepolitik, för bland annat boende, sjukvård och ekonomi. SPF samverkar i Regeringens Pensionärskommitté och samtalar med riksdagens utskott, de politiska partierna och de olika statliga myndigheterna i äldrefrågor. SPF är remissinstans för regeringens förslag som rör äldre i samhället. SPF verkar i pensionärsråd i kommuner och landsting och bildar opinion i viktiga äldrefrågor.

Folkhälsa och kompetensutveckling SPF arbetar med folkhälsa och friskvård. De lokala föreningarna har mängder av aktiviteter. SPF arrangerar årligen ca nio riksmästerskap. Vidare står kompetensutveckling högt i kurs hos SPFs medlemmar. Föreningarna erbjuder en mängd studiecirklar, föreläsningar och kulturaktiviteter liksom intressanta resor, rundvandringar och studiebesök.

Gemenskap En viktig uppgift för de lokala föreningarna är att hitta olika aktiviteter som stimulerar till gemenskap. Enbart fantasin sätter gränser. Modevisningar och kåserikvällar förekommer liksom pimpelfiske, skoterfärder och kaffekalas

Som medlem i SPF får du bland annat Deltaga i vår förenings aktiviteter Stimulerande gemenskap med andra medlemmar Teckna förmånliga försäkringar Veteranen, SPF:s medlemstidning med 9 nummer per år

Det finns tre SPF-föreningar i Motala kommun: SPF Baltzar med ca 650 medlemmar SPF Boren med ca 300 medlemmar SPF Tylöskog med ca 100 medlemmar

Våra tre föreningar i Motala sorterar under Östgötadistriktet som har en stämma varje år.

SPF Baltzar har sin verksamhet i Motala centralort med många aktiviteter …

Månadsmöte tredje måndagen i månaden på Carlsund utbildningscentrum

Med information

… och underhållning

….och trivsam samvaro

Baltzarkören

Vi promenerar tillsammans en gång i månaden och försöker finna intressanta platser

Boule spelas flitigt. I Råssnäs och i Borensberg på sommaren och…

BOULEHALLEN VID ISSTADION …..PÅ VINTERN SPELAR VI I BOULEHALLEN VID ISSTADION

Bridge spelas flitigt i SPF

Bowling spelas i SPF Baltzar

Studiebesök

och utflykter …och utflykter

I maj och januari sänder föreningarna ut information till medlemmarna

Funktionärsträff i SPF Baltzar

SPF-föreningarna i Motala är representerade i både kommunens äldreråd och landstingets äldreråd. På detta sätt bevakar och påverkar föreningarna viktiga frågor som boende och sjukvård