Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

FTFs inkomstförsäkring

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "FTFs inkomstförsäkring"— Presentationens avskrift:

1 FTFs inkomstförsäkring
Hela livssituation ska inte behöva förändras om du en dag står utan jobb. Men med bara ersättning från a-kassan kan det bli svårt att klara ekonomin. Därför har FTF en mycket förmånlig inkomstförsäkring, som ingår i medlemsavgiften för alla yrkesverksamma medlemmar.

2 Få upp till 80 procent av din inkomst
Försäkringen ingår i din medlemsavgift till FTF. Ersättningen från inkomstförsäkringen tar vid där a-kassan slutar. Vid ofrivillig arbetslöshet ger a-kassa och ersättning från inkomstförsäkringen tillsammans upp till 80 procent av din tidigare genomsnittliga månadsinkomst. Ersättning från enbart a-kassa ger dig som mest cirka kronor efter skatt!

3 Stor skillnad med och utan försäkring!
Exempel: Lön före arbetslöshet: kronor i månaden (= kronor efter skatt). Ersättning från enbart a-kassan: kronor i månaden (efter skatt) Ersättning från a-kassan + inkomstförsäkring: kronor i månaden (efter skatt). På kan du se vilken ersättning du får från a-kassan och inkomstförsäkringen, beroende på din inkomst.

4 Förutsättningar och villkor
Alla yrkesverksamma medlemmar, oavsett inkomst och ålder, ansluts till försäkringen. Kvalificeringstiden för försäkringen är tolv månader (så länge måste du har varit med i FTF och en a-kassa för att kunna få ut ersättning). Ersättningen betalas ut under en period motsvarande 120 arbetsdagar. Den högsta lön som försäkras är kronor/månad. Slutålder för att få ut ersättning är 65 åt. Inkomstförsäkringen följer samma regler och villkor som a-kassan.

5 FTFs inkomstförsäkring – en av de bästa!
Taket för den högsta inkomst som försäkras är högt. Slutåldern för att få ut ersättning är hög. Försäkringen gäller vid vissa sysselsättningsåtgärder. Den ingår i medlemskapet för alla yrkesverksamma medlemmar. Det finns möjlighet att teckna en prisvärd tilläggsförsäkring för att förlänga antalet ersättningsdagar.

6 Tilläggsförsäkring Du kan teckna en mycket förmånlig tilläggsförsäkring till en låg kostnad. Med  den förlängs ersättningstiden med ytterligare 180 ersättningsdagar utöver basförsäkringens 120 ersättningsdagar. Kontakta Bliwa!

7 Medlem i annat förbund? Är du medlem i ett annat fack med likvärdig inkomstförsäkring, kan du få tillgodoräkna dig tiden i den försäkringen. Du tappar alltså inte i kvalificeringstid när du byter från ett annat fack till FTF.

8 Frågor! Läs mer! Bliwa är försäkringsgivare för FTFs inkomstförsäkring. Kontakta dem om du har frågor om till exempel villkor och ersättning från försäkringen, eller om du vill teckna tilläggsförsäkringen. Telefon


Ladda ner ppt "FTFs inkomstförsäkring"

Liknande presentationer


Google-annonser