Vår vänskola Ndiagamar i Senegal Vår vänskola Ndiagamar i Senegal.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Onsdagen den 29/ åkte klass 3A och 3B till Gamla Linköping.
Advertisements

Skolan där alla ska trivas och känna sig trygga och där alla har lika värde. Vi har alla har rätt till en god arbetsmiljö.
I detta bildspel reflekterar kollegor i olika ämnen tillsammans över språkliga handlingar i klassrummet. Underlag till diskussionen är den uppgift som.
Åhus Montessoriskola F-9 M
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Hur kan vi arbeta mot mobbning. eller Hur kan vi arbeta för vänskap
Ett fel på kvinnor.
Historien om Antiken i Grekland.
Märkning uteblev – patient opererades på fel sida
- En gemensam plattform för lärande för Katrineholms kommuns förskolor, grundskolor och gymnasieskolor.
Är världen på rätt spår? Situationen idag: Enligt EFA Global Monitoring Report 2002 Presentation vid mötet En jämställd skola för alla? Sida, 4 april 2003.
Ett filter i huvet Här följer ett stolpmanus för föreläsningen. Du kan även ladda hem manuset på om du vill ha manuset separat. Om du.
Här kommer lite bilder på vad vi har gjort i klassen.
Klicka här för att ändra format på bakgrundstexten Nivå två Nivå tre Nivå fyra Nivå fem Klicka här för att ändra format på bakgrundstexten Nivå två Nivå.
Kroksbäcksskolan.
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Lärdomar från skolor med mer traditionellt undervisningsmönster
HALVLEKSTANKAR. "Bra att utbyta erfarenheter och idéer med andra skolbibliotekarier och fackbibliotekarier!"
Bakgrund Grupplivförsäkring för pensionärer har funnits i drygt 25 år och gjort nytta för många kunder. En grupplivförsäkring är en riskförsäkring. En.
Skolklimat i Ekerö skolor Trender Inflytande och delaktighet.
Barnkonventionen Rätt att utvecklas som person
NUVA Medlemmar i NUVA hösten 2010 Gunnar Forsman Berit Mannberg Susanne Torstensson Johnny Molton Anna Granberg Alevtina Kuzub Stefan EdqvistHelen Ekholm.
Fler och mer språk till flera elever
Projekt pinnar.
Vilka är vi? Utväg barn/ungdom
Afghanistan idag Hälften av alla barn går inte i skolan
Barnallergiårets mål Ökade kunskaper och insikter
Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven
Välkomna till Skogens föräldramöte!
Fotbollsakademi – för flickor och pojkar!
Läroplansträff Välkomna. Program för förmiddagen 8.30 Uppföljning av lektioner som planerades förra gången. Berätta för varandra gruppvis om.
en mil öster om Linköping
Vi är med i Grön flagg. Varför är vi med och hur funkar Grön flagg?
Musik: Nightengale Serenade
Bra skolor kännetecknas av:
Djurhållning i planeringen
© Synovate Ungas attityder till rökning
Torsång nya skola oktober 2012 Framtidens skola.
Hur man skriver en argumenterande text.
Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven
Music: Nightengale Serenade
RIALTO Jenny Alvolin Barn- och ungdomsombud Broschyren: Kartläggning av barnets förmågor och behov. Underlätta för barnets vistelse i fsk/skola.
Att rita en instruktion
Enkäten Tom Böhling. Vem svarade? 149 medlemmar (ca 15% av medlemmarna) Ålder 65 år 24% Har sökt forskningsunderstöd?Ja 32%Nej 68% Har deltigt.
Vem är du?.
Sveriges ursprungsfolk
KOMMUNIKATION - SOM RINGAR PÅ VATTEN PROJEKTET ANVÄNDNING AV INFORMATIONS- OCH KOMMUNIKATIONSTEKNIK I UNDERVISNING OCH STUDIER.
Skolmiljö inflytande, stöd från lärare, mobbingförebyggande Skoljämförelser, 2012 (Ekebyhovsskolan åk 7, finns inte representerade. Ej heller Birkaskolan.
Humlans förskola öppnades någon gång på 70 talet. Fyra avdelningar som hette: Granen, Enen, Tallen och Kotten. Det har varit fritids, späd och syskon avdelningar.
Skolutveckling via digitala medier
Att besöka skolor Camilla Bergvall, ordförande Djurens Rätt Helsingborg & Hanna Eriksson, vice ordförande Djurens Rätt Helsingborg
Människan Vi människor har en överlägsen hjärna och en unik hand med tumme. Människans första steg mot att bli människa togs när hon började använda.
Grundskolans åk 7-9.
Tillämpning av minoritetsspråklagen inom Norrbottens Läns Landsting
Välkomna till klass 3!.
Vad måste jag kunna? SFI kurs C.
Nacka Yrkesvux 2010 Skolverket startade yrkesvux med statliga medel 2010 Nacka har erbjudit yrkesvux sedan 2005 Alla Nackaelever får läsa alla yrkesprogram.
BRIS är en länk mellan barn, vuxna och övriga samhället.
Sammanställning av enkätsvar ang
Motivationen att lära sig svenska
1800-talet.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Mobila Skolteamet Sjöbo
Vad tycker du? När man diskuterar berättar man vad man tycker om något. När jag tycker något har jag en åsikt. Ett finare ord för att säga något är att.
Lärplattform Grupp3 Uppbyggnaden av plattformen och egenskaperna.
Elev loggbok.
Skolförordningen 5 kap 4§.  Studiehandledningen regleras i Skolförordningen 5 kap 4§. - En elev ska få studiehandledning på modersmålet om eleven behöver.
Bengt-Olof, Jennie och Lotta
Välkomna.
Presentationens avskrift:

Vår vänskola Ndiagamar i Senegal Vår vänskola Ndiagamar i Senegal

Kort om skolan •Finns i Diamaguène, öster om Dakar. •Har ca 200 elever i åldern 6-18 år •Skolan startade år 2003 •60% är flickor, Ndiagamar betyder skolflicka •Gorgui Diallo grundade skolan och är rektor

Karta över Senegal i Afrika

Senegal i Västafrika

Senegals flagga

Skolbyggnaden

Ett klassrum

Lektion för de yngre

Inne i skolhuset

Bild från gatan efter höstens översvämning

Skolgång i området •Stadsdelen har barn i skolåldern, av dem går i skola. •Senegal har allmän läroplikt, men det finns inte tillräckligt många skolor för att alla skulle få en skolplats.

Ndiagamarskolans mål •Förhindra marginalisering av barn som hamnat utanför skolsystemet •Ge alla en chans att lära sig läsa •Förmedla medborgarfostran och fostran till internationalism •Informera om vikten av att barn får gå i skola

Vad har vi gjort? •Vi har sänt fina pennor och informationsblad om Finland, gjorda av elever i 6B •Vi håller kontakt till skolan genom språkstud. Astrid Sörensen, som praktiserar på skolan i vår

Vad vill vi göra? •Utbyta bilder och texter? •Skriva till varann? •Skicka något som de behöver? •Samarbeta med HoS för att kunna samla och sända iväg något? •Kom du med förslag!

Astrid skriver i sitt första mejl •Trevliga, öppna, välkomnande elever och lärare •Halvfärdigt skolhus •Sand överallt, varmt, smutsigt, skräpigt, men varma hjärtan och stora leenden överallt

Astrid fortsätter... •Pennorna gjorde succé! Berätta det för eleverna •Texterna ska jag översätta till franska •Franska är deras skolspråk, trots att de alla har ett eget annat språk (wolof)

Astrid delar ut pennor i skolan

Nya pennor i användning

Handarbete

Skolelever

Lärarkåren