Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Fotbollsakademi – för flickor och pojkar!

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Fotbollsakademi – för flickor och pojkar!"— Presentationens avskrift:

1 Fotbollsakademi – för flickor och pojkar!
Korsavadsskolan fortsätter hösten 2013 med att arrangera Fotbollsakademi i samarbete med Malmö FF. Fotbollsakademin startade hösten 2011 med en åk 7 och kommer att vara fullt utbyggd 2013.

2 Målsättning Fotbollsakademin är en fotbollsskola, som tar ett unikt helhetsgrepp på skola och fotboll. De mest talangfulla 13-åringarna i Simrishamns kommun väljs ut och erbjuds en plats i Fotbollsakademin. Akademin är ett profilprogram för Korsavadsskolan i samarbete med Malmö FF. Grundtanken är att ge talangfulla ungdomar ökade möjligheter att klara skolan och samtidigt satsa på sin idrott. Fotbollsakademins elever får dagligen specialiserad fotbollsträning som en del av skolan. Samtidigt används fotbollen som ett pedagogiskt hjälpmedel i den ordinarie undervisningen. Att få syssla med det man tycker är roligt leder förhoppningsvis till att eleverna fungerar och mår bra både i skolan och på fritiden. Daglig fysisk aktivitet leder ofta till förbättrad koncentration på övriga lektioner. Fotbollsakademins viktigaste mål: Alla elever ska klara intagningen till gymnasiets nationella program.

3 Fotbollsträning Eleverna tränar fotboll ett pass om dagen under ordinarie skoltid. Träningen sker utomhus på Korsavads gräsplaner, men även på konstgräsplanen i Skillinge och i inomhushallarna. Fotbollsklubbarna i kommunen är delaktiga i akademins träningsupplägg. Akademin strävar efter ett nära samarbete mellan skolans tränare/lärare och tränarna i de olika klubbarna. Skolarbetet kommer först! En grundförutsättning för att få delta i träningarna är att man gjort klart sitt skolarbete. Eleverna kommer att tränas i teknikmoment och anfalls-och försvarsspel. Träningslära, etik och moral, kost/idrott och skadeförebyggande träning kommer också att behandlas. Träningen kommer att fokusera på den individuella utvecklingen av spelaren.

4 Malmö FF - samarbetspartner
Malmö FF har sedan flera år tillbaka drivit fotbollsakademi i Malmö. Simrishamns kommun har tecknat avtal med klubben och får därmed tillgång till klubbens framgångsrika koncept och kunskap. Malmö FF bidrar bl.a. Med följande: Komplett träningsutrustning för alla antagna flickor och pojkar. Bollar, koner och övrig utrustning som behövs för träningen. Första skolveckan kommer näringsfysiolog från MFF att prata med eleverna om kost. Fotboll mot rasism – en ungdomsturnering i Malmö FF:s regi som kommunens klubbar genomför och där finalen spelas inne på Swedbank Stadion i Malmö. Kontinuerligt stöd och råd till skolan för att säkerställa optimal utveckling av fotbollsakademin.

5 Övrig undervisning Målsättningen är att försöka utnyttja elevernas fotbollsintresse även i den övriga undervisningen. Timplanen är något utökad för Akademins elever för att skapa tid till fotbollsträningen. I några ämnen har man något mindre undervisningstid jämfört med en ”vanlig” klass, men målsättningen i ämnena är desamma. I dag tillhör fotbollsklassen arbetslag Mitten på Korsavadsskolan.

6 Övrig information Fotbollsakademin är öppen för alla elever som skall börja åk 7 hösten 2013. Allmänt informationsmöte kommer att hållas för föräldrar och elever måndagen den 29/1 klockan Intresseanmälan ska vara inlämnad senast den 15 februari Blankett för intresseanmälan finns på www……. Uttagning/tester kommer att ske den xx på Skillinge IP. Kallelse till uttagningen skickas senast vecka 8. Besked om antagningen lämnas under april månad. För antagna elever kommer ett föräldramöte att hållas i maj 2012. Frågor? Kontakta mentor/tränare eller rektor


Ladda ner ppt "Fotbollsakademi – för flickor och pojkar!"

Liknande presentationer


Google-annonser