Vi ser ingenting nytt… vad har ni gjort egentligen? Jo… det är såhär…

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
låt oss presentera SLIDEPLAYER.SE
Advertisements

Snabbguide och tips.
Det första du bör göra är att rita horisonten
easyresearch. se/s. asp Varför?
En presentation av ett unikt system
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Kanske är ni goda vänner i ett år,
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Varför får jag inte välja vilket tema jag vill? Jo… det är såhär…
Att tänka på då man har en muntlig presentation med ppt
Vi karlar får alltid höra om “reglerna” som gäller från våra kvinnor
First Class Arken - Introduktionskurs
Talföljder formler och summor
IPad grundkurs.
Skapa ett video-CV på YouTube
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Mobilanpassa din webbsida - Björn Söderberg mobilwebb.com Mobilanpassa din webbsida - Björn Söderberg mobilwebb.com E-post: Tel: +46.
X-mas algebra Är du redo? Klicka!!.
Solanderskolan presenterar
Grunder i PowerPoint 2000 Skapa en ny presentation Rita egna objekt
Wikinggruppen Presentation av ”WIKING SMS” – Effektivisera din verksamhet.
Scouttåget i Malmö, 6 april 2013 Pontus Vinderos
Enkel Tidrapportering på nätet.
Liten introduktion till Wiki’n som KunskapsDatabas
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet,
hej och välkomna EKVATIONER Ta reda på det okända talet.
GRÖNA SIDAN UPP, TRÄFF , Kjell Persson.
Börja blogga! Så här skapar du en hemsida för att börja blogga.
Webb 2.0 i utbildningen. Ett mer digitalt samhälle kunskaps.
Mjukvara och nätverk Vad är det?.
VART SKA VI…?.
Hur bör samhället organiseras
Att skriva en artikel.
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
Syftet med en personlig handlingsplan
Vill du lära dig kort division?
För att ta några lektioner Om vänskap & Livet
DCV Idéskiss Design Jag tror att jag ska ha en mörk och stilren design på mitt DCV. Det ska finnas dynamisk funktionalitet där designen byts utan att sidan.
SOCIALA PROBLEM Tryck på pil-tangenten höger så startar bildspelet automatiskt.
Malin Junerfält Mitt Syslöjdsarbete.
Skriv till jag säger stopp, sen läser ni upp.
POLICY OCH RIKTLINJER Dokumentet Policy och riktlinjer för Gislaveds kommuns hantering av klagomål och synpunkter beskriver : Varför det är viktigt att.
SOCIALA MEDIER PÅ RIKTIGT. VARJE DAG. #nopressurepå30minuter Presentation Chief Marketing and Communication Officer på Mynewsdesk.
En PowerPoint om PowerPoint
Nya förutsättningar för lärande
Sektorn för Socialtjänst
Du ÖnskAs en rigtigt gOD jul GOD JUL Först, klicka på stjärnan på julgranen, så vi kan få ljus i den….
Vad är du för typ av person?
BO OCH LEVA. Jag ska resa ett halvår och tänkte slå två flugor i en smäll – min kompis behöver en lägenhet och jag slipper betala hyra, så jag hyr ut.
VIS Verksamhetens Informationssystem ”Rätt information till rätt användare vid rätt tillfälle”
Klicka på Aktivera redigering i meddelandefältet
Varmt välkomna till Skelleftehamn, Ånge, Iggesund Sandviken, Stockholm, Helsingborg Kumla, Skoghall, Boxholm Oskarshamn och Trollhättan.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Medlemsregistrering SAFF har skapat en förenklad version på hur ni i föreningarna lägger upp era medlemmar. Har ni frågor ring Marika Holm på
Skräddarsytt bibliotek Presentation av Bibliotek
SIM TEAM.
SEO Manager för EPiServer LÅT REDAKTÖRERNA VARA REDAKTÖRER.
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Vem litar du på? Om sociala medier och sociala nätverk Dataträff hos SeniorNet Södermalm 28 april 2010 Anita Rissler SeniorNet Lidingö.
Google SketchUp Del 1.
Yoghurtförpackning!.
Sociala medier som påverkningskanal Anne Salovaara-Kero: Mamma Annorlunda & Normalstörd.
Planering Tydliggöra Strukturera Kommunicera Utvärdera Bedömning Kartlägga Värdera Synliggöra Återkoppla Utvärdera.
Det är en exempel av framtidens datorer men före jag riktigt går in på det ska jag berätta om för i tidens datorer! Framtidens Datorer!
Bekräfta användaren Andreas Cederbom
Vi uppfattar verkligheten på olika sätt
På vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet.
Starta bildspelet 1. Starta Bildspelet genom att klicka på Ikonen Bildspel i din webbläsare. 2. Klicka sedan, en gång, var som helst i dokumentet.
Bildmall för sociala medier
Presentationens avskrift:

Vi ser ingenting nytt… vad har ni gjort egentligen? Jo… det är såhär…

Vi har bytt serverplattform… (vi tar lite teknisk mumbo jumbo först) blogg.avmkr.se  8 processorer  32 GB internminne  Ubuntu  GB lagring tillgängligt för bloggarna  Nginx/MariaDB/PHP5-FPM vibloggar.nu  2 processorer  4 GB internminne  Ubuntu Linux  300 GB lagring tillgängligt för bloggarna  Apache/MySQL/PHP5

Jättefint… bla bla bla såg jag att det stod. Vad INNEBÄR det? blogg.avmkr.se vibloggar.nu Okej. Vi förenklar lite.

Nä. Så mycket snabbare går det minsann inte!  Rätt. Systemet är fortfarande begränsat av många faktorer, t.ex. uppkopplingshastighet, antal besökare, insticksmoduler, tid på dygnet osv.  Vi kan dock hantera betydligt fler besökare samtidigt.  Det går snabbare för servern att leverera ut bilder och annat uppladdat material  När ni är inloggade, får ni inte den versionen av innehållet som servern har i sitt minne. Det får däremot besökare, vilket innebär att det går snabbare för dem, men inte för dig... Vi vet… det låter lite knäppt.  Rätt. Systemet är fortfarande begränsat av många faktorer, t.ex. uppkopplingshastighet, antal besökare, insticksmoduler, tid på dygnet osv.  Vi kan dock hantera betydligt fler besökare samtidigt.  Det går snabbare för servern att leverera ut bilder och annat uppladdat material  När ni är inloggade, får ni inte den versionen av innehållet som servern har i sitt minne. Det får däremot besökare, vilket innebär att det går snabbare för dem, men inte för dig... Vi vet… det låter lite knäppt.

Får vi några nya funktioner då? Jag tycker bara att ni tar bort saker… Jo… självklart. Dynamiska gallerier Bildvisning i helskärmsläge

Äsch… inte mer? Era bloggar kan enkelt mobilanpassas Stöd för LaTeX-formler för bloggar med matematikinnehåll

…och diverse annat smått och gott  Dela inlägg via andra sociala medier, t.ex. Facebook, Twitter, Reddit, LinkedIn, Google+ osv…  Slipp klicka på ”äldre inlägg” med Infinite Scroll  En ny och enklare webbadress till din blogg: bloggen.vibloggar.nu bloggen.vibloggar.se bloggen.vibloggar.com  Dela inlägg via andra sociala medier, t.ex. Facebook, Twitter, Reddit, LinkedIn, Google+ osv…  Slipp klicka på ”äldre inlägg” med Infinite Scroll  En ny och enklare webbadress till din blogg: bloggen.vibloggar.nu bloggen.vibloggar.se bloggen.vibloggar.com  Spamskyddat kommentarssystem (tar inte bort allt, men förhoppningsvis det mesta) Twitter och Facebook -widget  Lägg upp egna kontaktformulär  Dra och släpp mediefiler för att ladda upp till biblioteket

Då är ju allt guld och gröna skogar?  Det hoppas vi, men vi har lite tekniska hinder för att flytten ska vara helt smärtfri.  WordPress har inget fungerande stöd för att få med uppladdat media till en ny blogg. Det är därför era gamla bilder inte fungerar till 100%.  Lösenordsstrul och olika system har ställt till det för vissa av våra användare. En del kanske bara är ovana vid långa komplicerade lösenord, andra har problem på grund av webbläsare mm.  På grund av hackerattacken mot den gamla servern, kan vi inte dirigera om besökare till era nya bloggadresser automatiskt. Ni måste själva informera föräldrar om era nya webbadresser !  Det hoppas vi, men vi har lite tekniska hinder för att flytten ska vara helt smärtfri.  WordPress har inget fungerande stöd för att få med uppladdat media till en ny blogg. Det är därför era gamla bilder inte fungerar till 100%.  Lösenordsstrul och olika system har ställt till det för vissa av våra användare. En del kanske bara är ovana vid långa komplicerade lösenord, andra har problem på grund av webbläsare mm.  På grund av hackerattacken mot den gamla servern, kan vi inte dirigera om besökare till era nya bloggadresser automatiskt. Ni måste själva informera föräldrar om era nya webbadresser !