Med dig! Vi delar våra kunders engagemang för samhällsutveckling

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Lust att lära - möjlighet att lyckas!
Advertisements

Målstyrning utifrån Lag om skydd mot olyckor
Nulägesanalys genom frågor
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH Gemensamt fokus SamhälleAkademi Utbildning Företag Källa: Tage Dolk.
Vad säger utvärderingar av tidigare programperioder
Lärgrupper som modell för verksamhetsutveckling inom BU
Projektplanering med hjälp av Logiskt Ramverk (LR)
Kommunikation som påverkar Göteborg 4 oktober 2012 Välkommen!
GRUPPBEHANDLING AV SPELBEROENDE
SÄTTA MÅL.
VÄSTBAS TIDIGT – TILLSAMMANS Ett sätt att samverka kring barn och unga
Resultat Vi kan konstatera att de framgångsfaktorer och de insatser vi genomfört gjort skillnad. Personen ifråga har fått ett jämnare humör. Enligt diagrammet.
Våra resultat på individnivå •Vi har nått många •Personligt engagemang •Nå de besjälade!
Den nationella ungdomspolitiken
Migrationsverket - Asyl, besök, bosättning, medborgarskap medarbetare
Utvärderingar av föregående programperioder visar:
EU2020 och det svenska perspektivet
Förbättringsområde enligt handlingsplan: ___________________________________ Mål: ________________________________________ Aktivitet (åtgärd/förändring.
Plug In riktar sig till elever som avbrutit eller riskerar att av bryta gymnasieskolan. Nationellt är frånvaron hög, närmare 30 %, för Västerbotten ligger.
Integration och mångfald –
Resultatfokus Interreg Forum 4, Stockholm
Ledningssystem i sjukvården
Mervärden av internationellt samarbete Vär(l)den i Västerbotten 24 januari 2013 Lisa Hörnström Senior Research Fellow Nordregio.
Implementering av den nationella strategin för föräldrastöd
Projekt ”Barnets rättigheter i vårdnadstvister” Projektet drivs i samarbete med Socialstyrelsen, FoU i väst GR, regionförbundet i Örebro och sex kommuner.
Kommissionens arbetsprogram 2011 Presenterades den 3 november. Arbetsprogrammet tar upp huvudfrågor som ska prioriteras av kommissionen under Kommissionen.
Europadagen 7 maj, Nacka Kristina Blixt Basta.
Övergripande inriktning för samhällsskydd och beredskap
Pilotlän för grön utveckling Norrbotten Dalarna Skåne EID styrgrupp 8 oktober 2013.
Skriv här ArtDatabanken Konventionen om biologisk mångfald Från Rio till idag – vad gör vi nu? Jan Terstad ArtDatabanken, programchef Naturtyper och naturvård.
Steg 1 - Mötet VÅR VISION FÖR ARBETSMILJÖN OCH HUR VI KOMMER DIT
Handlingsprogram enligt LSO
1 Fördjupningsseminarium Sammanhållningspolitik.
Välkommen till ESF:s seminarium
”Hur gör vi varandra bättre” IFK TUMBA FOTBOLL Ledarutveckling
Välkommen!. Program 10.00Välkommen och uppdatering av vad vi åstadkommit hittills i gruppen (Gunne) 10.20Hur kan ett optimalt styrdokument se ut? Vad.
Utvärdering av processmognad
Skörda frukterna! Socialfondens växthus för kompetensutveckling.
Positiv Livskraft © Att komma dit du vill
”Ett hållbart Blekinge” – Hur ska vi nå miljömålen?
- fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner
Så svarar du på frågan: Och vad ledde detta till då?!
EU-gruppen RIKTLINJER. Riktlinjer EU engagemang Allmänna riktlinjer för medverkan i planering och genomförande av.
Gränsöverskridande samarbete och mervärde i nordiska regioner Regional utvecklingsstrategi (RUS) Region Västerbotten 26 oktober 2012 Lisa Hörnström – Lise.
En utveckling som tillgodoser dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillgodose sina. (Brundtlandkommissionen) De åtgärder.
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
Handledarutbildning Delkurs 4 Barn- och fritidsprogrammet BF
SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE I FÖRSKOLEVERK-SAMHETEN
NU-sjukvården. Tiderna förändras Krav och förväntningar ändras samtidigt som sjukvården utvecklas och förändras. Det är dags att tänka nytt.
EN PRESENTATION AV SPECIALPEDAGOGISKA INSTITUTET
Resultat Vi har tillskapat en gemensam plattform, ett strategiskt forum för att gemensamt hantera övergripande ledningsfrågor. En länk mellan micro- och.
Balanced Scorecard Processen steg för steg
1 Använd gärna denna presentation! Presentationen beskriver arbetet i projektet som arbetar med det kommande landsbygdsprogrammet Presentationen.
Palliativregistret : Förbättrat resultat= Länet 3.9% Halmstad 4.5% Täckningsgrad= Länet 64.0% Halmstad 64.7% Legat som högst runt 67% 2013 Senior alert:
KOMMUNIKATION SOM PÅVERKAR SUNDSVALL 13 FEBRUARI 2012
Steg 4 - Mötet FÖLJA UPP OCH UTVÄRDERA VÅRT ARBETSMILJÖARBETE
Lärande utvärdering genom följeforskning
Södra Sveriges folkhälsoarbete ”En KRAM i skuggan” Emma Carlstedt
Leda och planera sokratiska samtal
Miljömålsberedningen Miljömålen – grunden för svensk miljöpolitik.
Resultat: Mättningar som vi gör en gång i vecka respektive månad ser vi en förändring och en markant förbättring i arbetet. Personalgruppen gillar PPP.
Kommunikationsplan för ----
Landsbygdsnätverket Erfarenheter utbyts, information sprids, kontakter knyts, samarbeten uppstår, lärande exempel analyseras och metoder utvecklas.
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Gränskommittéernas finansiering från NMR
Uppstart arbetsgrupper
Ledningens genomgång: Informationssäkerhet Mall där allt underlag finns i denna presentation Datum 2018-XX-XX.
Ledningens genomgång: Informationssäkerhet mall kortversion – underlag i annat underlag Datum 2018-XX-XX.
ÅTGÄRDSPROGRAM.
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Presentationens avskrift:

Med dig! Vi delar våra kunders engagemang för samhällsutveckling Vad ledde detta till då? Om synergier och resultat i den nya programperioden Interregforum - Stockholm, 23 oktober 2013

Nytt fokus på resultat Det räcker inte med fromma förhoppningar och glada tillrop Skall vi spendera 18 mdr (i Sverige) så bör vi kunna säga vad det är vi vill ändra på Kommissionen har varit tydlig i och med EU 2020 och i sitt fokus på resultat Nu ligger bollen hos oss – nationellt och regionalt Är vi beredda att leverera?

Det här krävs för att kunna svara upp mot ett tydligare resultatfokus! En idé om vart vi ska! En tydlig ide om vad vi vill ändra på! Mål för insatsen Resurs Aktivitet Utfall Utgångs-läge En uppfattning om var vi står idag! Det här krävs för att kunna svara upp mot ett tydligare resultatfokus!

Synergier Gränsregionala mervärden ETS programmen EU 2020-målen Nationella programmen Synergier Synergier mellan programmen kan skapas på två sätt: Genom att man arbetar mot samma övergripande mål, men med metoder som nyttjar starka gränsregionala mervärden Genom att realisera gränsregionala mervärden sker en påverkan på samma övergripande mål som återfinns i nationella programmen

1 Resultat skapade genom metoder med starka gränsregionala mervärden Genom gränsöverskridande samverkan drar vi nytta av ökad kritisk massa, bryter vi ned gränshinder eller utnyttjar systematiska skillnader Mål för insatsen Resurs Aktivitet Utfall Utgångs-läge 1 Resultat skapade genom metoder med starka gränsregionala mervärden Vi kommer närmare EU 2020 genom att samarbeta gränsöverskridande

2 Resultat i form av gränsregionala mervärden Påverkan på EU2020 antas komma i nästa led Målet är att realisera gränsregionala mervärden Mål för insatsen Resurs Aktivitet Utfall Utgångs-läge 2 Resultat i form av gränsregionala mervärden

Vad krävs då av programmen? En idé om vad man vill förändra? – var man är och vart man ska! En idé om hur detta knyter an till det gränsregionala arbetet – som metod eller som delmål Realistiskt formulerade mål för den önskade förändringen Mått som beskriver både utgångsläget och det man vill nå Aktiviteter som kan skapa ett utfall som kan påverka det man vill förändra Mål och mått för aktiviteter, utfall och förändring En plan för att utvärdera effekter (vilken skillnad programmen gör)

Vi fixar det! Viktigast av allt – en vilja och beredskap att investera i kunskap och resurser för att kunna tala om vad detta ledde till