Välkomna till Förskolan Lodet

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
HÄR BOR JAG Skogstrollen vt 2013
Advertisements

Välkomna till förskolan Akvarellen
Protokoll föräldraråd Plats: Bjälbotullsförskola Tid: 17,30 •Tankar efter mötet med våra politiker. Finns det politiska frågor som vill lyfta.
Välkomna till Blåa Skor!
En förskola att förundras i!
Inkludering av barn med hörselnedsättning i förskolan.
Förskolan Körsbäret Handlingsplan Ht-10, Vt-11
Så här jobbar vi på smaragden
Sommarbrev till föräldrar
Konkurrerar vi om förskollärare på Södertörn?
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Vad vi jobbar med • Folder på anslagstavlan • Veckobrev • Bloggen Hur tycker ni det fungerar med bloggen?
Välkommen till Edboskolan
Maria Bergström Socionom och sakkunnig RFSU
Känner du att du har rätt att älska vem du vill utan att någon lägger sig i?
Kvalitetssäkring 2010/2011 Tullens förskola, avdelning: Kobben
Föräldramöte 11/ Välkomna till Syskonavdelningarnas föräldramöte 2011.
Kyrkskolans fritidshem
Kvalitetsäkring , avd. Holmen, Tullens förskola, Tema: Matematik i vardagen Varför matematik? Matematik används dagligen i många olika situationer.
Flexibla Lärmiljöer! ”Förskolan ska erbjuda en trygg, miljö som samtidigt utmanar och lockar till lek och aktivitet. Den ska inspirera barnen att utforska.
Brev från Pingvinen.
VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN
TUMLARENS FRITIDS TEL  MORGONFRITIDS KL –  STÄNGNINGSAVDELNING: BADSTRANDEN – TEL  MÄRK KLÄDER OCH SE.
En reviderad läroplan för förskolan
Välkommen till Förskolan Ekorren
Läroplansträff förskolan - betydelse av förhållningssätt och syn på barn för att lyckas med pedagogisk dokumentation Välkomna!
Läroplansträff Välkomna.
Välkomna till Färila skola läsåret 14/15
, Hej, Nu har snart en termin gått av det här verksamhetsåret. Vi som jobbar med och för era barn summerar det pedagogiska arbetet på förskolan och konstaterar.
Föräldrainflytande. 1. Anser du att det finns ett fungerande samarbete mellan förskola och hem på ditt/dina barns avdelning?
Välkommen till Sundsbroskolan 24 januari 2011
Pedagogiska året Hanvikens förskola
Vecka 46. Nu har hösten kommit på allvar, vantar och mössor har kommit på. I dagarna delar vi ut vår ”jullapp” om ev. ledighet under julen och snart börjar.
Rosen hösten 2014 Vår vision:
Hur arbetar vi och vad har vi gjort hittills?
Frånvarorutin i förskolan
Välkomna till föräldramöte
1. Vad? Med kvalitetsdeklarationer sätter vi tydliga nivåer på våra tjänster och vår service 2.
Föräldramöte Ht
Välkommen!.
Välkommen till Skogsduvans föräldramöte!
VÄLKOMMEN TILL KASTANJENS FRITIDSHEM
Pedagogiska året 2008 Hanvikens förskola Skrindan
RIALTO Jenny Alvolin Barn- och ungdomsombud Broschyren: Kartläggning av barnets förmågor och behov. Underlätta för barnets vistelse i fsk/skola.
Välkommen till Kattfots föräldramöte!
Kyrkskolans fritidshem
Föräldramöte 2013.
Ingrid Lindberg, Elin Carlson och Stefan Frisk Medicinkliniken Eksjö
Välkomna till Kungsholmens grundskola F
SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE I FÖRSKOLEVERK-SAMHETEN
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
Välkomna till Edboskolan
Välkommen.
Välkommen! Förskoleklass hösten 2013.
pedagogisk dokumentation
Kyrkskolans fritidshem  På fritidshemmet går elever från förskoleklass upp till den termin eleven fyller 13 år.  Efter årskurs 3 måste platsen sökas.
Mål, kunskapskrav och LGR-11
Välkomna till Gyabo Förskola.
Dagordning Presentation Veckostruktur Diverse Kontaktuppgifter
Välkommen till Brunna, Gröna Lund och Stamvägens förskolor
VÄLKOMNA TILL NALLENS FÖRÄLDRAMÖTE Information Presentation av personal. Stängningsdag under hösten 26 oktober.
VÄLKOMNA TILL MYGGANS FÖRÄLDRAMÖTE
Välkommen till Nyckelpigans föräldrarmöte Vi som arbetar på nyckelpigan är Batol, Kristin & Veronica.
Välkommen!! Förskoleklass hösten 2017.
Föräldramöte Välkomna!.
Välkomna.
Fritidshemsverksamhet på Kappsäcken,
VÄLKOMNA! Mälarhöjdens skola
VÄLKOMNA! Mälarhöjdens skola
Presentationens avskrift:

Välkomna till Förskolan Lodet Lodet är en förskola som bygger den pedagogiska verksamheten utifrån Lpfö 98/10 och Trollhättans stads mål.

Vår förskola Innehållsförteckning Sida Avdelningar………………………………..1 En dag på masken………………………..2 En dag på larven…………………………..3 Föräldrarkontakt………………………….4 Måltider……………………………………..5

Avdelningar Lodet har två hemvister med åldersindelade grupper. På masken går våra yngsta barn (1-4 år) och på larven går våra äldsta barn(5-6 år). Vi arbetar mycket tillsammans i huset vilket gör att barnen blir trygga med all personal. På måndagar och fredagar kommer det erbjudas olika lekar, experiment och ”utegympa” under våren. På ”läroprocesser” kan ni se bilder från verksamheten.

En dag på masken 6.00 öppnar förskolan. Har ni behov av omsorg innan 6.00 öppnar vi givetvis tidigare. 8.10 äter vi frukost. Efter frukost får barnen välja vad de vill leka/undersöka/utforska. tisdagar och torsdagar är barnen indelade i tre smågrupper under förmiddagen. I grupperna fokuserar vi på samspel och teckenspråk. På onsdagar går vi till lekparken. 11.15 äter vi lunch. Efter lunch sover de barn som har behov av det. De sover utomhus under tak. De har med sig egna vagnar då det kan kännas tryggt för barnet. Vi pedagoger är närvarande vid vagnarna under hela vilan. De barn som inte sover är inne med en pedagog. Först läser vi en bok och sedan får de välja på en ”valtavla” var de vill leka/undersöka/utforska. 14.15 äter vi mellanmål i mindre grupper. Barnen delas upp i två olika grupper. De barn som inte äter mellanmål är kvar på avdelningen med en pedagog. Efter mellanmålet går vi ut och leker tillsammans med barnen från larven.

En dag på larven 6.00 öppnar förskolan. De barn som lämnas innan 7.15 lämnas på masken. 7.15 går ”larvenbarnen” och en av pedagogerna över till larven. 8.10 äter vi frukost. Efter frukost får barnen välja vad de vill leka/undersöka/utforska. På tisdagar och onsdagar delas barnen in i mindre grupper under förmiddagen. Vi fortsätter med vårt fokusområde KOMPISAR. Vi kommer att få göra roliga saker tillsammans, samtala om hur man är en bra kompis, prova på att tala inför andra, lyssna på sina kompisar, prova på att uttrycka oss på olika sätt. På torsdagar går 6-åringarna till Mulleskogen och 5-åringarna går till en lekplats eller skog. 12.00 äter vi lunch. 14.15 äter vi mellanmål i mindre grupper. Barnen delas upp i två olika grupper. De barn som inte äter mellanmål är kvar på avdelningen med en pedagog. Efter mellanmålet går vi ut och leker tillsammans med barnen från masken.

Föräldrarkontakt På hösten blir ni inbjudna till föräldrarmöte där vi pedagoger och förskolechefen ger er information samt får tillfälle att diskutera olika situationer med de andra föräldrarna. Inskolningssamtal erbjuds en tid efter att barnet skolats in. Där pratar vi om hur inskolningen kändes för Er och för oss, informerar lite om vad vi arbetar med just nu, visar bilder och ni får även möjlighet att fråga om det är något ni undrar över. På vårterminen har vi samtal med Er föräldrar där vi tillsammans pratar om Ert barns lärande och intressen. Vi tycker det är viktigt att Ni som föräldrar skall känna att ni har inflytande över verksamheten. Ett par gånger per termin är ni välkomna till föräldraråd där ni får ställa frågor och diskutera era tankar och idéer. Ni får även aktuell information från en av våra pedagoger och av förskolechefen.

Måltider På förskolan serveras frukost, lunch och mellanmål. Alla måltider äter vi i matsalen som är belägen i mitten av förskolan. Frukost serveras klockan 8.10. Båda avdelningarna äter frukost samtidigt. Masken äter lunch 11.15 och larven äter lunch 12.00. Mellanmålet äter vi i mindre grupper mellan 14-15. För specifika matsedlar se ”kök” och ”matsedel” i huvudmenyn på hemsidan. ALLERGIER/SPECIALKOST Om Ert barn behöver specialkost ordnas detta självklart.