I en organisation med flera underorganisationer är gemensam process- och kvalitetspolicy viktig. Vi vill genom en fyrstegsmodell: (klicka fram punkterna!)

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Modell för beskrivning av god praktik
Advertisements

Arbetssätt som stöder äldres funktionsförmåga
Granskningsområden Måluppfyllelse och resultat Tillsynen granskar inom detta område förskolornas måluppfyllelse gällande resultatet av förskolornas arbete.
Gymnasiearbetet Mål för gymnasiearbetet
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Dokumentation som en del i det systematiska kvalitetsarbetet
Exempel utifrån ett antal målområden
Supported Employment & Customized Employment
Åtgärdsprogram Inför vintersäsongen 2010–2011
Pedagogisk dokumentation i det systematiska kvalitetsarbetet
Presentation av gipsmask-gör en snygg presentation av din mask
Hur får vi goda idéer att smitta och bli resistenta?
Elevinflytande i planeringen av undervisningen
Uppföljning och utvärdering arbetsmarknadsinsatser
Bakgrund Hälso- och sjukvård skall bedrivas så att den uppfyller kraven på god vård. Det har förekommit brister i patientsäkerheten vid bedömning, i planeringen.
Vanliga fel vid riskbedömning
Valutareservs- förvaltningen – verkställande av de restriktioner som gäller Fullmäktiges revisionsenhet (REV) Håkan Skyllberg, BDO PROTOKOLLSBILAGA B Fullmäktiges.
Processorienterat förbättringsarbete
35 % är urinvägsinfektioner
Välkommen till handledarutbildning på Allvar Gullstrandgymnasiet
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Utbildningar till förskollärare
Kvalitetsarbetet och redovisningen
Regionalt Godstransportråd i Skåne och Blekinge  Ordförande  Banverket, sammankallande  Vägverket  Luftfartsverket  Sveriges Hamnar  Transportindustriförbundet.
Erbjudande - Examensarbete Högskolan i Skövde 2013.
Ramverk för patientmedverkan
Utvärdering av processmognad
19 november 2014 Varför SIP ? 19 november
Information från godkända utförare inom familjerådgivning i Ekerö kommun Psykoterapimottagningen Samtalshuset i Mälardalen AB Kontaktinformation: Jane.
Modell för Utveckling av ledningssystem
Lärlingsprovanställning en ny anställningsform med utbildningsinnehåll Lärlingsprovanställning – en ny anställningsform med utbildningsinnehåll A 2011:07.
Mål Vad skall åstadkommas? Resultat Blev det som vi ville?
Föräldraenkät Volgsjö skola
Handledarutbildning Delkurs 4 Barn- och fritidsprogrammet BF
Våga visa resultat i kulturverksamhet! Lena Dahlstedt Biträdande stadsdirektör
Kvalitetssäkring ISO 9000.
Vanningsåkers förskola
Skärpta krav i SKOLLAGEN fr o m ht-11 Skollagen kap 6 Skyldighet att anmäla, utreda och vidta åtgärder mot kränkande behandling.
SAMVERKAN För att bygga upp en stabil och varaktig samverkan krävs ett strukturerat och systematiskt arbetssätt. En metod kan vara att arbeta utifrån en.
Hur väl verksamheten uppfyller nationella mål
EXAMENSSTADGAN [ES] Utveckling och studentrespons Monica Nerdrum.
Stroke/TIAprocessen                                                                      
Självutvärdering av projekt
Strategiska perspektiv på verksamheten
Systematiskt kvalitetsarbete i förskolan
Lärande utvärdering genom följeforskning
Information från godkända utförare inom familjerådgivning i Ekerö kommun C.Westin psykologpartners AB/ City Psykologhus Kontaktinformation: City Psykologhus.
Kvalitetsutveckling - administrativa processer
Dålig kvalitet - isberget
PDSA cykel - förbättringsprocessen
DU ÄR VIKTIG!. Varför? Du kan lyfta barnens självförtroende och främja deras välmående. Du kan identifiera styrkor och inge hopp. Du kan ge insikter och.
Systematiskt kvalitetsarbete i vardagen!. Systematiskt kvalitetsarbete 1 juli 2011 förstärktes kravet på ett systematiskt kvalitetsarbete Kvalitetsredovisningen.
Patientsäkerhetslag 2010:657 3 kap. Vårdgivarens skyldighet att bedriva ett systematiskt patientsäkerhetsarbete.
Faktapass 2 – Studera/lära Studera/lära Systematisk uppföljning och utvärdering Uppdatera strategi, mål och handlingsplan Utveckla energiarbetet Att hålla.
Analys- och planeringsperiod 1-9 mån Avslutningsfas 1-3 mån Genomförande 2-3 år Förstudie RESULTAT EFFEKTER Avstämning med ESF Vad kännetecknar en förstudie?
Ramverk för patientmedverkan
Rädda klassrummet.
ENLIGT ÖVERENSKOMMELSE FÖRNYANDE AV LEDNINGSAVTAL 2017
Bakgrund Det stöd som idag finns riktar sig främst till de som har dokumenterade funktionshinder. Det finns idag många personer som inte har en dokumenterad.
Kvalitetsutveckling II
Gemensam APT Förskolorna i Svedala
Framtidsbild – VärNa om tio år
Bättre diabetesvård med nytt personcentrerat arbetssätt
Webbtidbokning för patientens och vårdens bästa
Rädda klassrummet SLÖJD.
Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård
Samarbetsformer för SoL och Hälso- och sjukvård (ordinärt boende och hemtjänst) Hur hittar vi samverkan/ samarbetsformer mellan SoL och Hälso- och sjukvårdsorganisationen.
Dialogmöte förskoleklass
Fördjupning till systematiskt kvalitetsarbete
Förbättringsarbete för säker läkemedelshantering
Presentationens avskrift:

I en organisation med flera underorganisationer är gemensam process- och kvalitetspolicy viktig. Vi vill genom en fyrstegsmodell: (klicka fram punkterna!)  specificera och dokumentera arbetsprocesserna (momenten)  utvärdera/mäta personalens yrkeskunnande mot krav i arbetsprocessen  tillsammans med företagaren hitta en lämplig fristående examen för personalen  stöda organisationen i nödvändiga åtgärder som utbildning, träning och standardisering, där en viktig del i förbättringsarbetet är utbildning och träning i arbetsplatshandledning för ett antal nyckelpersoner.  överföra och nivåjustera kvalitetstänkandet i alla berörda organisationer, dvs. företag och underleverantörer  tillsammans med organisationen mäta uppnådd effekt och göra förbättringsarbetet till en del av dagsrutinerna

1. PROCESS SPECIFISERING, dokumentation 2. UTVÄRDERING av yrkeskunnande mätt mot processkraven 3. ÅTGÄRDER - träning -utbildning - standardisering 4.UTVÄRDERING - mätning av uppnådd åtgärds- effekt Kvalitetsmedvetna företag med underleverantörer lever i en speciell symbios. Kvalitetsarbetet bör sträcka sig till underleverantörer som inte själv har kvalitetscertifikat. Företagets kvalitetsnivå blir riktgivande och måste således implementeras i underleverantörens arbetssätt och kvalitetskontroller. Samarbetet kräver en gemensam plattform för alla aktörer. Optiplus erbjuder hjälp med dokumentation av processen och att fastslå kunskapskraven i samband med densamma. Hjälper företag och underleverantör att kartlägga yrkeskunnandet och hitta lä mpliga fristående examen att erbjuda parterna. Träning och standardiseringshjälp med processerna erbjuds också. En viktig del i förbättringsarbetet är utbildning och träning i arbetsplatshandledning för nyckelpersoner. Kunskapsnivån mäts och kunnandet utvärderas med jämna mellanrum och förbättringsåtgärder genomförs enligt mätutslag.