Jali Experience söker din medverkan!

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Är du vår nya kollega i Stockholm?
Advertisements

Snabbguide och tips.
easyresearch. se/s. asp Varför?
Insamling och gallring
Höstens vägledning i åk 9
Tipspromenad om mat och klimat
Om ett ögonblick kommer du att inträda i en magisk värld...
Att finna rätt lokaler för vattenbruk! Jens Andersson Regionförbundet Jämtlands län.
Bra villkor för akademiker i staten
IPad grundkurs.
Barnanpassad utredning
© Copyright APeL 2004 Hanne Randle Delaktighet för hållbar utveckling Reflekterande arbetsplatser i Karlstad, Forshaga och Grums kommun För.
Rapport Medlemspanelen augusti 2010 FöretagarFörbundet.
Markör Marknad och Kommunikation AB 2009
Mellankrigstiden.
Problemsnack eller bygga lösningar.
Landsbygdsutveckling med radikalt nya förutsättningar.
Ekologiskt fotavtryck och miljömärkningar
GRÖNA SIDAN UPP, TRÄFF , Kjell Persson.
Dokumentera och utvärdera IKT-resurser Céline Rocher-Hahlin.
Yrkesförbundet för dig som jobbar med försäljning och marknadsföring.
Produkter, hälsa och miljö
Näringslivets Ungdomsprogram: Morgondagens förmågor behövs nu.
Hur bör samhället organiseras
Intervju inför ViV-projektet.
Projekt pinnar.
ERGONOMI Vad är det?.
PowerPoint av Bendik S. Søvegjarto Koncept, text och regler av Skage Hansen.
Varför tror människor.
Ränta och inflation Företagen Ränta Konsumenter
2. Utveckla en presentation
Arbetslös.
Att rekrytera ledare - hur gör man egentligen. …om ledarrekrytering Fundera över vilka ni vill ha som ledare. Om ni inte vet vilka ledare ni vill ha,
ZONTA INTERNATIONAL FOUNDATION. ZIF  bildades 1984, inkorporerades i ZI 1985  får sina omkostnader betalda via våra.
Turismens historia kapitel 2.
Hushållningssällskapet Norrbotten I snart 200 år har vi arbetat för att utveckla Norrbottens landsbygd och dess småföretag. Inom vårt rådgivningsbolag.
Ungdomsråd i region Mitt. Blunda… Tänk på det roligaste/grymmaste/bästa du kan komma på inom gymnastiken. Något du redan upplevt.. Något du skulle vilja.
Två vägar för att ge till hela Missionskyrkan Kyrkoavgiften till församlingarna Kyrkoavgiften till församlingarna Missionsgåvan till församlingarna.
Felkalkyl Ofta mäter man inte direkt den storhet som är den intressanta, utan en grundläggande variabel som sedan används för att beräkna det som man är.
Kvisthamraskolan Norrtälje F-6 skola ca. 260 elever
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Humlans förskola öppnades någon gång på 70 talet. Fyra avdelningar som hette: Granen, Enen, Tallen och Kotten. Det har varit fritids, späd och syskon avdelningar.
Press och media Så kan pressarbete hjälpa oss att nå en mer demokratisk och solidarisk värld fri från droger.
Matsmältningssystemet
Val av transport till resmålet.
Anställningsintervjun
Global uppvärmning Vad gör vi åt det?.
Övergång skola - och sen?. Ny nordisk definition dövblindhet Dövblindhet är ett särskilt funktionshinder. Dövblindhet är en kombination av funktionsnedsättningarna.
En forskare med en idé Genovis = gen och novis Passion och nyfikenhet.
EN DEL AV VÅRT SAMHÄLLSENGAGEMANG
Skruva upp volumen och klicka för att komma igång.
Delprojekt 1:1- Projektbidrag via länsstyrelserna 50 mkr för 2007 Länsstyrelserna - ansökningar och beslut Projekt inom affärsutveckling och.
Vad gjorde vi förra gången? Nu borde du ha koll på de 16 första begreppen. Öppna begreppslistan på Superhumans & kolla att du kan dem!
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
LIVET Skruva upp volumen och klicka för att komma igång.
Teknik på Ä L G E N S Förskola 2010.
Sjukdomar och besvär.
Miljökollen Ett projektarbete av Sara Roxbo, Sandra Strömstedt & Maja Sjöquist Nv3a.
Pulpetenbladet Juni 2015 Uppfräschning av lokalen Tvärtom om vad vi skrev under aktuellt fliken i förra pulpetenbladet så kommer vi inte att ta in någon.
Nu ska jag/vi jobba smartare. Hur gör man då?
Bättre kundupplevelse med relevant och effektfull kommunikation.
Vad minns du från förra lektionen?
MER ”EGENTID” – SÅ STÄRKER VI BARNENS MÖJLIGHET TILL SJÄLVBESTÄMMANDE OCH INTEGRITET Bambi Ekonomisk förening – Bambi Korttidshem, Matilda.
1. Registrera dig själv. 2. Se till att det är bockat för kursen 3. Tryck Finish.
Delprojekt 1:1- Projektbidrag via länsstyrelserna
Minska matavfall i skolorna
Naturlandskap blir kulturlandskap
Internationell ekonomi (5 sp)
Vi har alla ett ansvar för miljön
Christer Olsson Ordförande Timrå IBC
Presentationens avskrift:

Jali Experience söker din medverkan! Tryck på tangenten F5, därefter pilarna

för att åstadkomma så mycket... Det behövdes så lite … för att åstadkomma så mycket...

Vi reste till Gambia på semester, med väskorna fyllda av donerade pennor och papper som vi överlämnade till skolbarnen i en liten by.

När vi förstod att vi både ville och kunde göra något, startade vi föreningen Jali Experience.

...som ville ge stöd till de mest isolerade och fattigaste byarna. Vi beslutade att lägga vårt engagemang i byn Karantaba på den nya generationens eget arbete, som en väg till självdrift.

Vi fyllde en container med en rutschbana, cyklar, pennor och papper, verktyg och motorsåg . 3 st. småbåtar fiskenät, bikupa och en honungsslunga.

Vi ordnade kurser i fiske, biodling och honungsslungning. Baskunskaper som kan utvecklas ytterligare!

När vi förstod att alla barn inte går i skolan, då startade vi en fond för ”Skola åt alla”. När vi förstod att malarian är orsaken till en rad andra sjukdomar, då deltog vi i kampanjen, ”Roll Back Malaria”… och skänkte myggnät.

Vi byggde en verktygsstation och skaffade solfångare för att skolan ska kunna användas kvällstid och för bild- och filmvisning.

Gambiafloden är en havsvik med förgreningar och är rik på viktiga näringsämnen. Fisk, hummer, räkor och musslor kan fiskas, nyttjas och säljas med bättre utrustning.

Tre svenskbyggda plastbåtar av mindre modell ligger nu vid bryggan vid floden, cirka tre kilometer från Karantaba.  För att riktigt få snurr på fisket behöver fiskarna komma ut på litet större vatten. Då behövs bra och lättservade motorer. Behovet är således tre utombordare för mindre plastbåt, 8-12 hk och kort rigg är lämpligt. Av tradition används fortfarande kanoter av urholkade trädstammar där man fiskar musslor bland mangroveträden

Vi erbjuder delaktighet i ett intressant, om än litet utvecklingsprojekt, för hjälp till självhjälp. Inte bidragsberoende!

Föreningen Jali Experience bildades alltså efter en semesterresa hösten 2004. Vi arbetar helt ideellt. Gåvor går direkt till den by som vi just nu koncentrerar vår verksamhet till – Karantaba. Vi bidrar själva genom att ha loppmarknader och genom medlemsavgifter. Se vidare på www.jaliexp.se Du kan bli stödmedlem eller ge en penninggåva. eller skänka något av följande: Verktyg, trädgårdsredskap, skottkärror, spadar och hackor, fiskenät, pennor och papper mm mm. Kontakta Ordförande och initiativtagare Barbro Rosberger 0739-464 610, Bli stödmedlem, eller ge ekonomiskt bidrag till vår verksamhet BG: 719-7676 (Jali Experience, SE-banken) Ditt / Ert stöd är mycket välkommet! Styrelsen för Jali Experience tackar på förhand.

Vilka kommer att överleva kriser om resurser minskar i världen? Man undrar.. Vilka kommer att överleva kriser om resurser minskar i världen? Jo, dom som alltid levt med små medel.

Ylva Rehnström från Forum Syd, var med på vår resa till Karantaba 2008. Välkommen till ett doftande vildmarksdistrikt! Där den vackert röda malvan blommar, där apelsiner, bananer, grapefrukt och mango växer vilt och gratis på träden, varunder alla viktiga möten hålls i byarna. Nu öppnar vi möjligheten till allmän delaktighet, främst med företagsverksamheter med anknytning till Jali Experience projektet i Karantaba. Stockholm 2010 Layout Kjell Eidendal RelayMedia