Kroksjön är en by sydväst om skellefteå.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vikingatiden År
Advertisements

RYMDEN.
NEW YORK En stor och känd stad som kallas The Big Apple. Har ca 10 miljoner invånare och är Usa:s största stat. Stadens yta = 1214 kvadrat kilometer och.
Egypten.
Onsdagen den 29/ åkte klass 3A och 3B till Gamla Linköping.
Bildspel om konstnären
HALLAND Hallands landskaps vapen ska föreställa ett silverlejon.
Båtar, hav & djur i vattnet.
Hans och Greta.
Oceanerna Mera vatten än land.
Geografiska begrepp svåra ord
Skagen 2004 Torsdag morgon kl.08:15 lastades bilar med både spelare och material och resan till Danmark och Skagen kunde börja. Fint väder och lugnt.
Sverige.
Grekland bestod av flera små riken/stater
Öland Ölands landsvapen ska föreställa en kronhjort. Öland har kronhjorten som landsvapen för att man tog dit kronhjortar till den kungliga jakten.De hade.
Åk 9 - året då det händer -.
Det glada 20-talet Efter första världskriget var människorna i Europa positiva till framtiden. Man trodde att det aldrig skulle bli några mer krig.
Välkommen till Sverige!
Värme. Med värme menar vi i dagligt tal den temperatur som vi kan mäta med en termometer.  Värme är en form av energi.  En viss temperatur hos ett ämne.
Water is life! Av Alex H och Alex C.
SVERIGE Sverige gränsar till Finland och Norge. Sverige har en area på kvadrat km.
Naturtyper, väder och klimat
som egentligen hette Elof Mauritz Olsson
En dag med Gösta Ekman En bonde i Främshyttan.
Det är ett hus kom så åker vi närmare. Då ser vi en man då frågar vi om får kolla runt.
Projekt pinnar.
Sveriges Television Publik & Utbud TV-tittandet 2007.
Fotoalbum med bilder från vårt lägenhet i Park Avenue, Peking 2011/2012.
VALLE VATTENDROPPE AV: MADELEINE SUNDQVIST.
Veronica Maggio Veronica Maggio.
En annorlunda historia
De försvunna monstret Det var en gång en monster mamma som födde en monster bebis. Monster bebisen heter Brolle. Bebisen var jätte snäll och omtyckt. Dom.
Himlen är blå Fåglarna flyger över skyn Sen kommer stjärnor.
Historien om Grekland.
Semester i Kläppen Vi och tre andra familjer åkte till Kläppen på semester. Här sitter jag och Anton i sittliften. Vi ska till baksidan av Kläppen. För.
Den börjar i Oslo ! Vi åkte till Stavanger där hade vi jätte-kul. Vi badade i de is-kalla havet sen gick vi ut och åt god mat. Sen tog vi flyget till.
Jag valde Göteborg för att jag tycker det är roligt där.
Hållbar utveckling Hållbar utveckling är hur vi ska kunna fortsätta med att exempelvis få rent vatten utan att det förstör för andra människor på våran.
Värme och väder del 1.
Gotland Gotland har ett gutefår på sitt landskapsvapen. Det finns många gutefår på Gotland.
Innehåll Historia Allmän information Föroreningar Inlopp, utlopp
Reformationen i Sverige
Väder.
Erosion betyder att jord och berg slipas ner av olika saker, ungefär som när man använder sandpapper i slöjden. Vattnet är den yttre kraft som påverkar.
Renässansen
skola. hamarkfilm. se/index
Av: Jossan, Ellen, Nicklas, Gustav
Text av Emran Safi Myskoxe.
Friluftsliv - isvett Var aldrig ensam på isen
Av: Linus, Clara och Agnes!
Frihetstiden
Av Wilma. Renen kan bli upp till 2 m och 10 cm. Svansen kan bli upp till 20cm. När renen är vuxen är mankhöjden ungefär 1m och 40 cm. Hanen kan väga upp.
Experiment med vatten Densitet.
Lodrätt vatten mellan två stora länder….
Ledtråd: Stort och vitt Is och snö
Naturlandskap blir kulturlandskap
Viktiga ord och begrepp
Istiden, Stenåldern, Bronsåldern och Järnåldern
DANMARK. LEGO ● UPFANNS AV EN SNICKARE I BYN BILLUND ● NU FINNS LEGOFABRIKER OVER HELA VÄRLDEN. ● OCH NÄSTAN VARJE ÅR KOMMER NÄSTAN EN MILJON TILL.
När deltagare: 30 juli – 5 augusti När funktionär: 29 juli – 7 augusti Var: Vässarö, ytterskärgården 14 mil norr om Stockholm Vem: Boomerang riktar sig.
Sant eller falskt om vatten i Europa. Sant eller falskt Nästan hela Europa omges av hav.
Vid sjön. Sötvatten Inte salt vatten Sjövatten kallas sötvatten.
Fjällen Geografi åk 4.
TÄVLINGSMOMENT SKIDOR VASALOPPET+ENGELBREKTSLOPPET
Vatten i och runt Sverige
Lukasevangeliet 9 Mat åt fem tusen Apostlarna kom tillbaka och berättade för Jesus om allt de hade gjort. Han tog dem med sig och drog sig undan till en.
TÄVLINGSMOMENT SKIDOR VASALOPPET+ENGELBREKTSLOPPET
Tidningens historia.
DET BLIR VARMARE PÅ JORDEN VARFÖR? VAD SPELAR DET FÖR ROLL?
TÄVLINGSMOMENT SKIDOR VASALOPPET+ENGELBREKTSLOPPET
Presentationens avskrift:

Kroksjön är en by sydväst om skellefteå. Namnet Kroksjön kommer från sjön som ligger i byn. En liten insjö som är formad precis som en sorts krok. Därefter kom namnet Kroksjön till hela byn. Kroksjön är en by sydväst om skellefteå.

I sjön kan man fiska abborre, gädda, kräftor, öring. Fiske I sjön kan man fiska abborre, gädda, kräftor, öring.

Runt Kroksjön finns det 5 st allmänna grillstugor vid vattnet. Bad och uteplatser 2 stycken allmänna badplatser. Varav en av dem har både grillring och bastu. På midsommar brukar byns befolkning samlas på en äng för att dansa runt midsommar stången. Det är ängen som visas med det lilla huset nedan. Runt Kroksjön finns det 5 st allmänna grillstugor vid vattnet.

Historia. Sjöns namn ”kroksjön” kommer från en man som hade sommarstuga i Kroksjön för länge sedan 1500- talet något gång. Adolf Krok. Dessutom som tyckte byns befolkning att sjön liknade så mycket en stor speciell krog så de fick bli namnet.

sjöN Vatten djup – Djupast som 7m. Ligger ca 50m ovanför havet. Inlopp / utlopp, går genom forsar som strömmar från skråmträsk. PH värde 7,2

Sommar På sommar halvåret brukar de röra sig i Kroksjön runt om på badplatser eller vid grillringar, kanoter, båtar, öar, och vattenskotrar. Många utanför Kroksjön kommer också och låter sommarglädjen spridas där. Det största badplatser som finns i Kroksjön är allmän. Platsen kallas Bastubryggan och de finns brygga, bastu och omklädningsrum där. När man inte badar där så kan man ligga och sola uppe på ängen/stranden. Finns också plattgräsplan så man kan spela olika saker på. Vinter Vintertid i Kroksjön. På vintrarna kan man köra skoter och sjön, pimpla, åka skidor och skridskor. De brukar skotta upp en is plan där man kan bara åka skridskor eller också spela ishockey. Skellefteåskoterklubb håller sjön öppen med ruskade skoterleder också. Så leder åt alla håll finns det. På sjöns öar finns det också jätte fin och mysig möjlighet till att grilla också.

Sommarstuga i Kroksjön. I början var Kroksjön bara en by med folk som bodde där året om. Sedan blev det mer sommarstugor än vanliga hus, och året runt folket nästan dog ut från Kroksjön. Just nu finns det så mycke som upp till 3 olika stället runt Kroksjön där de finns sommarstugor och de har blivit ett mycket populärt ställe. Norra Kroksjön, Södra Kroksjön, Östra Kroksjön. De är de tre ställena med många sommarstugor. Runt Kroksjön som ligger längst ner på den norra udden. Kullen kallas det. Där är det för de mesta bara hus. 15 hus sammanlagt. & även 5 Sommarhus.

Som sagt.. Kroksjön!