-utbildning till stöd för systematisk uppföljning i socialtjänsten

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Lokal evidens - Loke En modell att använda för lokal uppföljning av till exempel missbruks- och beroendevården.
Advertisements

Kvalitet i förskolan Erfarenheter från Kungälvs kommun
Välkommen! Stormöte 28 april 2013 Ortsutveckling FLENS STAD.
Träddiagram - ett sätt att ta fram aktiviteter och prioriteringar för hur man ska jobba med ett visst område.
Kartläggning av energirådgivningen Stockholms län
Handlingsplan för matematikutveckling
BRUK En introduktion.
Stöd för analys och förbättring
Förbättringsområde enligt handlingsplan: ___________________________________ Mål: ________________________________________ Aktivitet (åtgärd/förändring.
Dagordning föräldraråd 2/6
Serviceprogram (RSP) Välkomna Jämtlands län - att längta till och växa i.
Exjobb--Från Idé till Rapport Jürgen Börstler Umeå University SWEDEN
Läroplansträff Välkomna!. Program för dagen 8.30 Inledning och program 8.40 Lars introducerar dagen med några bilder om undervisning och lärande.
Läroplansträff Välkomna. Program för förmiddagen 8.30 Uppföljning av lektioner som planerades förra gången. Berätta för varandra gruppvis om.
Bättre psykiatrisk vård med kvalitetsregister Qulturum Arbetsuppgift LS3 – LS4 Förbättringsteam.
Workshop vägledning Välkomna. Dagens upplägg 9:00-9:30 Kaffe 9:30:-10:15 Introduktion 10:15-10:55 Ramverkets delar 10:55-11:15 E-delegationens vägledning.
PGSA-hjulet.
Att gå från magkänsla till faktabaserad utveckling Stöd för förskolor och skolor som vill ordna analysgrupp Metoden har utvecklats och prövats i Eu-projektet.
Känna till och ha provat metoder och verktyg för processledning
Handledarutbildning Delkurs 4 Barn- och fritidsprogrammet BF
Portfolion / Dokumentationen bidrar till utveckling
NU-sjukvården. Tiderna förändras Krav och förväntningar ändras samtidigt som sjukvården utvecklas och förändras. Det är dags att tänka nytt.
Verksamhetsplan Regional utbildningsstrategi Utvecklingsledargruppen
Ortsutveckling Skebokvarn Välkommen! Stormöte 19 november 2012.
KOMMUNIKATION SOM PÅVERKAR SUNDSVALL 13 FEBRUARI 2012
HVB Barn och Unga 2013.
Bättre psykiatrisk vård med kvalitetsregister Qulturum Arbetsuppgift LS4 – LS5 Förbättringsteam.
Hur kan vi förstå begreppet?
Eget arbete mellan workshop 1 och 2 Kristina Stener.
Utvärdera – hur gör man praktiskt? Metoder och verktyg Presentation för Göta Styrgrupp,
Skolutveckling genom aktionsforskning
LEAN Historia. Lean har sina rötter i Japansk industri och det man främst då tänker på är Toyota som på 1930-talet började att tillverka bilar. Andra världskriget.
VÄLKOMNA! LUNCHMINGEL. Program Lunchmingel Hälsans nya verktyg i höst Maria Gill, Myndigheten för delaktighet Lunchmingel avslutas.
Riskanalys i patientsäkerhetsarbete
Hur får vi Sigbox att bli en helhet? BFL, SUA, IKT.
Välkomna till en dag med IUP och skriftliga omdömen samt lite Fronter!
Systematiskt kvalitetsarbete i vardagen!. Systematiskt kvalitetsarbete 1 juli 2011 förstärktes kravet på ett systematiskt kvalitetsarbete Kvalitetsredovisningen.
Värdegrund. Presentation Syfte Värdegrund Presentation av workshop Utvärderingar Framtiden Summering Frågor Kontakt.
Undervisning och lärande för en hållbar framtid via aktionsforskning Inger Björneloo Inst. för didaktik och pedagogisk profession.
Attraktiv Hemtjänst Välkommen till introduktion i Äldres behov i centrum! 4 november 2015.
Kandidatuppsats i Statistik 732G32 Linda Wänström.
Kultur- och språkanpassad hälsoinformation Steg 2 Datum:
Lite tankar för Nynäshamn i det systematiska kvalitetsarbetet 1. Utveckla kvalitetsdialoger: -Förskolechef samt representanter från verksamheten, representanter.
Utvärderingsmatris för en kunskapsbaserad bedömning Två utvärderingsmatriser har tagits fram i samarbete med SIQ, Nationella rådet för strokevård och ett.
Självhjälp genom hälsostöd Datum:. Välkommen! Utbildning om Självhjälp genom hälsostöd Syfte ●Presentera produkten Självhjälp genom hälsostöd (HS) ●Gå.
Gemensam APT Förskolorna i Svedala
Metodstöd Att arbeta med MUSK-resultatet
Bakgrund Framtida läge/ Mål Nuläge Plan (inkl. test) Grundorsaker
Examensarbete för högskoleingenjörsexamen i maskinteknik (MSGC17) 22
Navigating uncertainty
Välkommen! Agenda Introduktion
Självständigt Arbete i Teknisk Fysik 15 hp
Kontinuitetsanalys Workshop 3 av 4 – Riskbedömning
det är viktigt att detta datum följs då
Kontinuitetsanalys Workshop 1 av 4 – Kriteriemodell
Beställning vid brådskande ärende - process
Workshop Arbetsplatslärande.
Träff 11 Välkomna!.
Tips inför workshop Det är viktigt att deltagarna läst på innan - skicka ut läshänvisningar med länkar i god tid! (för exempel på utskick – se nästa sida)
Välkomna till webbinarium- ”Så skapar du slutredovisningen för arbetet med riktade insatser för nyanlända elever”
Ledningens genomgång: Informationssäkerhet Mall där allt underlag finns i denna presentation Datum 2018-XX-XX.
Att leda och genomföra transformation WS 3 Skellefteå
XX Benchmarking 3 Följa upp jämställdhetsarbetet och resultaten för olika grupper av kvinnor och män, flickor och pojkar.
Välkomna till workshop ENERGITJÄNSTEUTVECKLING
Fördjupning till systematiskt kvalitetsarbete
Ett verktyg för systematisk uppföljning i missbruksbruksvården
METOD Strategisk kompetensförsörjning
OM DIGIBAROMETER Digibarometer är att workshopmaterial som tagits fram inom det regeringsuppdrag som Lantmäteriet har för att öka kompetens och.
Digitalisering av kvalitetsledning och kvalitetsuppföljning
Medarbetarenkät 2018 – sammanfattning och analys
Presentationens avskrift:

-utbildning till stöd för systematisk uppföljning i socialtjänsten Välkommen! Workshop 2 -utbildning till stöd för systematisk uppföljning i socialtjänsten Ort och datum

PROGRAM 09.00 Välkomna och dagens upplägg Pass 1 Presentation och diskussion i mindre grupper om arbetet med er lokala uppföljning   ca 10.30 Paus och påfyllning av kaffe och te Pass 2 ca 11.00 Sammanställning i olika verktyg Introduktion i hur uppgifter kan sammanställas och analyseras - SUreg och Excel Eget arbete med sammanställning av egen data, övning med ”fejk”-data i SU Träningsformulär eller omtag 12.30 Lunch Pass 3 ca 13.30   Presentation av resultat och analys/reflektioner från era lokala uppföljningar (inkl. eftermiddagsfika ca 14.30) Pass 4 ca 15.00 Nästa steg i arbetet med lokal uppföljning på hemmaplan 16.00 Slut för dagen

Pass 1: Presentation och diskussion om arbetet med lokala uppföljningar Om relevant med flera grupper: Grupp 1 Grupp 2 Grupp 3

forts. Pass 1: Presentation och diskussion om arbetet med era lokala uppföljningar (ca 10 + 10 min per uppföljningsgrupp) - Vad planerade ni att följa upp då vi sågs vid workshop X den X månad? - Har ni hållit fast vi de frågorna? Har ni fått svar på dem? - Hur gick ni till väga med uppföljningen på hemmaplan? - Vilka svårigheter har ni stött på och vad har fungerat bra?

Pass 2: Sammanställning av data Introduktion till att sammanställa data i Sureg och Excel Eget arbete med sammanställning av data från den egna uppföljningen eller lånad data, alternativt omtag – ny utformning av egen lokal uppföljning

Pass 3: Presentation av resultat från era lokala uppföljningar och analys/reflektioner Ca 10-20 min per lokal uppföljning (de som har preliminära resultat) Berätta om och visa någon eller ett par sammanställningar av det preliminära resultatet i er uppföljning - Bedöm kvalitet i sammanställningen (om relevant) - Vilka slutsatser drar ni utifrån resultatet i xx uppföljning? (eller andra exempel på resultat som presenterats)? - Hur planerar ni (skulle ni kunna) återkoppla och använda resultaten för analys och utveckling av verksamheten?

Pass 4: Nästa steg i arbetet med systematisk uppföljning Vad är nästa steg i arbetet med er lokala uppföljning? Ta fram en konkret plan för nästa steg med mål, vem som ska göra vad när samt hur resultaten ska återkopplas till medarbetare. Skriv på blädderblock så att vi kan ta del av varandras planer.

Stödmaterial för systematisk uppföljning webbutbildning handledning för fördjupning datorbaserade verktyg med manual skrift om systematisk uppföljning För mer information: http://www.socialstyrelsen.se/publikationer2016/2016-5-24/

Kontaktuppgifter vid frågor: