Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

XX Benchmarking 3 Följa upp jämställdhetsarbetet och resultaten för olika grupper av kvinnor och män, flickor och pojkar.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "XX Benchmarking 3 Följa upp jämställdhetsarbetet och resultaten för olika grupper av kvinnor och män, flickor och pojkar."— Presentationens avskrift:

1 XX Benchmarking 3 Följa upp jämställdhetsarbetet och resultaten för olika grupper av kvinnor och män, flickor och pojkar

2 Könsuppdelad statistik
Finns beslut om att all individbaserad statistik ska redovisas med kön som indelningsgrund? Redovisas all individbaserad statistik med kön som indelningsgrund på alla nivåer i organisationen? Finns rutiner som säkerställer att statistiken könsuppdelas och används i verksamhetsuppföljningen?

3 Nyckeltal/indikatorer
Finns nyckeltal som följs upp över tid som visar verksamheternas utfall för olika grupper av kvinnor, män, flickor och pojkar? Finns nyckeltal som följs upp över tid som visar resultat av jämställdhetsarbetet, kopplat till övergripande mål? Vilka nyckeltal följs upp på övergripande nivå? Används systematisk jämförelse med andra organisationer, t ex genom Kolada/ Öppna jämförelser/KKiK?

4 Kommentarer och analyser
I vilken utsträckning kommenteras könsskillnader/likheter i redovisning och uppföljning? I vilken utsträckning analyseras den könsuppdelade statistiken? I vilken utsträckning används analyserna som underlag för verksamhetsförbättringar?

5 Jämställdhetsintegrerade beslutsunderlag
Finns rutiner för att beslutsunderlag innehåller en könskonsekvensanalys, det vill säga vilka konsekvenser ett beslut får för olika grupper av kvinnor och män, flickor och pojkar? Visar beslutsunderlagen hur beslut påverkar fördelningen av resurser mellan kvinnor och män? Visar beslutsunderlagen hur bemötande och service till brukare, patienter, elever…påverkas? Eller hu möjligheten till makt och inflytande påverkas? Återremitteras ärenden som saknar analys?

6 De här förbättringarna har vi genomfört för att jämställdhetsintegrera ledning och styrning

7 Det här återstår att förbättra

8 Plan för fortsatt förbättringsarbete

9 Mall för självskattning av jämställdhetsintegrering
­ Ort och datum________________________________________________ 1 2 3 Kommentar 1. Den politiska församlingen har tagit beslut om jämställdhetsintegrering 2. Den politiska ledningen efterfrågar resultat av arbetet med jämställdhetsintegrering 3. De högsta cheferna säkerställer att politikernas beslut om jämställdhetsintegrering genomförs i organisationen 4. Ledningen säkerställer organisationens kompetens för att arbeta med jämställdhetsintegrering 5. Jämställdhetsperspektivet är synligt i mål, budget och andra styrdokument 6. All individbaserad statistik redovisas och analyseras med kön som indelningsgrund 7. I beslutsunderlag finns en beskrivning av konsekvenser för kvinnor och män, flickor och pojkar 8. Verksamheternas resultat för kvinnor och män, flickor och pojkar, kan utläsas ur ordinarie verksamhets- och budgetuppföljning. 9. Jämställdhetsintegreringen har lett till konkreta och hållbara förbättringar i verksamheterna 10. Tillvägagångssättet för jämställdhetsintegrering kan systematiseras och överföras till andra verksamheter Summa poäng


Ladda ner ppt "XX Benchmarking 3 Följa upp jämställdhetsarbetet och resultaten för olika grupper av kvinnor och män, flickor och pojkar."

Liknande presentationer


Google-annonser