Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Välkomna till webbinarium- ”Så skapar du slutredovisningen för arbetet med riktade insatser för nyanlända elever”

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Välkomna till webbinarium- ”Så skapar du slutredovisningen för arbetet med riktade insatser för nyanlända elever”"— Presentationens avskrift:

1 Välkomna till webbinarium- ”Så skapar du slutredovisningen för arbetet med riktade insatser för nyanlända elever”

2 Upplägg Bakgrund till och syfte med slutredovisningen
Effekter och att följa förändring Genomgång av mall för slutredovisning Frågor och svar

3 Insatser för att stärka utbildningens kvalitet för nyanlända elever och vid behov för elever med annat modersmål än svenska (U2017/00300/S) NULÄGESANALYS ÅTGÄRDSPLAN DELREDOVISNING SLUTREDOVISNING styrkor och svagheter identifierade problem orsaker utvecklingsområden insatser mål och förväntade effekter delaktighet uppföljning effekter delaktighet avvikelser från plan? jämförelse med utgångsläget synliga förändringar delaktighet fortsatt utvecklingsarbete

4 Systematiskt kvalitetsarbete
Uppföljning Delredovisning Slutredovisning Nulägesanalys Delaktighet Åtgärdsplan Överens-kommelse Regeringsuppdrag Effekter i åtgärdsplan

5 Vad är en effekt? ”en förändring som inträffat som en följd av en vidtagen åtgärd/insats och som annars inte skulle ha inträffat”. (ESV:s definition)

6 Några förutsättningar för redovisning av effekter
Svårt att säkert veta att en viss insats har orsakat en förändring - skolområdet en komplex verklighet där olika aspekter påverkar varandra. Förändringar uppstår ofta i flera led (en effektkedja) som leder fram till insatsens mål. Genom att vid planeringen definiera förväntade effekter och mål kan insatsen sedan bedömas utifrån dessa.

7 Mall för slutredovisning

8 Anvisningar i pdf format - fyll i

9 Redovisningsmall i wordformat – kopiera avsnitt och fyll i

10 Ekonomiskredovisning Excel format – Fyll i uppgifter (kommer senare)

11 Tag fram Nulägesanalys, Åtgärdsplan, Överenskommelse och eventuella tillägg, delredovisning och mötesanteckningar. Delredovisning

12 − Undervisning och lärande
− Extra anpassningar och särskilt stöd − Bedömning och betygssättning − Trygghet, studiero och åtgärder mot kränkande behandling − Förutsättningar för lärande och trygghet − Styrning och utveckling av verksamheten − Arbetsplatsförlagt lärande, grundläggande behörighet och introduktionsprogram

13

14 RESULTAT OCH EFFEKTER AV
INSATSERNA INOM UTVECKLINGSOMRÅDET

15

16

17 INSATSER SOM ÄR FÖRLÄNGDA

18

19 Skicka in slutredovisningen till Skolverket i pappersformat.
Redovisningen ska vara underskriven av behörig firmatecknare. Adress: Skolverket, Riktade insatser för nyanlända, Stockholm Skicka även in en digital version av ifylld mall för slutredovisning (word-format) till Skolverkets processtödjare.

20 Att tänka på i slutredovisningen - resultat och effekter av insatserna
”Beskriv de synliga förändringar som insatsen kan ha bidragit till, i förhållande till förväntade effekter och mål som i tidigare har beskrivit i åtgärdsplanen. Om dataunderlag saknas, ange detta” Förändringarna ska beskrivas förhållande till nuläget i nulägesanalyser och åtgärdsplaner. Vi vet hur det såg ut och hur det var tänkt. Hur har det blivit? Vad menas med synliga? Förändringarna måste gå att identifiera i någon form av dataunderlag. Var konkreta!


Ladda ner ppt "Välkomna till webbinarium- ”Så skapar du slutredovisningen för arbetet med riktade insatser för nyanlända elever”"

Liknande presentationer


Google-annonser