Arbetsgruppen, Centrum för elektronisk kommunikation

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Lokal evidens - Loke En modell att använda för lokal uppföljning av till exempel missbruks- och beroendevården.
Advertisements

Kvalitetsgranskning gymnasial lärlingsutbildning6/22/2014 Kvalitetsgranskning av gymnasial lärlingsutbildning.
ITHU och arbetsgrupp Studentportalsnätverket
Samordnare Digital agenda Västra Götalands län
De nordiska reglerings- myndigheternas arbete med att införa en gemensam nordisk slutmarknad Marielle Liikanen.
E-bläcket. E-bläcket är ett läs- och teknikprojekt för ungdomar i åldern år i Kungälvs kommun som pågick från februari 2010 fram till våren 2012.
- Vikten av att kunna sälja in sin idé
Kammarkollegiets upphandlingsstöd Birgitta Nelson ,
Samordnad upphandling av elenergi Upphandlingssamverkan Elenergi, upphandlingssamverkan Kommunförbundet Skånes upphandling av elenergi 2007 Slutsatser.
Om funktionshindersrörelsens rätt att vara delaktig i beslutsfattandet… …för att skapa förutsättningar för människor med funktionsnedsättning att delta.
Bakgrund och syfte Ska ses i ljuset av tidigare utredningar Organisationers önskan om ett annat och bättre sätt att samverka Regeringen vill erkänna,
Projekt Region 2015 November 2012 till juni 2013.
Välkomna till en dag om eArkiv
UPPDRAG OCH PRINCIPER FÖR FINANSIERING FÖR REGISTERCENTRUM- ORGANISATIONERNA
Småföretagen och den offentliga upphandlingen 25 augusti 2009 Sundsvall Peter Germer Företagarna Västernorrland.
Studentgränssnittet i Ladok3
Medicinskt Kunskapscentrum Samarbete inom området Kunskapsstyrning SLL /Gotland Susanna Lagersten tf bitr avd.chef Medicinskt Kunskapscentrum.
Agenda myndighetsmötet 21 mars
Peter Fröst, arkitekt, PhD Chalmers Tekniska Högskola Reflektioner från det första året som adjungerad professor i vårdbyggnad.
Så jobbar vi med användbarhet och verksamhetstest i Ladok3
Projektet Bättre psykosvård Sammanfattning. Projektet bättre psykosvård Projektstart november 2011 Uppdrag: stötta enheter i landet som jobbar med psykosvård.
Samverkan kring öppna data © KSL 2014 Text & form: gdz / mhe.
Yhmyndigheten.se. Några av Yh-myndighetens uppdrag Besluta om vilka utbildningar som ska ingå i yrkeshögskolan Besluta om statligt stöd till dessa utbildningar.
Lönekriterier – ett stöd till chefer. Varför lönekriterier?  Att ha tydliga lönekriterier är en förutsättning i samband med lönesättning.  Kriterierna.
Yrkestitlar Sammanställning av enkät om yrkestitlar inom funktionshinderområdet, genomförd i december 2014-januari
Patientsäkerhetslag 2010:657 3 kap. Vårdgivarens skyldighet att bedriva ett systematiskt patientsäkerhetsarbete.
Vart är vi på väg? Ann-Charlotte Kassberg, Norrbottens läns landsting Harald Segerstedt, Kommunförbundet Norrbotten.
Kunskapsstyrning Region Kronoberg - Att alltid ge patienten bästa möjliga vård baserad på bästa tillgängliga kunskap.
TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD. Bakgrund till Mottagningsteamet - Behov av insats, där parterna samverkar i gemensam lokal. - Individen ska inte behöva besöka.
Kommunledningskontoret Myter och legender inom upphandling.
Sv Nationell samordning för landstingens arbete med utrustning för elektronisk kommunikation.
Projekt livsmedel för SÄRSKILDA NÄRINGSÄNDAMÅL. Bakgrund Livsmedel för särskilda näringsändamål : Utredningar om dietistresurser och livsmedel.
Tempen på införandet av e-hälsa
Regionala DiabetesRådet (RDR) i Uppsala-Örebro sjukvårdsregion
IBIC - NI tillämpad för äldre- och funktionshinderområdet.
Alternativ telefoni Uppsala
Region Örebro län Förvaltningsorganisation, tjänsteresa och riskanalys (10 minuter) Eftermiddagen
Upphandling Therese Klaar, inköpschef.
Den nationell läkemedelslista – så ser förstudien ut
För enklare verksamhetsutveckling och samverkan mot en smartare välfärd SKL har, tillsammans med GR, tagit fram en digital samverkansplattform där man.
Det är insidan som räknas!
ÄBIC 2016 Steg 2 Introduktion för utförare.
Utveckling av branschrådet för järnväg
Kontinuitetsanalys Workshop 3 av 4 – Riskbedömning
Välkommen!. Välkommen! Erika Ericsson, eHälsomyndigheten 25 april kl Nuläget för arbetet med gemensamma standarder – eHälsomyndighetens uppdrag.
Strategi för patient- och brukarmedverkan
Digital plattform Delaktig kommunikation
Hemsjukvårdsavtalet Specialiserade vården/Slutenvård
Malin Forssell, Karolina Henningsson
Standardisering i energibranschen Förutsätter ett innovativt företag att grundläggande standardisering är på plats då omvärlden digitaliseras med ökat.
Arbetsgrupper och VIP Februari 2018.
LRF Dalarna Livsmedelsstrategi och Samverkan i matkedjan
Team förebygg Samverkan mellan skola och socialtjänst
Omställningen av hälso- och sjukvården
Vägledningsdokument för Vuxna Psykiatri Missbruk
Material för socialtjänsten
Barn som anhöriga Ett projekt som Habiliteringscentrum deltar i utifrån ett nationellt projekt.
Gemensam nationell Tri för spårväg?
Uppdrag Ta fram länsgemensam rutin för avvikelsehantering
Nationell patientöversikt
Begäran om nationellt likvärdig YH-utbildning inom äldreomsorgen
Förhållningssätten.
Utvecklingsarbete
Konferens E-kommunikation 2017
IUC NORR ökar konkurrens- kraften i industrin genom att förflytta företag och individer IUC Norr ökar konkurrenskraften i industrin genom.
Syfte, målbild och värdegrund för Närvårdssamverkan Södra Älvsborg
Nationellt likvärdiga YH-utbildningar
Jeanette Schlaucher Miljöstrategiska enheten Länsstyrelsen Skåne Hej!
Året som gått Näringslivs- och destinationsutveckling
Framtagande av Regional utvecklingsstrategi Uppsala län
Presentationens avskrift:

Arbetsgruppen, Centrum för elektronisk kommunikation Expertgrupp Arbetsgruppen, Centrum för elektronisk kommunikation 2018-12-27

Centrum för Elektronisk kommunikation Uppdraget elektronisk kommunikation Uppdraget elektronik kommunikation - Martin gör en kort sammanfattning av vad uppdraget innebär, alla var inte med i fjol. Inom uppdraget för elektronik kommunikation ska Region Örebro Län verka som ett nationellt centrum i form av att utveckla, förvalta och sprida metoder och teknik för elektronisk kommunikation. Inom uppdraget ska Region Örebro Län vara en nationell resurs för alla som arbetar inom området och ge feedback på produkterna och programvarorna inom elektronisk kommunikation (Alternativ telefoni), både för förskrivarna och målgruppen som använder produkterna. I uppdraget ingår att skapa en expertgrupp som ska arbeta för att likrikta och utveckla den alternativa telefonin nationellt. En Expertgrupp sattas samman av representanter från landstingen runt om i landet för ett uppstartsmöte hösten 2015. 2018-12-27 Centrum för Elektronisk kommunikation

Centrum för Elektronisk kommunikation Arbetsgruppen Arbetsgruppen - Petra Bildandet av en arbetsgrupp, vilka ingår och vad var vårt förts arbetsområde. Arbetsgruppen är en mindre grupp från expertgruppen, då det fanns olika möjligheter och resurser tidsmässigt för individerna i expertgruppen att kunna delta och arbeta med detta uppdrag. Arbetsgruppens uppdrag är att få fram en kravspecifikation för kommande upphandlingar av Alternativ telefonis produkter. Alla presenterar sig själva! Arbetsgruppens representanter utgörs i dagsläget av: Martin Zakrisson och Tina Karlsson – Region Örebro Län Petra Andersson – Uppsala Läns landsting Marika Hedberg – Habilitering & Hjälpmedel, Dövenheten, Region Skåne Susanne Sillanpää – Dalarnas Län Landsting, Hjälpmedel Hörsel och Syn, Falun 2018-12-27 Centrum för Elektronisk kommunikation

Centrum för Elektronisk kommunikation Underlag till kravspecifikation Underlag till kravspecifikation - Susanne Tanken med underlaget, hur det kan användas och vad målet/syftet är med att skapa detta. Att underlätta för landstingen att genomföra upphandlingar (bonus blir att det även blir lättare för leverantörerna – win/win). Liknande upphandlingar över landet, ger mer enhetligt utbud, liknande produkter i alla landsting, vilket vi tror ger större chans till väl fungerande telefoni, ökad kompatibilitet. Ovanstående ska så småningom publiceras på e-kommunicera.nu Inte så att vi alla har en gemensam kravspec men en gemensam grund för att uppnå bättre kompatibilitet men att varje landsting gör sin egen upphandling. Syftet med detta arbete är bland annat: Att få fram de produkter/programvaror som används på marknaden och är kompatibla med varandra, i syfte att underlätta för landstingen att genomföra kommande upphandlingar inom Alternativ telefoni. Att genomföra liknande upphandlingar över landet, ger mer enhetligt utbud, dvs liknande produkter inom alla landsting för en mer väl fungerande telefoni och ökad kompatibilitet. Ovanstående ska även publiceras på www.e-kommunicera.nu 2018-12-27 Centrum för Elektronisk kommunikation

Centrum för Elektronisk kommunikation Arbetsprocessen   Arbetsprocessen - Petra Vad vi har gjort hittills och tänker oss göra: Vad vi i arbetsgruppen gjort hittills: Vi har sammanfört de kravspecifikationer vi fått in från er kollegor runt om i landet. Tittat på den ursprungliga kravspecen från HI. Vi har jobbat igenom kravet och strukit och lagt till för att skapa ett underlag till kravspecifikation som alla ska kunna använda. Vi har jobbat med framtidsscenarion och försökt skriva på ett sådant sätt att detta underlag inte känns irrelevant om ett år utan att den ska hålla en längre tid framöver. Vi har tittat på hur vi kan kravställa utifrån standarder som finns och letat dokumentation som vi kan hänvisa till i vår kravspecifikation. Vi ska bjuda in leverantörerna till ett möte att diskutera tekniska krav, utformandet av gränssnitt etc, helt enkelt ge dem möjlighet att ge sina synpunkter på den kravspecifikation som vi sammanställer. Efetrfrågas men omöjligt under upphandlingsförfarande. Vår ambition är att låta detta underlag gå ut på remiss innan den slutligen läggs upp på e-kommunicera.nu Vi har gjort en sammanförning och genomgång av de kravspecifikationer vi fått in från er kollegor runt om i landet samt jämfört med den ursprungliga kravspecifikationen från HI. Utifrån detta har vi skapat fram en ”grund”-kravspecifikation som alla ska kunna använda för kommande upphandlingar som ska hålla över en längre tid framöver. Vi har även utgått utifrån ett upphandlar- och användarperspektiv i syfte att säkerställa att vi inte ställer krav som går emot upphandlingsförfarandet tex minskat bör krav. Vi ska bjuda in leverantörerna till ett möte att diskutera tekniska krav, utformandet av gränssnitt etc, som även kommer komplettera utformningen av den kravspecifikation som vi sammanställer. Vi kommer sedan att låta denna kravspecifikation gå ut på remiss innan den slutligen läggs upp på www.e-kommunicera.nu 2018-12-27 Centrum för Elektronisk kommunikation

Centrum för Elektronisk kommunikation Framtida arbetsområde Framtida arbetsområde - Petra och Tina Nästa samarbetsområde oss landsting/regioner emellan bör vara att se över vilka kriterier vi förskriver utifrån. Det vore önskvärd att vi fick en samsyn och att vården blir mer jämlik över landet. Det ska alltså inte heller vara avgörande var patienten var man bor utan vårt mål är att få samsyn både vad gäller krav på produkterna och få mer likartade kriterier, dvs även samsyn i hur vi arbetar. Detta för att säkerställa funktionalitet nationellt och inte regionalt. En av samarbetsområden inom elektronisk kommunikation (Alternativ telefoni) bör vara att se över vilka kriterier vi förskriver utifrån, för en samsyn och mer jämlik vård över landet. Ett annan samarbetsområde inom elektronisk kommunikation (Alternativ telefoni) bör vara att fokusera på de produkter som finns på marknaden utan att utesluta någon leverantör för Alternativ telefoni såsom att säkerställa produkternas funktionalitet nationellt och inte regionalt. 2018-12-27 Centrum för Elektronisk kommunikation

Centrum för Elektronisk kommunikation Framtidsvision och ideér Framtidsvision och ideér - Marika och Martin Marika brukarperspektiv exempel från USA, hur brukargruppen. Martin återkoppla till gårdagens föredrag om verifieringsprotokollet och adresseringsprojektet.   Martin tar även vision om en gratis mjukvara som upphandlas av förslagsvis PTS (såsom teletext och att ringa via bildtelefoni.net med adressering) Kan MFD driva på denna utveckling? PTS kan de upphandla mjukvaruutveckling? Telefon på lika villkor för alla! Alla har rätt att ringa! Vår vision är tillgänglighet till fullo https://www.wired.com/2016/06/remarkable-tech-bringing-deaf-hearing-worlds-together/ 2018-12-27 Centrum för Elektronisk kommunikation

Centrum för Elektronisk kommunikation Samverkan mellan regioner och landsting Samverkan mellan regioner och landsting -  Tina Vi ger åhörarna möjlighet att anmäla intresse för deltagande i arbetet med de nationellt gemensamma kriterierna och komma med frågor och synpunkter! Hur fortsätter vi inom Alternativ telefoni? Hur kan en samverkan se ut? 2018-12-27 Centrum för Elektronisk kommunikation

Centrum för Elektronisk kommunikation Frågor? Marika - ge åhörarna möjlighet att komma med frågor! 2018-12-27 Centrum för Elektronisk kommunikation