IBIC/ICF Digital delaktighet Öppna jämförelser

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Prioriterad fråga 2010 Bättre stöd till utsatta barn.
Advertisements

Folkhälsa och funktionshinderspolitiken - hälsa på lika villkor
Välfärdsteknologi inom äldreomsorgen – erfarenheter från Sverige
Arbetsförmedlingens uppdrag för personer med funktionsnedsättning
Socialdepartementet Strategi för funktionshinderpolitiken Nationell konferens 16 mars 2011 Ulrik Lindgren Politisk sakkunnig för Maria Larsson.
Mänskliga rättigheter i Västra Götaland
Socialstyrelsens tillsyn
Arbete med jämställdhetsplan
Mänskliga rättigheter
Grunden i den nya strategin grunden för uppföljning och rapportering ett ramverk, verktyg och vägledning Konventionen och den nationella handikappolitiken.
Vad innebär ett barnperspektiv
Regional digital agenda för Östergötland
Stina – Trygg i Norrbotten SKL har efter en överenskommelse med regeringen gjort en satsning på flera prioriterade områden där landsting och kommuner ska.
Kan vi mäta den handikappolitiska utvecklingen?
Regional stödstruktur, Plattform Halland
Funktionshinderspolitiken
EBP Barn o unga Kunskap till praktik Psykiatri Funktions hinder Bättre liv E-hälsa Regional stödstruktur Våld i nära relationer Koh I Noor Barn och unga.
Genomförandeplan för Dalarnas län inom området barn och vuxna med funktionsnedsättning (LSS) 2013 – april 2014.
Om funktionshindersrörelsens rätt att vara delaktig i beslutsfattandet… …för att skapa förutsättningar för människor med funktionsnedsättning att delta.
Social hållbarhet. En prioriterad fråga
Nätverk för plattformsledare 17/ Anna Lilja Qvarlander
”Vägen mot e-samhället”
+ Aktiviteter inom projektet: Evidensbaserad praktik inom funktionshinderområdet Hanna Egard, följeforskare
Tre angelägna områden för det nationella utvecklingsarbetet;
Med fokus på unga En politik för goda levnadsvillkor, makt och inflytande Foto: Colourbox.
Samtal om eventuell förhandling om överenskommelse för 2015
Information om pågående överenskommelser 2013 mellan staten och SKL.
Regional utvecklingsstrategi – RUS – antogs 2010 Mobilisering och kraftsamling Regionala prioriteringar En riktningsgivare med vision, mål och strategier.
1 Barnkonventionen - en introduktion Fisksätra
Konferens om Forskning och utvecklingsarbeten inom funktionshinderområdet i Öresundsregionen 5 april 2011 Rafael Lindqvist Från sociala rättigheter.
Överenskommelser 2014 Stöd till en evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten - Regional stödstruktur för kunskapsutveckling - Regionalt.
Dubbla sociala normer Camilla Nordgren Fil dr
Samråds- och Samverkansförfarande Samverkan avser den dialog och samarbete som sker mellan självständiga och sido- ordnade samhällsaktörer för att samordnat.
Överenskommelsen inom integrationsområdet
Tillgänglighet på Skolverket Förordning (2001:526) om de statliga myndigheternas ansvar för genomförande av funktionshinderspolitiken 1 § Myndigheter.
Samarbete i teamet och ett rehabiliterande synsätt i myndighetsutövningen IngaLill Karlström, Östersunds kommun. E-post:
Tema: Folkmord Du kommer att få skriva en uppsats om ett specifikt folkmord Arbetet med folkmord kommer att pågå både under samhällskunskapen och Historieundervisningen.
Barnkonventionen och ungdomspolitiken. Kommuner och landsting/regioner är viktiga aktörer.
Barns rätt till delaktighet FNs barnkonvention: varje barn har rätt att uttrycka sin mening och höras i alla frågor som rör barnet. Plan- och bygglagen:
Delaktighetsdagen 2015 Myndigheten för delaktighet.
Likarätt JONAS ÅLEBRING ST-LÄKARE. Likarätt – alla människor har ett lika värde och lika rättigheter Likabehandling – alla ska behandlas efter sina förutsättningar.
ÄLDREHÄLSA KRONOBERG Äldrehälsa Kronoberg är en innovationssatsning för att utveckla vården och omsorgen för äldre personer med komplexa behov. Satsningen.
Länsstyrelsens uppdrag om integration Med fokus på mottagande och bosättning av ensamkommande barn och nyanlända. Utmaningar, möjligheter och samverkan!
Ett steg vidare för evidensbaserad praktik till nytta för brukare och patienter Fjärde steget i reformen av myndigheter Samlad, effektiv och behovsanpassad.
Välkommen!. Välkommen! Fortsatt utveckling av e-tjänsten Stöd och behandling Anette Cederberg Programansvarig SKL Rebecca Anserud (H)järn kolls ambassadör.
Resursgrupps-ACT R ACT en metod med stöd i nationella riktlinjer.
Kvalitet i särskilt boende
Jämställd och jämlik hälsa för ett hållbart Gävleborg
Kommunstyrelsen har beslutat
Stöd till riktade insatser inom området psykisk hälsa 2016
Digital plattform Delaktig kommunikation
Quiz Testet ger dig snabb känsla för hur mycket eller lite du vet om barnets rättigheter. Gör testet tillsammans med dina medarbetare. De rätta svaren.
Arbetsgrupper och VIP Februari 2018.
Dagens tema Samverkan i arbetet med att förebygga och bekämpa användandet av Alkohol, Narkotika, Droger och Tobak – och kopplingen till folkhälsa och hållbar.
Enheten Hälsa och Välfärd
Omställningen av hälso- och sjukvården
Miljömålen består av tre slags mål
Material för socialtjänsten
Varför en satsning på psykisk hälsa?
Barn och föräldraperspektiv vid missbruk och beroende
Det goda livet i Västra Götaland Handlingsplan för psykisk hälsa
Enheten Hälsa och välfärd
D3. Hur kan vi möta föräldrars olika behov
Miljömålen består av tre slags mål
Vår verksamhetsidé Med utgångspunkt i FN:s konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning är vi ett nav för kunskap inom funktionshinders­politiken.
Ny Nära Vård Södra Dalarna
Länsstyrelsens roll i funktionshinderpolitiken
Politisk samverkansberedning för hälsa, vård, omsorg och skola
Samordnad utveckling för god och nära vård
Funktionshinderspolitik i Göteborgsregionen 7 mars 2019 Linnéa Björk och Erik Lindqvist Länsstyrelsen Västra Götalands län.
Presentationens avskrift:

IBIC/ICF Digital delaktighet Öppna jämförelser FN:S konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning Länsstyrelserna, Myndigheten för delatkighet Ge stöd i ett genomförande Målet med funktionshinderpolitiken: Uppnå jämlikhet i levnadsvillkor och full delaktighet för personer med funktionsnedsättning Genomförandet av arbetet med funktionshinderpolitiken inom kommuner, landsting, regioner, staten och dess myndigheter ska inriktas mot fyra områden: Brukarorganisationer Principen om universell utformning Art 2 Att förebygga och motverka diskriminering Befintliga brister i tillgängligheten Individuella stöd och lösningar för individens självständighet Att göra rätt från början när samhället utformas Avsaknad av funktionshinderperspektiv – behov av att identifiera och åtgärda hinder för att öka tillgänglighet Gäller alla samhällsområden Kan vara avgörande för individens möjlighet till delaktighet, generella lösningar inte alltid tillräckliga IBIC/ICF Digital delaktighet Öppna jämförelser Föräldraskapsstöd Funca

Evidensbaserad praktik som ett förhållningssätt 2018-12-25

Utveckling, hälsa och välfärd Organisationsskiss Region Dalarna – Direktionen Chefsgrupp (landsting och kommun) Regional utvecklingsgrupp Missbruk Äldre Barn och unga Psykiatri Funktionsnedsättning Rådet för välfärdsutveckling Utveckling hälsa och välfärd Chef, utvecklingsledare 2018-12-25