Välkomna på föräldramöte

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Advertisements

Hur kan vi arbeta mot mobbning. eller Hur kan vi arbeta för vänskap
Ett bildspel om dig och dina kompisar.
Kamratstödjar konferens 5/ Dagen startade för kamratstödjarna när de anlände till Munkedals folkets hus. Kamratstödjarna blev incheckade och fick.
”Tidigare har läraren skrivit hur det har gått för mig i skolan som mamma och pappa fick läsa hemma. På utvecklingssamtalet har mest de vuxna pratat och.
Förändringar i skolan En sammanfattning av de förändringar som påverkar er föräldrar Urban Åström Förvaltningschef BoU Lars Thorin Utvecklingsledare BoU.
SET Social Emotionell Träning
Inlärningsmiljö för att öka motivation
LIKABEHANDLINGSPLAN elever Rudboda skola
VÄLKOMNA! ELEVLEDDA UTVECKLINGSSAMTAL S:ta Gertruds skola, Sigtuna.
Kunskaper Mål: Öka eleverna läs- och skrivförmåga Elever som lätt når kunskapskraven som minst ska uppnås upplever att de får ledning och stimulans att.
Björknässkolan Nacka kommun
”Jag vill vara konstruktiv i debatten”. ”Jag vill inte vara en papegoja och upprepa vad andra sagt i syfte att höra min egen röst…även fast den är trevlig.
Nolltolerans Haga/Katrinelund. Haga Tittade på Hagas egen trygghetsenkät (görs två ggr/år) där det gick att utläsa att eleverna vet vem de ska vända sig.
Systematisk kvalitetsarbete med kunskapsuppföljning - Skolinspektionens bild av hur det ser ut.
Skolmiljö inflytande, stöd från lärare, mobbingförebyggande Skoljämförelser, 2012 (Ekebyhovsskolan åk 7, finns inte representerade. Ej heller Birkaskolan.
Välkommen till Braås skola
Skolutveckling via digitala medier
Nätmobbning/Cyberbullying
Vad kännetecknar en Reggio Emilia inspirerad förskola?
Tankar om kamratstödjare Hälsokällan 30 mars 2009 Eva Svernling.
Föräldramöte årskurs 6 2 mars.
Fjordskolans förväntningar på elever och föräldrar
Hur du tar hand om din kunskap
Vem är jag, Vem är du?.
Mål, kunskapskrav och LGR-11
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
4 årtal Från lydnadskultur till ansvarskultur
Exempel på skriftligt omdöme
Källängsråd Föregående protokoll, bordlagd punkt Internationellt samarbete 2. Skolans verksamhet Skola och föräldrar 3. Ekonomi och organisation.
.. Föräldramöte Tomtebogård Tomtebogårds vision Vi lär, samarbetar och tar ansvar för en hållbar livsstil och värld. Vi trivs och bygger framtiden.
Välkommen till Ljungbackens skola!!
Källängsråd Dagordning 1.Skolans verksamhet - TEMA - studiero 2. Ekonomi och organisation 3.Övrigt - Säkra skolvägar.
SET Social Emotionell Träning  Birgitta Kimber
Värdegrund. Presentation Syfte Värdegrund Presentation av workshop Utvärderingar Framtiden Summering Frågor Kontakt.
Skurup – en godbit av Skåne Skurup – en framgångsrik skolkommun Skurup, en av 16 kommuner i Sverige, som ingått i SKL:s.
Föräldraråd Syfte: En möjlighet för föräldrar att medverka i och ha inflytande på skolans verksamhet som helhet Att vara en diskussionspart.
Elevhälsan i skolan Spela roll ABF-huset Giselle Hedberg 1:a skolsköterska Stockholm stad.
Beardslees familjeintervention Lisa Wallander Linusson
Mini och den magiska stenen Sid. JT 6-9 För att kunna läsa måste man inte bara kunna ljuda ihop bokstäverna, man måste även förstå det man läser.
Kunskap i kombination med Trygghet, Delaktighet & Ansvar Grimstaskolan, Grymsta skolan.
Föräldramöte 8/9. Personal Idrott: Mats Hemkunskap: Eva Textilslöjd: Annika Musik: Joa Resurs: Catrin Matematik: Gunilla Träslöjd: Filip.
Hjärtligt välkomna till oss på Hörningsnässkolan Föräldramöte september 2016.
Konfliktens ABC A Attityd C sakfrågor Motsättningar B Beteende.
Kommunikationsprocesser
- En metod från Landstinget i Kalmar län
Välkomna! Föräldramöte 8/9.
Hur pratar du med ditt barn om social medier?
Välkommen till ett samtal om VÄRDERINGAR
TRYGGA RELATIONER I KLASSEN
Välkomna till Föräldramöte klass
ETT VIKTIGT MÖTE OM DITT BARNS IDROTTANDE
Föräldramöte 25/4  .
Föräldramöte Tomtebogård
Våra relationer och folkbibliotek
Tilde i mobilen Morgonkoll
Förändringar i skolan En sammanfattning av de förändringar som påverkar er föräldrar Urban Åström Förvaltningschef BoU Lars Thorin Utvecklingsledare BoU.
Team förebygg Samverkan mellan skola och socialtjänst
Har du som förälder koll?
Kumla skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling
- En metod från Landstinget i Kalmar län
Ungdomsenkäten Om mig hälsa och livsstil bland ungdomar i Östergötland
Synliggör synsätt som styr och stör - Fördjupning
Ett samarbetsprojekt mellan
Helhet och allsidighet
För föräldrar till barn 6-12 år
Fotboll Fristad Goif F10 Ledare: Magnus Kamsula, Leif Andersson, Anton Björnberg och Niklas Rydell.
Det här händer under vecka 47 Bra datum att ha koll på:
PALLIATIVT UTVECKLINGS CENTRUM
Välkomna! Dagordning Inledning: Helene Moquist, Uppföljningsenheten
Presentationens avskrift:

Välkomna på föräldramöte

Vi som är här Martina, Lisbeth och Suzanne Martin – IT-resurs Sanna – drama (förhinder). Eva - kurator Anna – speciallärare Annika - rektor

Dagordning Nuläge – klassklimat Nätetik Värdegrundsarbete Årskurs 4 Klassklimatet bättre och bättre. Ökad arbetsro och arbets”kraft/ork”, färre konflikter. Går långsamt men åt rätt håll. Håller på rutiner och struktur. Märktes när ni pratat hemma – fortsätt med det! Var en peak i konflikter och oro några veckor innan jul – visade sig ha mycket att göra med nätet och oro inför åk 4. Därav punkterna nätetik & åk 4. Starten 2018 har varit väldigt stabil – glada engagerade barn efter lovet.

Nuläge Klassklimatet bättre för varje vecka - Tiden sedan jullovet har varit mycket bra. Ökad arbetsro - lektionerna med oro och sämre arbetsro är nu få. Tryggare elever – färre, mildare konflikter i gruppen samt en ökad tilltro till vuxna. Samsyn skola/hem – det märks i skolan när ni pratar hemma om sådant som vi tar upp på möten eller i samtal. Vi är tacksamma för ert samarbete och hoppas ni fortsätter prata där hemma.

Nätetik Att tänka på när barnen är på nätet: Sociala medier – T.ex. Snapchat, Musical.ly. - åldersgränser och vuxennärvaro Youtube – vilket innehåll möter barnen? - egna youtubekanaler - vad är det barnen lägger ut? Vad sker i chattar och kommentarsfält? – Vad skrivs? – Vad tas emot? – Vem står som avsändare? – Hur tolkas orden/texten? – Konsekvenser IRL (in real life) Läs även Martins dokument!

Värdegrundsarbete Vid konflikter – lösningsorienterande samtal enskilt eller i grupp. Fokus på lösning. Hur kan jag tänka om jag hamnar i denna situation igen, för att det ska gå bättre? Vi arbetar med att sätta ord på och synliggöra våra egna och andras perspektiv, känslor och konfliktlösningsstrategier. Positiva rollmodeller och förväntningar - vuxna visar positivt beteende (modellerar) och lyfter barnens positiva agerande genom att uppmuntra och sätta ord på goda exempel. Ex: ”Bra jobbat Kalle, Vilma och Emma. När ni gjorde så, så blev det såhär..”. Vi lägger fokus på vad som förväntas. Dramapedagogik – Se Sannas brev, separat dokument.

Dramainsats 3C Uppdraget i 3C är att: ha roligt tillsammans öka tryggheten i gruppen stärka känslan av ett ”vi” stärka tilltron till vuxna ge pedagoger konkreta verktyg som kan tas med i det vidare arbetet med gruppen.

Årskurs 4 Spekulationer = oroliga barn och grupp. Efter höstlovet startade en hel del spekulationer, diskussioner och konflikter i klassen eftersom det uppdagats att en del söker sig till andra skolor än Almers. Vi pratade därför på mötet om vikten av att barnen inte går omkring och oroar sig inför årskurs 4 redan nu. Oron som uppstod hos barnen handlade om att de kunde bli utan sina kompisar i fyran, eller att de skulle hamna på en ”dålig” skola. Som barn är det lätt att tänka ”den skolan vill/ska han inte gå på – då är den dålig för mig också”. Missförstånd uppstår lätt när diskussionen flyttar över från vuxenvärlden till barnvärlden. ”Det spelar ingen roll – jag kommer ändå inte gå kvar i denna klassen” – en splittring uppstår, vilket är negativt när vi arbetar för en starkare vi-känsla och tryggare grupp.

Tack för att ni kom! Hör av er om ni undrar något.