Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Föräldramöte 25/4  .

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Föräldramöte 25/4  ."— Presentationens avskrift:

1 Föräldramöte 25/4  

2 Gäller för alla spelare i Bois.
Viktigt att följa dessa värderingar och förväntningar. Om man inte gör sitt bästa på träningarna kan man t.ex få börja på bänken på matchen.

3 Konsekvenser ➡14 år ledare följer upp Alla avsteg Alltid - genom att omedelbart samla gruppen och uppmärksamma alla på det som hänt. - sker det under match tas spelaren genast av plan och pratas med, och i halvtid eller efter matchslut pratar alla om det. - vid upprepade avsteg pratar ledarna också med spelaren och dess föräldrar om inte detta hjälper tar lagets ledare hjälp av koordinatorn, eller om sådan inte finns, ungdomsordförande. 15 år ➡ ledare följer upp Alla avsteg Alltid - via BoIS-andan och våra ledares försök att i allt få spelarna att ta eget ansvar för sitt fotbollsspelande och liv hoppas vi att gruppen/laget löser ev. avsteg själva. - vid varje avsteg tar ledaren omedelbart ett samtal med spelaren. - sker det under match tas spelaren omedelbart av plan och ett samtal görs. - för att undvika avsteg kan spelaren be om egenträning när spelaren inte känner sig helt OK. - vid upprepade avsteg skall detta omedelbart rapporteras till Akademichefen. Efter det skall spelaren, ledaren och akademichefen (samt förälder om spelaren är under 18år) ha ett samtal och komma fram till lämpliga åtgärder.

4 Träningar Träningsdagar och tider – tis Påskbergsvallen, tor Håstens IP Vi vill att spelarna hör av sig om de inte kan komma på träningen. Match mot föräldrarna sista träningen innan sommaruppehållet. Pick-nick efteråt. Var och en kan ta med sin egen mat.  Ingen träning v   Hör man inte av sig om varför man inte kan komma, kan man få mindre speltid på match. Uppmuntrar att man håller på med flera sporter, har man träningar som krockar så påverkar inte det att man inte får spela match. Uppmuntrar all träning.

5 Matcher 9-manna, offside 5 st Spelgrupper, 1 gr står över varje vecka.
Viktigt att meddela om man inte kan spela en match 2 lag i serien. Serien pågår mellan v.18-26 Kommer att bli mer fasta positioner under match. Vi ledare sköter instruktioner till spelarna vid matcher (träningar). Föräldrar står på motsatt sida från laget/avbytarna under match. 45 min innan match och 15 min efter match önskar vi vara bara ledare och spelare i omklädningsrummet. Vi byter om och duschar tillsammans (före och) efter match. Fokus i år kommer att vara att lära oss spela 9-manna fotboll med offside. Får inte heller spela hem till målvakt och den tar upp med händer. Målvakt måste rulla el kasta ut bollen, inga utsparkar. Det viktigaste för oss är att varje spelar utvecklar sin fotbollskunskap inte att vinna varje match. Resultatet är inte i fokus. Mindre byte av positioner för att spelarna lättare ska kunna lära sig att spela 9-manna och för att de ska kunna utvecklas och känna sig säkra på någon/några positioner. Olika lätt att byta positioner, skapar trygghet. Men inget är låst utan möjlighet till byte finns alltid.

6 Cuper Försäsongsturnering 29/4 på Lindvallen i Tofta.
Ev. vänskapsturnering 17/6, GAIS Trönninge cupen 8-9/8  Kolla så att det inte krockar med seriematcherna i juni. Ev. ytterligare en cup som avslut på höstsäsongen.

7 Träningskläder Köp gärna klubbkläderna, Intersport Lassabacka, när det är dags för nya träningskläder. (Nike)

8 Föräldrar Er viktigaste roll är att stötta och heja på
Idrott för barn skall vara roligt, flytta fokus från resultat till det som varit bra och roligt Se domaren som en matchledare – respektera hans/hennes beslut Beröm istället för att kritisera Låt de formella coacherna sköta snacket och coachningen Tänk på ditt kroppsspråk – din reaktion är avgörande för barnet. Använd alltid ett vårdat språk Ha alltid en positiv inställning till motståndare, domare, ledare och alla spelare Hjälp barn och ungdomar att behålla det positiva i minnet Er viktigaste roll är att stötta och heja på Uppmärksamma ansträngningen inte resultatet. Undvik att lägga press på barnet. Tränarna leder laget. Domaren leder matchen. Spelarna spelar. Föräldrarna hejar och stöttar. You tube, Peptalk - Så kan föräldrar öka och sänka barns lust att idrotta, 22min Johan Fallby är idrottspsykologisk rådgivare och före detta landslagsman i bordtennis. Efter bland annat tio år som ansvarig för idrottspsykologi på Svenska Fotbollförbundet arbetar han idag i fotbollsföreningen FC Köpenhamn. I sin uppmärksammade bok ”Gör det bättre själv om du kan!” tar han upp föräldrarollen och många frågor. Vad skapar egentligen motivation hos ett barn? När måste de välja idrott? Får man som förälder lägga sig i?


Ladda ner ppt "Föräldramöte 25/4  ."

Liknande presentationer


Google-annonser