Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Tilde i mobilen Morgonkoll

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Tilde i mobilen Morgonkoll"— Presentationens avskrift:

1 Tilde i mobilen Morgonkoll
Det första kolla klockan o snapchat, my story och Godnattkiken precis innan jag somnar

2 Medievanor Identiteter Mediers roll i i konstruerande av könsroller
Följer Instagram, Snapshat, Musical.ly, Spelar Pokemongo och Minecraft oftast tillsammans med vänner. Har facebook, whatsup men är sällan inne. MoP bestämmer och jag blir följd av MoP. Mediers roll i i konstruerande av könsroller Im cute you are angry . Alla killar dabar hela tiden men det gör jag också ibland. Men killarna är inte söta på bilder de ser oftast coola ut. Det gör inte jag. Identiteter beroende på vilka som kan kolla väljer jag vilken sida av mej som jag lägger ut Jag blockar okända och luras med vad heter ibland. Det har jag kommit på själv och MoP och skolan har gett mej råd.

3 Kollar kompisar, lägger ut bilder och dansvideor.
Hur framställer du dig här? Lägger ut roliga och fina bilder att man är med en kompis. Går att välja vilka som ska se ens bilder. Tips på kul grejer att göra. Vill tolkas snäll, smart, snygg, Använder förkortningar ex ng –något. Vad gör du på nätet? Kollar kompisar, lägger ut bilder och dansvideor. Vem och vad får synas här? Frågar kompisar innan jag lägger ut någon annan. På min förra skola hade vi Kick o då chattade hela klassen tillsammans. Familjeportalen har vi på skolan och ett instagram o ett google i klassen där vi lägger ut ex klassutfärder.

4 Man vill se fin eller rolig ut på bild

5 Tips från Tilde Sätt på Night shift så du inte tittar för länge på kvällen. Låser in mobilen på morgonen och hämtar efter skolans slut. Instagram - lägger ut. Slutar följa sådana som lägger ut tråkiga bilder - svartvita bilder med texter.

6 Det där att försöka om igen…
”Kanske kan det finnas något i spelens obändiga natur och välvilja att alltid låta spelaren som skulle kunna användas även i formella utbildningssituationer” s. 20, Linderoth, Det dynamiska datorspelandet. 2007

7 Fråga och fundering Har du fått hjälp av bildundervisningen att hantera sociala medier? ”gör vad du vill, bli vad du vill, och se ut som du vill, bara du väljer rätt och ser ut på rätt sätt” * Apropå The Sims och pojkars lek har interaktiviteten inte utmanat könsroller utan snarare befäst dem. *2 * s 46, Linderoth. *2. Elwin - Nowak och Thomsson, 2003)

8 Crossing

9 den pedagogiska vinsten
Jag kan använda klassens instagram och lägga ut intressanta bilder som sedan kanske kommer upp i diskussioner i klassrummet. Att frågor och ev synpunkter tas upp om eleverna själva vill annars kan de lämna bilderna okommenterade.


Ladda ner ppt "Tilde i mobilen Morgonkoll"

Liknande presentationer


Google-annonser