Verksamhetsbeskrivning

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Välkomna till förskolan Akvarellen
Advertisements

Karlstad 16 juni 2011 Modersmål idag och imorgon Karlstad 16 juni 2011
En förskola att förundras i!
Intresset uppstod… (Barns inflytande)
Förskolan Körsbäret Handlingsplan Ht-10, Vt-11
Läroplan för förskolan (Reviderad 2010)
Föräldramöte 12 september 2011
Exempel utifrån ett antal målområden
Källbystugans kvalitetsarbete
Kvalitetssäkring 2010/2011 Tullens förskola, avdelning: Kobben
Föräldramöte 11/ Välkomna till Syskonavdelningarnas föräldramöte 2011.
Norrtälje södra förskoleområde Länna förskoleenhet Köpmanholm förskoleenhet Frötuna förskoleenhet Hysingsvik förskoleenhet 2014/15 Alla har förutsättningar.
Nu har våren kommit till Pollux
Kvalitetsäkring , avd. Holmen, Tullens förskola, Tema: Matematik i vardagen Varför matematik? Matematik används dagligen i många olika situationer.
Vi vill att varje 5 – åring som lämnar våra förskolor i Avesta kommun…
Pedagogisk dokumentation
Likabehandlingsarbete mot diskriminering och kränkande behandling
Verksamhetspresentation av Tunets fritidshem
Struktur och ledning Rektor Styrelse samt ansvar: Tony Roth, rektor
Naturvetenskap och teknik i förskolan
FÄRGER Verksamheten ska utgå från barnens erfarenhetsvärld, intressen, motivation och drivkraft att söka kunskaper. Barn söker och erövrar kunskap genom.
Läroplansträff förskolan - betydelse av förhållningssätt och syn på barn för att lyckas med pedagogisk dokumentation Välkomna!
, Hej, Nu har snart en termin gått av det här verksamhetsåret. Vi som jobbar med och för era barn summerar det pedagogiska arbetet på förskolan och konstaterar.
Ett temainriktat arbetssätt
Förändringarna av förskolans läroplan och den nya skollagen
Vi upptäcker matematik på vägen...! Det vi gör med kroppen sätter sig i knoppen! Vi cyklar över bron, undrar vad som finns under bron.
Rosen hösten 2014 Vår vision:
Läroplan för förskolan Victoria Blom Solna 5 maj 2011
Vår tolkning av Förskolans Läroplanenfastställd december 2010
Förskolan Sandviks lärmiljöer utifrån läroplanen
Välkommen till Skogsduvans föräldramöte!
Läroplansnätverk förskola
Dessa bilder vill vi ha som ett bildspel, vi vill bara ha ett bildspel, som är stort. Där vi i nuläget har de 4 småbilderna. Ta bort det lilla bildspelet.
- fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner
Välkommen till Kattfots föräldramöte!
Språk och lärande hänger oupplösligt samman liksom språk och identitetsutveckling. Förskolan skall lägga stor vikt vid att stimulera varje barns språkutveckling.
Läroplansträff fritidshem
Barnens bild av Sigtuna, Sigtunas bild av barnen Avdelning: År:
Prioriterat utvecklingsområde 10/11
IKT och lärplatta i förskolan
Lgr 11 - fortsatt arbete med de nya läroplanen med tillhörande kursplaner.
Det vi vet Barn utvecklar språk; talat-, skrift-, kropps- och teckenspråk i samspel med sin omgivning och möten med den andre.
Förskolechefsträff Välkomna. Dagens arbete Kenth inleder med lite ekonomi Arbetsgång för barn i behov av stöd Implementering av läroplanerna.
Läroplansträff Välkomna.
Sävja Danmark- vår plats i världen -barns inflytande och delaktighet
Välkommen till Brunna, Gröna Lund och Stamvägens förskolor
Norrtälje södra förskoleområde Länna förskola Köpmanholm förskola Frötuna förskola 2015/2016 Alla har förutsättningar att lyckas!
Naturkunskap i förskoleklass
IKT – spaning Bjälbo förskola 2014
VERKTYG FÖR BEDÖMNING AV FÖRSKOLANS MÅLUPPFYLLELSE Funktionell kvalitet.
Engelbrektskolans fritidshem Blå, Gul, Grön, Grå & Röd avdelning Årskurs F- 6.
Kvalitetsredovisning ht-2014 vt Dungen. Normer och värden Hösten 2014 började med reflektioner kring normer och värden. Vi ville utveckla barnens.
Sege parks förskola våren 2016 Utvecklingsområde Miljö Material Alla barns rätt till stöd 1.
VÄLKOMNA TILL MYGGANS FÖRÄLDRAMÖTE
Välkommen till Nyckelpigans föräldrarmöte Vi som arbetar på nyckelpigan är Batol, Kristin & Veronica.
* Smileprojektet är ett konkret stöd i implementeringsarbetet med de nya läroplanerna. * När projekttiden är slut har vi utvecklat metoder.
1 Mitt barn är en NamnAntal Flicka27 Pojke26 Väljer att inte besvara frågan1 Total54 Förskolan Luleå 2016-Kläppbackens förskola.
Stockholm stad Förskoleundersökning 2013 Skarpnäck stadsdel.
Funktionell kvalitet VERKTYG FÖR BEDÖMNING AV FÖRSKOLANS MÅLUPPFYLLELSE OCH PEDAGOGISKA PROCESSER.
Föräldramöte Välkomna!.
Välkomna till styrd helpdesk: Skapande
Barnkonventionen i förskolan
Välkomna till styrd helpdesk: Skapande
Introduktionsförskola i Rinkeby
Värdedokument Uddens Förskola rev. Aug. 2016
Värdedokument Uddens Förskola rev. Aug. 2017
Välkomna till informationsmöte på Järla skola
Utveckling och lärande
Hur skapar vi förutsättningar för digitalisering i förskolans undervisning? Mona Hansen fsk chef Öster 1, Örebro Kommun skolledarkonferens.
Presentationens avskrift:

Verksamhetsbeskrivning Pricken Vt-17 Verksamhetsbeskrivning

Utveckling och lärande Naturen i vår närhet Vi har arbetat med tema naturen som utgångspunkt. Vi har besökt parker, lekplatser, gått promenader och utforskat det som vi fastnat för på vägen. Projekt Tema “naturen i vår närhet” har förgrenat sig i olika projekt. Sniglar/Snäckor har vi utforskat med både levande exempel, lera och sånger. Vi har plockat löv, pinnar och andra naturmaterial som vi sedan skapat med. Vi har också tittat extra mycket på ett särskilt träd som vi följer under årstiderna. “Förskolan är en plats att öva på snarare än en plats för att kunna; att öva på att undra, att öva på att uttrycka sig, att öva på att lyssna, att öva på att delta i sammanhang tillsammans med andra.” Ur: Det synliga barnet, S. 8.

(Förskolans läroplan, S. 11.) Alla ämnen får plats Temat vi valt tillsammans med barnen gör att vi kan arbeta med många ämnen. “Arbetslaget ska utmana barns nyfikenhet och begynnande förståelse för språk och kommunikation samt för matematik, naturvetenskap och teknik” (Förskolans läroplan, S. 11.) Naturvetenskap Svenska och modersmål Matematik

Kultur och miljö Språkutvecklande arbetssätt Tematiskt uppbyggda miljöer “Förskolan ska lägga stor vikt vid att stimulera varje barns språkutveckling och uppmuntra och ta till vara barnets nyfikenhet och intresse för den skriftspråkliga världen.” (Förskolans läroplan, 2016. S. 7.) “Med ett temainriktat arbetssätt kan barnens lärande bli mångsidigt och sammanhängande.” (Förskolans läroplan, 2016. S. 7.)

Normer och värden Vi arbetar hela tiden för att barnen ska känna sig trygga med oss pedagoger och varandra. Alla barn har tillgång till alla miljöer och leksaker. “Alla barn ska få erfara den tillfredsställelse det ger att göra framsteg, övervinna svårigheter och att få uppleva sig vara en tillgång i gruppen.” (Förskolans läroplan, 2016. S. 5) “Flickor och pojkar ska i förskolan ha samma möjligheter att pröva och utveckla förmågor och intressen utan begränsningar utifrån stereotypa könsroller.” (Förskolans läroplan, 2016, S. 5.)

(Förskolans läroplan, 2016. S. 12.) Barns inflytande “Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att förstå och att handla efter demokratiska principer genom att få delta i olika former av samarbete och beslutsfattande.” (Förskolans läroplan, 2016. S. 12.) Barnen får ta mat själva och välja vad de vill lägga på sin tallrik. Att vänta på sin tur kan vara en utmaning eller en stund för samtal och mys. En del barn har inte utvecklat språket ännu och då får vi pedagoger försöka tolka det barnen vill förmedla. Detta görs genom att dokumentera och reflektera tillsammans med barnen och oss pedagoger.

Förskola och hem Under vårterminen har vi bjudit in vårdnadshavare till en vårfest. Det ger oss och barnens vårdnadshavare möjlighet att träffas en längre stund under lättsamma former. Pluttra är vår digitala plattform för kommunikation mellan förskolan och hemmet. Vi publicerar både individuella och samlade pluttringar.