1899 För en hållbar framtid.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Husets Historia Så här kan möjligen ett utav de första hemmen ha sett ut på stenåldern- en grotta. Egentligen är det ingen specifik person som har.
Advertisements

Av: Almir, Martin, Ismail, Edvin
Hur ni sparar energi! Av Kevin,Ibrahim och Hevzi
Innehåll 1. Planeten jorden – vårt hem 2, Maten – vår viktigaste resurs 3. Konsumtion - lycka och avfall 4. Sopor – det ingen vill ha 5. Energi.
Den hållbara skolan! Klass 8D Stavsborgsskolan.
Med rätt teknik kan vi rädda miljön
Ekologiskt fotavtryck och miljömärkningar
Sura lösningar Starkt frätande Smakar surt pH-värdet 0-6
VÄDER VÄDRET MED METEOROLOGEN PÄR HOLMBERG.
Olika energi källor Skilj mellan förnyelsebara och ej förnyelsebara energikällor (fossila bränslen eller material)
Kortversion av BOSTADSPOLITISK STRATEGI
Omsorg Projektet: Bättre introduktion genom kommunal samverkan
Vatten är liv.
Av: Sara, Louise, Moa, Sofija, Marija ♥
Nya Malmsjö skola och förskola – Hållbar utveckling!
Vår hållbara skola.
DEFINITIONER AV DE 16 SVENSKA MILJÖKVALITETSMÅLEN
Fossilbränslefri region
Vi kommer att ta upp: Har vår skola grön el?
Lokalt omhändertagande av dagvatten (LOD)
Västra Götalandsregionens handlingsprogram för energi
Uthållig kommun – ett verktyg för att nå målen 22% av landets kommuner 100% av länets kommuner Kalmar nationellt pilotlän.
Blandstaden - en undersökning av begreppets ursprung, användning och innebörd i svensk stadsplanering Kandidatarbete i landskapsarkitektur Jessica Jansson.
Vad gör Borås Energi och Miljö?
Energikällor.
En hållbar utveckling tillfredsställer dagens behov
Är Greppa Näringens frågor viktiga för konsumenten? Greppa Näringens halvtidskonferens 1-2 september 2004 Sören Persson Sigill Kvalitetssystem AB
Energiförsörjning.
Klimathotet Krympt global ekonomi - med 51 tusen miljarder kronor Svåra översvämningar (höjda havsnivåer) Vattenbrist, torka, ökenutbredning Oförutsedda.
Klimatförändringarna
Miljömålen och förorenade områden
Tema: Hållbar utveckling
Film.
Energiteknik Teknik direkt s
Miljöarbete vid IT-fakulteten IT-fakulteten har ett aktiva miljöarbete och alla studenter och anställda är en del i det arbetet!
Miljövän naturligtvis
Vi kommer att ta upp: Har vår skola grön el?
Ämnesövergripande kunskapskontroller
Vår hållbara skola. Vi kommer att ta upp: Grön el Hur man kan minska energianvändningen Bra energikällor för uppvärmning av vatten och el Vad vi har valt.
Mineraler Gödning Kvävets kretslopp.
1 Ett hållbart transportsystem - vad bör göras i Örebro? Per Elvingson, Programkansli samhällsbyggnad Örebro kommun, ,
1. Hållbar stadsutveckling Huskvarna 23 okt 2009 Erland Ullstad.
Socialt blandat boende
Grupp : Arvid och gänget
KONSUMTIONSSAMHÄLLET. V AD ÄR KONSUMTIONSSAMHÄLLET ? Vi handlar mer än vi behöver för att överleva – ökad konsumtion av mat, kläder, saker mm Massproduktion.
Hållbar Utveckling. Här är fem punkter om vad hållbar utveckling är. Hållbar utveckling är när man tar ansvar så att det inte äventyrar framtiden för.
STADSUTVECKLINGSPROJEKTET LIDINGÖ CENTRUM ETT VARIERAT SMÅSTADSCENTRUM FÖR ALLA STADSUTVECKLINGSPROJEKTET LIDINGÖ CENTRUM ETT VARIERAT SMÅSTADSCENTRUM.
Syfte: Att utveckla förmågan att värdera dina val och handlingar utifrån H E M Kunskapskrav: Konsekvensförståelse för att kunna göra smarta val samt kunna.
1:a advent 2006 Vision Gotland 2025 Tre minuter om Gotlands framtid.
Onaturliga förändringar Ett exempel på hur människan omformat jorden. En monokultur. Bara ris.
1700-tal Industriella revolutionen kom med industrier, folk flytta från landsbygd till stad.
Brunråttor – ett allt större problem. 1. FAKTA OCH BIOLOGI OM RÅTTAN Basfakta om brunråttan Latinskt namn: Rattus norvegicus Vikt: ca gram Längd:
Vi bor i sverige Geografi åk 4.
Varför Hållbara kliv – närhet till naturen?
Anpassa samhället till klimatets förändringar
Landsbygdskommittén.
Samrådsförslag.
Träna svenska A och B Häfte 14 Yrken.
Värmepump med grundvatten eller bergvärme ?
Norrtälje En självförsörjande kommun Av: 9B Roslagsskolan
Vi driver omställningen
1. Hållbar stadsutveckling
Miljöledningssystem 14 november 2018.
De globala målen Skulle kunna prata om detta hela dagen. Överlevnadsfrågor, men ger också möjligheter till nya affärer. Det händer mycket och utvecklingen.
Varifrån kommer alla sopor – och vad händer sedan?
Energiförsörjningen och miljön
Transport & handel.
Vi har alla ett ansvar för miljön
DET BLIR VARMARE PÅ JORDEN VARFÖR? VAD SPELAR DET FÖR ROLL?
Mittenstyret Erik Mål och Budget 2019.
Presentationens avskrift:

1899 För en hållbar framtid

Bostäder Bostäder på höjden – utgör mindre plats i markform Både lägenheter och villor Olika prisklasser i samma områden för att samhällsklasser ska minskas Sparar energi under sommarhalvåret och minska användningen av externa värmekällor Både villorna och lägenheterna ska byggas med miljövänliga material Målarfärgen ska vara ekologisk/miljövänlig Isolering tänkte vi skulle bestå av hampa, då detta är miljövänligt och en gynnande växt Detta beror på att man varken använder bekämpningsmedel eller gödningsmedel för att odla hampa Husen är målade i många olika färgglada färger för att bidra till en inspirerande vardag

Integration Fritidsaktiviteter och allmänna platser anpassade för alla.​ Gemensamt kapell.​​ Grattis vård, specialiserade läkare, pskykisk vård, vårdhem, sjukgymnaster, tandläkare och optiker. Specialiserad polis och brandkår. ​ Skola & utbildning​ Barnomsorg under kväll/natt.​ fler lekplatser. Särskolor anslutna till ordinarie skolor.​ Skolmiljö anpassad för handikapp. ​ Teknisk utbildningskurs för lärare. ​

Transport Möjligheterna att kunna integrera med andra människor ska förenklas Ökade kommunikationer, i andra former än bilar Med grund i miljöpåverkan och de som inte har körkort Tillgängligheten för allmänna platser, t.ex. badhus och sportcentrum, bör utvecklas Finns förbättringsområden inom kollektivtrafiken Bussar från landsbygden är oregelbundna och inte alltid planlagd efter skola eller andra avgångar Detta gör det möjligt för både barn samt vuxna att bo på landsbygden Istället för att alla ska köpa en egen cykel ska vi införa ett cykeluthyrningssystem  Skapa en app där man registrerar sig för att kunna ta del av denna funktion Du ska kunna hämta en cykel i ett visst cykelställ, för att sedan kunna lämna den i ett annat Cykelställena ska finnas överallt i Norrtälje, för att öka smidigheten med konceptet

Energiförsörjning Solenergi, vindkraft och bergvärme. Solpaneler och vindkraftverk. Obligatoriska förutsättningar för hus. Lampor med rörelsesensorer Bättre isolering

Sophantering och återvinning Källsortering för alla Tygkassar – bättre än plast Matåtervinning Fler soptunnor och annan livsstil

Odling och produktion Mer odling i staden – kolonilotter och trädgårdar. Odla på tak Växtlighet på husväggar Fokus på matproduktionen Svenskt och ekologiskt utbud Inget utländskt kött

Vattenförsörjning och avlopp Lokala sjöar Skilja på orenat och renat vatten i toaletter  Solbacka reningsverk  Timmer för varmvatten  Geotermiskenergi för uppvärmning av vattnet

Tack för oss 9A Roslagsskolan